Gyerekként kérdezem tőletek: hogy érdemes a szüleimnek felvezetni, megmondani, hogy abba akarom hagyni az egyetemet?
Én nem látok ebben semmi rizikót, hiszen még mindig szeretnél egyetemet végezni. A szakváltásban nincs semmi bűn, nem lehet mindenkitől elvárni, hogy 18 évesen megtalálja a hivatását.
Szaktól függően akkár akkreditálhatod az eddig elvégzett tárgyaidat.
Szerintem fél év után érthető hogy meggondoltad magad. Sok fiatal jár így, de nincs ezzel baj, az is nagyon jó dolog hogy már tudod, mi az ami érdekel, mivel szeretnél foglalkozni.
Mond meg a szüleidnek hogy van más ami érdekel, és ígyis lesz diplomát, csak másik szakon. Az hogy fél év eltelt, meg ez van, örüljenek neki hogy fél év után rájöttel, hogy nem ezen a szakon van a helyed.
Egy apróság: az alapozó tárgyak minden, de tényleg minden szakon ilyenek. Nálunk is minden baromságot meg kellett tanulni, mire valami értelmes dologgal foglalkozhattunk.
Viszont ha átnézed a tanegységlistát, jó eséllyel van olyan a mostani szakodon, amit elfogadtathatsz a dietetikusin. Azokat azért érdemes megcsinálni.
Meg amúgy nézz jobban utána. Nekem egy ismerősöm tanult dietetikusnak, de csak mesteren, az alapképzése neki is élelmiszermérnök volt. Szóval így is meg lehet oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!