Gyerekként kérdezem tőletek: hogy érdemes a szüleimnek felvezetni, megmondani, hogy abba akarom hagyni az egyetemet?
Mond el, hogy miért szeretnél váltani. Mit a céljaid az új szakkal. Hogyan látod a jövődet, mit szeretnél majd elérni, dolgozni.
Mennyit végeztél el a jelenlegiből? Mert ha már a felénél tartasz ne hagyd abba semmiképpen sem. Sose tudhatod, hogy később mire lesz majd jó. És utána még csinálhatod a másik szakot.
Akkor most még érdemes otthagyni :)
Viszont nagyon gondold át, hogy miért nem akarod, biztos, hogy nem akarod, vagy csak nehezebb, mint gondoltad és elvette a kedved. Biztos, hogy a másik szakot akarod-e.
Ha ezeket végiggondolod és tudsz rájuk válaszolni, akkor biztosan a szüleidet is meg tudod győzni. Persze nem tudom, hogy milyenek.
Én biztosan nem kényszeríteném a gyerekemet, hogy olyat tanuljon, amit nem akar. Persze azért számítanak, hogy csak lustaság van-e a háttérben, vagy valóban értelmes indokok.
Azért te nem abbahagyni akarod, csak átmenni egy másik szakra. Ugyan az én szüleim nem diplomások, de simán fogadták. Mindig mondták nekem, hogy egyszer válthatok, többször nem. Azóta 1,5 év telt el, pont most mondta anyum, hogy egyik legjobb döntésem volt a váltás.
Előző szakomon szenvedtem, nehéz volt, nem élveztem, utáltam már az iskola épületét is. Ezt meg nagyon szeretem, minden tárgyam megvan, szépen haladok előre.
Szerintem mindkettő érdekes :)
És elvégezném mindkettő, ha lenne rá lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!