Hogyan fogadtassam el anyukámmal?
Van nehány dolog amit meg szeretnék változtatni. Ehez segítségre lenne szükségem. Én a SOTE pszichoterápiás osztályát választottam, nemsokára megyek is első interjúra.
Ez már lassan az 5. évem, hogy nem vagyok jól. Több pszichológussal is beszéltem már, mind mást mondott. Tippeltek már szorongásra és depresszióra is. Mindig ott hagytam őket.
Nekem számít az anyukám véleménye, de zavar, hogy nem fogadja el igazán a döntésemet. Azt hiszi, hogy majd csak begyógyszereznek és majd továbbállítanak/kidobnak.
Én hatszor voltam ott. Én már elsőnek úgy mentem, hogy már gyógyszereket szedtem, és ezen nem változtattak, de aki úgy megy oda, hogy még nem szed semmiféle gyógyszert, annak nem feltétlenül kezdik el adni. 1-2 hétig megfigyelik a viselkedésedet, és akkor ha szükséges, beállítanak gyógyszert. De ha gyógyszerellenes vagy, és ennek hangot is adsz, akkor elutasíthatod a gyógyszeres kezelést. Semmi sem kötelező e téren! Felnőtt ember vagy, aki szabadon dönthet. És igen, voltak már, akik elutasították a gyógyszeres kezelést, és nem is kaptak gyógyszert.
Viszont a leírtak alapján erős a gyanúm, hogy bipoláris zavarban szenvedhetsz (mert én is), az viszont szinte kezelhetetlen gyógyszer nélkül. :/
Anyukámmal nekem is nehéz volt elfogadtatatni, de nyilván látja, hogy problémáid vannak, és hosszú távon az egész családnak az az érdeke, hogy kezeltesd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!