Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiket gyerekként vertek, ti...

Akiket gyerekként vertek, ti hogy dolgoztátok fel?

Figyelt kérdés

Engem vertek, nem rendszeresen, nem is minden rossz jegynél, de mondjuk havonta- két havonta igen. Nem a fizikai fájdalom maradt meg, hanem a megalázás és a félelem, hogy mikor jön haza fater. Emlékszem, hogy görcsbe rándult a gyomrom, mikor hazajött, és meghallottam az autó motorját. Aztán 13 éves korom környékén lassacskán elmaradoztak a verések, akkor inkább lelki terrorba fordult át a dolog, volt, hogy pl. másfél évig nem beszéltünk, mert nem szerette az akkori barátomat.

Most felnőttként jól kijövünk, szeretem őt, mert a verések ellenére igyekeztek megtenni mindent, hogy vigyem valamire, nem voltak a szüleim rossz szülők. Viszont ma viccből nyakon vágott, és zsigerből visszaütöttem egy jó nagyot, és elkezdtem ordítani, hogy soha többet nem viselem el, hogy kezet emeljem rám. Utólag borzalmas bűntudatom van, nem is értem, hogy üthettem meg, teljesen elborult az agyam, és nem gondolkodtam egy pillanatig sem. Nem gondoltam, hogy felnőttként is ennyire megmaradt ez bennem, de úgy tűnik, igen. Ti hogy tudtatok túllépni? A párom sokszor panaszkodik, hogy nem mutatom ki az érzelmeimet, vagy bántom őt, és olyankor észreveszem, hogy tényleg, pedig nagyon szeretem őt. Nem szeretnék agresszív lenni, de úgy érzem, hogy nem tudok egyedül változtatni. Vajon megérné pszichológushoz fordulni, vagy egyedül is fel tudom dolgozni?

2015. ápr. 5. 22:37
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valaki még olvassa a kérdést: elkezdtem pszichológushoz járni, apámmal pedig már több, mint egy éve nem keressük egymást. Sokat segít a terápia, nem könnyű, mert fáj a sebeket újra feltépni, de idővel egyre jobb.
2016. dec. 17. 23:38
 22/24 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. Mesélsz kicsit bővebben?
2016. dec. 18. 12:55
 23/24 A kérdező kommentje:

Szóval tavaly augusztusban megszakadt a kapcsolat köztünk egy teljesen jelentételen, piszlicsáré félreértés miatt. Ő valamit úgy értett, hogy én bántani akarom őt, holott arról szó sem volt. Azóta egyszerűen semmilyen módon nem keres, tavaly karácsonykor hazamentem őket meglátogatni, mikor ezt megtudta, éjszakás műszak után a kocsijában aludt, és csak estére ment haza, amikorra én már elmentem, hogy ne kelljen velem találkoznia. Idén inkább nem próbálkozom a hazamenéssel...

Idén januárra annyira rosszul lettem lelkileg, hogy pánikrohamaim alakultak ki, az emberekkel való kapcsolatom egyszerűen nullára redukálódott, a páromon kívül senki nem volt. Mikor éjszakákon át magzatpózban sírva feküdtem, eldöntöttem, hogy nem bírom tovább, és pszichológushoz fordulok. Nem tudtam ezzel egyedül megbirkózni. Volt egy kevésbé jó pszichológus, nála csak kétszer voltam, aztán szünetet tartottam, és felkerestem egy másikat, aki nagyon sokat segít. Hetente járok, azóta szereztem barátokat, nő az önbizalmam, és a párommal is javult a kapcsolatom. Nem mondom, hogy jól vagyok, de már látom az út végét, látom, hogy idővel egyre jobb lesz, és ahhoz képest, ahol januárban voltam... ég és föld.

2016. dec. 18. 18:12
 24/24 anonim ***** válasza:
Értem. Hát elég alapos érzelmi zsaroló az apád, de szerintem ezt már te is felismerted. Szerintem nem tesz neked rosszabbat, ha nem vagytok kapcsolatban.
2016. dec. 19. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!