Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert zavarja a szuleim, hogy...

Miert zavarja a szuleim, hogy foglalkozok a kulsommel?

Figyelt kérdés
16 eves vagyok, a szuleim teljesen ki vannak akadva azon, hogy szerintuk tul sokat foglalkozok a kulsommel. Ugy vannak vele, hogy fogadjam el magam ugy, ahogy vagyok es azzal nem kell semmit se csinalni. Na ezzel egyatalan nem ertek egyet, marmint amit tehetek az erdekebe, hogy szebb legyen a hajam, a borom, szempillam stb azt miert ne tennem meg? A szempillamra ricinusolajat hasznalok, (de mar eleg hosszu, abba is fogom hagyni) a hajamra is+ arra szoktam kulonbozo pakolasokat, de latszik, hogy sokkal szebb, mint mikor meg nem foglalkoztam vele. Igen, be szoktam szaritani vagy kivasalom/begondoritem, ha jol all maris sokkal magabiztosabb vagyok es jobban erzem magam. A kormom eleg szep es eros, de hamar lepattognak rola a koromlakkok igy 3 naponta festhetem ujra (csak halvany termeszetes szineket szoktam mindig). Mikor megemlitettem nekik, hogy el szeretnek menni gellakkot csinaltatni mert az tartosabb, megkaptam, hogy csak a p*csaknak van mukormuk. Egy szoval se mondtam, hogy mukormot szeretnek. A boromre is szoktam kutyulni pakolasokat meg vettem ra kulonbozo kremeket is, sot nekem a pattanasokra csak a fogkrem is bevalt. Ez is zavarja oket, hogy miket kenek az arcomra pedig azota joval kevesebb a pattanasom es legalabb most nem kene fel egy kg alapozot (elotte ez volt a bajuk) csak epp egy picit szoktam. Ha mar a sminknel tartunk az is zavarja oket, pedig csak egy pici alapozot hasznalok, amit puderrel szoktam lefixalni, kicsit konturozok meg szempillaspiral, meg halvanyan szemoldokpor (a szemoldokom is magamnak szedem, mert kozmetikushoz se engednek) ha van idom es kedvem akkor vekony tusvonal is. Miert zavarja ez a szuleim? En igy ezerszer jobban erzem magam es igen el tudom fogadni magam, mert tudom, hogy mindent megteszek es kihozom magambol a maximumot. Persze nem errol szol az eletem, de amikor itthon vagyok es van idom akkor szoktam ezekkel foglalkozni+ mondjuk miert ne lehetne rajtam hajpakolas tanulas kozben? Nem a penz zavarja oket, nem vasarolok dragan, sminkcuccokbol is a minimum van meg nekem es ilyen essence meg miss sporty markak.. Amiket meg magamra kenek altalaban a konyhaban is megtalalhatok, most heti egy tojas nem a vilagvege vagy a 200ft-os ricinuosolaj ami egy honapig eleg vagy az a kis fogkrem..
2015. ápr. 8. 14:26
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
98%
Én nem értem, ezek amiket felsoroltál alap dolgok egy ápolt nőnél! Miért lenne sok a hajpakolás vagy a ricinusolaj? Én rengeteg dolgot használok a hajamra mert durván törik, fodrászhoz nem járok már vagy 3 éve mert mindig elrontja...egy nő koronája a haja, ápoltnak és jó illatúnak kell lennie. Aki ezt soknak gondolja az igénytelen.
2015. ápr. 8. 15:42
 22/43 anonim ***** válasza:
93%
szerintem egy nőnek ez minimum.aki beszól csak irigy ,sokan itt is kritizálnak ,nekik nincs igényük arra ,hogy csinosak legyenek ?és 16 éves lánynak már illik nőiesebbnek és igényesebbnek lennie hiszen sok ember közt megfordul (iskola,város ,egyéb programok).egyik kommentelő azt írta ,hogy bohócot csinál magából ,mièrt is?ha jól értem nem kékre festi a szemét meg 20 cm pink műkörmökkel rohangál.
2015. ápr. 8. 15:48
 23/43 anonim ***** válasza:
98%
Jöhetnek a lepontozások, de nem tudom, hogy miért számít az kényességnek, ha valaki igényes, szeretne szép lenni, és tesz is az érdekében, hogy nagyobb legyen az önbizalma és tetszen az, amit a tükörben lát. Könyörgöm, a kérdező nem plasztikai sebészhez akar menni. Én például nagyon sokáig szó szerint rettegtem kimenni az utcára és iskolába menni, mert egyszerűen sírhatnékom volt attól, ahogy láttam magam annakidején, teljesen negatívban volt az önbizalmam. Aztán elegem lett és elkezdtem foglalkozni magammal; ápoltam a hajvégeimet, kezeltem a töredezettséget, minden hétvégén teszek rá pakolást, kozmetikushoz is rendszeresen járok mostmár és minimálisan sminkelek is. Ezek egyáltalán nem nagy valamik, de hatalmasat ugrottam előre önbizalom terén tőlük, sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Bár az én szüleim örültek, hogy változni akarok jó irányba és ezért támogattak. Kedves kérdező, fel a fejjel :) Szerintem nem elítélendő az, ha valaki jól ki akar nézni és törődik akár minimálisan is a kinézetével. Próbáld meg a szobádban csinálni ezeket a dolgokat, vagy akkor, amikor nincsenek a szüleid otthon. Hagyd figyelmen kívül a beszólásokat.
2015. ápr. 8. 15:52
 24/43 A kérdező kommentje:

Meg szerintuk nem kene mindent elhinnem es az ilyen hulye pakolasoknak, mint pl a hajamra a ricinusolaj vagy a tojas+mez+olivaolaj semmi ertelme. Kozbe el se hiszem, hogy nem latja meg mennyivel szebb lett tole a hajam.

Nem vesz el sok idot tenyleg a napombol a szepsegapolas. Felrakni egy pakolast 5perc, meg rajtam van barmit tudok csinalni, lemosni kb. 10 perc (attol fugg). A sminkem es a hajam egyutt atlagosan fel ora reggelente. Amikor meg faradt vagyok es le vagyok lassulva. Neha kevesebb, ha olyan helyre keszulok tobb, de az a smink meg a hajam mar egesz nap ugy marad, azzal mas estig semmit nem kell csinalnom. Masok meg suliba ket orankent ujrafestik magukat..

2015. ápr. 8. 15:52
 25/43 A kérdező kommentje:

Utolso valaszolo! Koszonom szepen!

Orulok nagyon, hogy a te onbizalmadon is javitottak ezek a dolgok:)

2015. ápr. 8. 15:55
 26/43 anonim ***** válasza:
78%
meséljél mit kensz a hajadra? engem érdekelne...
2015. ápr. 8. 16:27
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon is jól csinálod, kérdező. Egy magára adó nőnél ez abszolút ideális, és nem esel túlzásokba.

Kamaszkoromban az én anyukám se értette, minek szőrteleníteni, elvégre "úgyis visszanő". Nos... azóta már ő is szőrtelenít. :) Tarts ki!

2015. ápr. 8. 16:52
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Már azt hittem, megint az a szokásos tinip.csogás lesz (a kamuk csúcsa), hogy jaj, miért baj, hogy tetovált a szemöldököm, műszempillám van, magassarkúban-miniben járok suliba, műkörömmel...

Amit te csinálsz, az teljesen normális. Persze, tudom, hogy félteni akarnak a szülei mindenkit, de nem attól lesz vki ergya tanuló, hogy ápolt és ad magára. A sminked teljesen korrekt, sokan még többet tesznek fel. Az meg teljesen helyénvaló, hogy normálisan, természetes alapanyagokkal táplálod a bőröd és a hajad.

Én elmondom a saját sztorimat. Nálam is ez a fajta vaskalapos szigor volt, amíg 18 voltam, addig sampon-tusfürdő (abból is a natúr, mert fujj, illatos tusfürdő, az milyen)-dezodor meg korrektor és ajakápoló, ha már szerettem volna sminkelni, akkor ne k...ljak el, aki "cicomázik", az szar tanuló... aztán ugyanolyan tanuló vagyok, mint akkor, csak már régen szerettem volna sminkelni, arcot ápolni, aztán amikor elmúltam 18, belevetettem magam, anélkül, hogy előtte kísérleteztem volna...

mit ne mondjak... nem ismertem fel a bőrtípusomat, totál nem arra való cuccokat kentem, ugyanígy az alapozóval, szemcerkát használtam úgy, hogy nem tanultam meg előtte kezelni, smaragdzöld szemhéjpúdert kentem alapozás és eldolgozás nélkül a szemhéjamra... inkább tiniként kísérletezzen az ember, mint később.

2015. ápr. 8. 16:55
 29/43 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem meg az a döbbenetesen ciki, hogy a tinik legtöbbje képes igénytelen pattanásos bőrrel, és zsíros hajjal megjelenni az iskolában.

A kérdezőnek miért szólna erről az élete?

-Kezeli az arcbőrét.

Egy kamaszlánynál ez alap kéne legyen. Akkora hormonlöketet kap ilyenkor az ember, hogy nemcsoda ha pattanásos, zsíros, vagy száraz a bőre. Ezt elhanyagolni igénytelenség.

- Ápolja a haját.

Gondolom szintén a hormonok játéka miatt nem szép, és ezért kezeli. Én igényes vagyok a külsőmre, de az én hajam pl sosem igényelt ennyi odafigyelést. Valakié viszont igen. És sokakat nem érdekel, de nem az a helyes hozzáállás.

- Lakkozza a körmét.

Szerintem ez ebben a korban minden lányra igaz. Az én osztálytársaim 14-15 évesen 3-4 centis hegyes műkörömmel parádéztak. Na AZ gáz.

-Enyhén sminkel.

A leírtak alapján egy alig észrevehető sminkről van szó, nincs semmi baj vele. Ennyi idősen szinte mindenki használ egykis kiegészítést, hisz a legtöbb kamasznak még nem alakult ki az énképe, önbizalomhiányos. Egy vékony tusvonal alig látszik, de az illető jobban érzi magát tőle

2015. ápr. 8. 16:59
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem viszed túlzásba, csak leírva tűnik soknak. Ezeket én is mind csinálom, és nem sok időt vesznek el az életemből. Inkább örülnének neki, hogy foglalkozol magaddal.
2015. ápr. 8. 17:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!