Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha anyám ennyire...

Mit csináljak ha anyám ennyire ostoba?

Figyelt kérdés

Nem tud az interneten a facebookon,és a candy crushon kivül semmit megnyitni,és folyton tőlem várja h nézzek utána vminek.

PL volt ez az elszámolás a bankoknál. Ő is érintett ebben. Hiradóból és neten halottam róla. Kérdeztem anyámat h ő erről mit tud. Hát semmit,neki nem küldött a bank információt. Mondom neki nézz utána h egyáltalán jár e vmi. Hát hogyan? Ott a googgle,ird be a keresőbe és úgy.

Vagy vmit megnézni h nyitva van e hétvégén,nekem telefonálgat h nézzem meg az interneten. Vagy pl komolyabb ügyeknél,pl végrehajtónak hol az irodája a telefonszáma mi,stb... nem tudja ki google-zni.

Nem akarom elhinni h ennyire ostoba lenne,pedig igencsak úgy tünik.

Én idegeskedek miatta mert annyira h-ülye h nem jár utána semminek,csak várja a sült a galambot. Mondtam pl h irjon a nemzeti eszközkezelőnek hátha megveszik a lakást,vagy a neten fenn van h mik a feltételei. Úgy nézett utána ahogy ti. Mert h ő nem tudja hogy kell,meg hogyan kell e-mailt irni. E mail cimét se tudja. Mondom az e mail cím az amivel belép a facebooka is. Hát ő nem tudja h hol kell oda belépni.

Vagy mikor mondom neki h keressen másik melót ami jobban fizet. Ő nem tudja hol meg hogyan keresse. Képes ott ülni a googgle elött és csak les h mit irjon be. Én szoktam neki küldeni facebookon neki álláshirdetéseket,de nem tud egy önletrajzot összedobni(pedig csak az adatait kellene beirni-europasson),meg elküldeni e mailbe.

Tesóm csinálta neki anno az e-mail cimet,ő tudna neki segiteni,de az is a facebookon kivül mást nem tud megnyitni. Az meg nem az h nem tudja,hanem nem akar segiteni neki.

Tudni kell h én már nem lakok otthon 200 km-rel arréb költöztem munka miatt,facen meg telon tartjuk a kapcsolatot. És elég rossz h azzal telnek a napjaim h aggódok mi van velük otthon. Végrehajtó vonja anyukám fizetésének a felét,de pontosan nem tudja megmondani anyám h mit vonnak. Lakáshitelt vagy egyéb tartozást. Mikor szolók neki h keresse meg a végrehajtót és kérdezze meg,a válasz az h nem tudja felhivni mert nincs pénz a telefonján. Mikor mondom h hát guglizd ki h hol kell keresni,akkor meg nem tudja hogy kell.

MIkor otthon vagyok mutatom h mit kell csinálni h kell e-mailt irni,hol kell az önéletrajzot megcsinálni,stb... de szarik bele az egészbe.

Minap azért hivott h küldjem el az önéletrajzát a nem tudom melyik gyárba. Mondom nekem nincs a gépen a te önéletrajzod. Csináljak neki. Én honnan tudjam h hol mikor mit dolgozott? Miért engem fáraszt ezzel?

2015. ápr. 3. 11:24
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Igen,elég idegörlő h én idegeskedek meg nekem kell a megoldásokat keresni mert nem képes anyám utána járni seminek,és a kilakoltatás szélén állnak.

És téved az aki azt hiszi h én innen 200km-ről tudok helyette helyettük intézkedni.

Igen,lehet kézzel irt önéletrajzot is küldeni,de a mai világba már nem ezt kérik. Nem gondolom h anyám olyan öreg lenne h neki ezeket a dolgokat az internettel ne kéne tudnia.

2015. ápr. 3. 11:47
 12/43 anonim ***** válasza:
91%
Azzal, hogy ordibálsz vele megnézited az egészet. Én sem tudok internetezni ha valaki a nyakamba liheg és ordibál velem.
2015. ápr. 3. 11:47
 13/43 anonim ***** válasza:
91%
OK, hopp, ugrott az orokseg!
2015. ápr. 3. 11:50
 14/43 A kérdező kommentje:

Próbálok türelmes lenni vele,de egyszerüen elfogy mikor már több mint egy órája azt magyarázom hogyan kell a google-t megnyitni. El van könyvjelzőzve az oldal,ott se birja megnyitni,de még be irni se képes.

Pl most is kellene neki egy recept húsvétra,de nem találja a könyvben. Mondom nézd meg neten. Hogyan? Mondom neki h nysd meg a google-t és ird be a keresőbe a süti nevét. 20 percen keresztül ott üt a gép elött(a facebookot adja be kezdőlapnak-érdekes ezt be tudták állitani) h nem tudja hol kell megnyitni. Mondom ird be akkor,de hova? És nincs egy hónapja h ezt próbáltam magyarázni neki. Ez már szimplán ostobaság.

2015. ápr. 3. 11:51
 15/43 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel h ha úszik a lakás,az ő bajuk. Én nem tervezem h valaha is hazaköltözöm végleg.

Nem csak a barátok miatt járok haza,hanem anyámék is hiányoznak. De mivel havi egy hétvégét tudok csak otthon tölteni így akkor találkozom pár órára a barátaimmal.

2015. ápr. 3. 11:55
 16/43 anonim ***** válasza:
94%
Én megértem a kérdezőt. Attól, hogy valaki nem 20 éves még van olyan értelmi szinten, hogy meg tudjon tanulni néhány alapvető mozdulatot a számítógépnél. Az ilyen emberek nem AKARJÁK elsajátítani, ezt az egy-két lépést, hisz ti is látjátok, mindig akad egy hülye, aki megcsinálja helyettük. Nem értek egyet, hogy a kérdező neveletlen, türelmetlen. Az ember elmondja egyszer, elmondja kétszer, harmadszorra már kicsit idegesebben, dehogy mindennap ilyennel kell zaklatni a másikat? Nem másfél éves gyerekekről, 99 éves öregemberekről és nem értelmi fogyatékosokról beszélünk, hanem ebben az esetben egy 45 éves középkorú nőről. Azt mondjátok, hogy egy ennyi idős embernek annyira ellágyult már az agya, hogy képtelen megtanulni a google használatát? Úgy gondoljátok, hogy a 40 éven felüliek már értelmi fogyatékosok, hülyék, debilek? Nem én gondolom ezt, a válaszaitok alapján ez a ti véleményetek. Nem, nem a kérdezővel van probléma, hanem az édesanyjával. Egy 2 éves gyereknek elmondom kétszer, hogy ne nyúlj a tüzhelyhez, mert forró, megérti. Egy 45 éves nő pedig az n+1. magyarázatra sem fogja fel, hogyan kell kettőt kattintani. Vagy nektek van igazatok, és 40en túl tényleg már csak idióták az emberek, vagy nekem, és egyszerű lustaságról van szó.
2015. ápr. 3. 12:02
 17/43 anonim ***** válasza:
88%

Én 31 vagyok, ritka szerencsés gyerek voltam, mert nekünk már általános 3.-ban volt számítástechnika óránk, így már egészen törpe koromban sem okozott gondot a számítógép kezelése és használata.

Anyám egy másik korosztály, ők még azt se hallották mi az az internet, amikor beköttettem.

Kb. az én anyám is csak FB-zni tud. Neki sem barátja a Google. És ha vmi nyavalyája van, hogy melyik hivatalhoz tartozik bizonyos ügy, vagy mikor van nyitva, stb.. akkor én bizony utánanézek, és eszem ágában sincs ostobának nevezni érte.

Bizony én csinálom meg neki évek óta az önéletrajzát és küldözgetem el az általa kinézett cégeknek.

Ez van. Megszoksz vagy megszöksz. Neki másról szól az élet. 3 műszakban dolgozik, mióta megszülettem, hogy a lehetőségeihez mérten mindent megadjon nekem.

Mondhatjuk azt, hogy az én korosztályom és a fiatalabbak már úgy születtünk, hogy a vérünkben van a számítógép használat és a mobilhasználat. A gyermekeink pedig vmi olyan dologgal fognak szórakozni, amihez mi hozzá sem tudunk szólni. Akkor jól fog esni neked, ha leidiótáz a gyereked? Hiszen tök egyszerű...csak te vagy a hülye, mert nem értessz hozzá.

2015. ápr. 3. 12:03
 18/43 anonim ***** válasza:
76%

A házat próbáld megmenteni a többit meg hagyd rájuk.

Elhiszem, hogy idegőrlő állandóan ilyen hülyeségekkel foglalkozni. Szerintem ez tipikusan az az eset amikor meg sem akarja tanulni, hogy hogyan kell kezelni a számítógépet. Mert nekem ne mondja senki, hogy az aki a facebookot tudja kezelni képtelen megnyitni a googlet.

Mert nem azt várja el a kérdező, hogy programot írjon, hanem azt, hogy gépelje be egy sütemény nevét...

Egy időben anyám hasonló volt az új tévénkkel kapcsolatban. Megmutattam mit hogyan kell, pár óra múlva "elfelejtette". Egyszer elszólta magát, hogy nem nem tudja hanem nem érdekli és egyébként is ott vagyok én ő ezt minek tanulja meg, erre közöltem, hogy akkor engem sem érdekel. Azóta nem nyúltam a kedvéért a tv-hez, és azóta nem felejti el, hogy hogyan kell a távirányítón két gombot megnyomni.

2015. ápr. 3. 12:03
 19/43 anonim ***** válasza:
70%

Én megértelek.

Az egy dolog, hogy az idősebb generációtól nem várható el a számítógép használatának tudása, de az alapján, amit írtál az édesanyádról, úgy látom, a hozzáállása a baj.

Anyám (jóval idősebb a te anyukádnál) érdeklődő, és AKARJA TUDNI. Ő is a nulláról kezdte (mint mindannyian). DE mindent felírt, hogy mit hogy kell megnyitni és mit kell megnyomni, és mostanra a tudása majdnem akkora, mint az enyém (pedig én a korosztályomból is kiemelkedem, ami a felhasználói ismereteket illeti

Apám viszont csak a freemailt meg az egyik híroldalt tudja megnyitni, pont, mint a mamád. Mindig gond van az e-mailek elküldésével stb., Google-t ő sem használja. Nekem kell belépni az e-mail címére, megírni helyette a leveleit stb. Pedig lenne ideje is, esze is, hogy megtanulja, de NEM ÉRDEKLI. És nem arról van szó, megcsinálom, de IDEGŐRLŐ, amikor ugyanazokat az alapkérdéseket teszi fel milliomodszor! Mert akkor vallja be, hogy ez nem az ő világa, és én elintézem helyette! Annak nincs értelme, hogy újra és újra ugyanazt kérdezgesse, ha valójában magastól tesz a válaszra - mert ha érdekelné, meg tudná jegyezni / fel tudná írni. (Mondjuk az én apám legalább minden ügyét precízen intézi, csak az ügyfélszolgálatokon keresztül - neki az a kényelmes, és nincs is semmi gond ezzel.)

Szóval: egészen röviden, nem tudsz tenni semmit - a legszükségesebbeket elintézed te, a többi meg kihagyott lehetőség marad.

2015. ápr. 3. 12:07
 20/43 anonim ***** válasza:
96%

Azért álljon már meg a menet!

A kérdező anyja nem egy 80 éves nénike, hanem egy 45 éves nő, aki előtt még sok-sok évnyi munka áll és ha nem tanulja meg használni a gépet, akkor jobban fizető munkára se sok reménye marad...

Kérdező! Sajnos Túl sok tanácsot nem tudok adni, mert úgy tűnik édesanyád nem is akar megismerkedni a számítógéppel, egyszerűbb neki, ha valakit ugráltathat. Ilyen mentalitású rokonom van és sajnos ott is érezhető, hogy asz anyagiak terén is hadilábon áll a világgal. Hitel, hitel hátán, elfelejti fizetni a rezsit, mert miután munkanélküli lett és nem termett pénz a számláján az a szemét bank nem utalta a csop. beszedést és még sorolhatnám. Amikor segítséget ajánlottam neki, még ő volt felháborodva, hogy neki honnan kellene tudnia, hogy melyik szolgáltatónál van... Hú! Próbálok neki segíteni, de fél perc alatt tudok a plafonon lenni tőle. A legdurvább az volt, mikor határozottan állította, hogy a bank jogtalanul kér tőle pénzt, mert már letelt az a hitel amit felvett. Aha, a 24 hónap eltelt, de ő egy forintot sem fizetett vissza, mert új számlát nyitott és arra kapta a fizetését... Mindezt a bank leírta e-mail-ben és levélben is, de ugye a leveleket kidobja mert az csak szóróanyag, e-mailt meg nem tudja megnyitni.

Összegezve:

1, Próbáld meg legalább a hitelt te kezelni, mert akkor sem lesz jobb, ha az utcára kerülnek.

2, Készíts neki profilt a főbb álláshirdetéses oldalakon.

3, Egy füzetbe írd le lépésről lépésre, hogy mit hogyan kell megnyitni, megcsinálni.

Ha ezek után is ilyen életképtelen és semmi változást nem látsz még próbálkozás szintjén sem, akkor a hitel kivételével vedd le róla a kezed. Kegyetlenségnek tűnik, de akkor kiderül, hogy tényleg a képességeivel van baj, vagy csak lételeme mások ugráltatása.

2015. ápr. 3. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!