Mit csináljak ha anyám ennyire ostoba?
Nem tud az interneten a facebookon,és a candy crushon kivül semmit megnyitni,és folyton tőlem várja h nézzek utána vminek.
PL volt ez az elszámolás a bankoknál. Ő is érintett ebben. Hiradóból és neten halottam róla. Kérdeztem anyámat h ő erről mit tud. Hát semmit,neki nem küldött a bank információt. Mondom neki nézz utána h egyáltalán jár e vmi. Hát hogyan? Ott a googgle,ird be a keresőbe és úgy.
Vagy vmit megnézni h nyitva van e hétvégén,nekem telefonálgat h nézzem meg az interneten. Vagy pl komolyabb ügyeknél,pl végrehajtónak hol az irodája a telefonszáma mi,stb... nem tudja ki google-zni.
Nem akarom elhinni h ennyire ostoba lenne,pedig igencsak úgy tünik.
Én idegeskedek miatta mert annyira h-ülye h nem jár utána semminek,csak várja a sült a galambot. Mondtam pl h irjon a nemzeti eszközkezelőnek hátha megveszik a lakást,vagy a neten fenn van h mik a feltételei. Úgy nézett utána ahogy ti. Mert h ő nem tudja hogy kell,meg hogyan kell e-mailt irni. E mail cimét se tudja. Mondom az e mail cím az amivel belép a facebooka is. Hát ő nem tudja h hol kell oda belépni.
Vagy mikor mondom neki h keressen másik melót ami jobban fizet. Ő nem tudja hol meg hogyan keresse. Képes ott ülni a googgle elött és csak les h mit irjon be. Én szoktam neki küldeni facebookon neki álláshirdetéseket,de nem tud egy önletrajzot összedobni(pedig csak az adatait kellene beirni-europasson),meg elküldeni e mailbe.
Tesóm csinálta neki anno az e-mail cimet,ő tudna neki segiteni,de az is a facebookon kivül mást nem tud megnyitni. Az meg nem az h nem tudja,hanem nem akar segiteni neki.
Tudni kell h én már nem lakok otthon 200 km-rel arréb költöztem munka miatt,facen meg telon tartjuk a kapcsolatot. És elég rossz h azzal telnek a napjaim h aggódok mi van velük otthon. Végrehajtó vonja anyukám fizetésének a felét,de pontosan nem tudja megmondani anyám h mit vonnak. Lakáshitelt vagy egyéb tartozást. Mikor szolók neki h keresse meg a végrehajtót és kérdezze meg,a válasz az h nem tudja felhivni mert nincs pénz a telefonján. Mikor mondom h hát guglizd ki h hol kell keresni,akkor meg nem tudja hogy kell.
MIkor otthon vagyok mutatom h mit kell csinálni h kell e-mailt irni,hol kell az önéletrajzot megcsinálni,stb... de szarik bele az egészbe.
Minap azért hivott h küldjem el az önéletrajzát a nem tudom melyik gyárba. Mondom nekem nincs a gépen a te önéletrajzod. Csináljak neki. Én honnan tudjam h hol mikor mit dolgozott? Miért engem fáraszt ezzel?
és erre is csak néz rám mindkettő ostobán.
tesóm 19 éves,anyám meg 45
az idősebb korosztálynak gyakran okoz gondot az internet/számítógép használata.
nem tudom hány éves vagy, de gondolom már úgy nőttél fel, hogy ezeket használtad.
megértőnek kell lenni velük, elmagyarázni , hogy mi hogy van..
engem is néha olyannal hívnak fel, hogy hol van a billentyűzeten a Q betű.
amikor otthon vagy mutogasd neki, és hagyd hogy ő is csinálja. előbb utóbb ráérez
Nem az anyad az ostoba, hanem te vagy egy nagy tusko.
Ha lakas odaveszik, teged is erint, mivel az orokseged.
Te is tudnal irni anyad, csalad es sajat erdekedben egy emailt, meg 200 km-rol is.
Oneletrajzzal kapcsolatban: Elkered a reszleteket es megirod.
Majd meglatjuk, hogy te milyen ostoba leszel mire, ha lesz egy gyereked aki 19 eves lesz, te meg tok hulye leszel majd az akkori fejlodeshez, az akkori elethez. Majd jol kirohognek a kolykok.
Lassan 7 éve h van internet otthon.A munkahelyén is kell használnia számitógépet. Annak idején az iwiwen kivül nem tudott mást megynitni,most meg a facebbok.
Mikor otthon vagyok hiába mutatom neki. Elmentem az oldalt ahol melót tud nézni,vagy ahol az önéletrajzát tudja megcsinálni. Általában havi egy hétvégére megyek haza,nincs időm arra h egész hétvégén vele foglalkozzak. És amikor ott vagyok h mutogatom neki mondom neki h hogyan használja,akkor nei erre nincs ideje. Mikor már nem vagyok otthon akkor panaszkodik h megint nem segitettem önéletrajzot csinálni(megnyitom h hol kell,mutatom h irja be az adatait,menjen a tovább gombra ha végzett,és a végén mentse el,azt is elmagyarázom neki h kell menteni) nem voltam otthon hétvégén mert h barátaimmal is találkozok. Azt várja h én csinélja meg helyettem,én keressek rá mindenre ami őt érdekli,vagy fontos és csak az eredménnyel szoljak neki. neki nincs ideje itt ülni a gép elött meg hallgatni h néha már majdh nem kiabálok vele.(mikor 10x-re se birja nem h megynitni az elmentett google lapot,de még be irni se képes h google.hu)
Tesóm meg nem segit neki még ennyit se. Neki is csak facebookból álll az élete. Kérdeztem tőle is már,h hogyan fogsz állásra jelentkezni. A válasz az h az ujságba ott a hirdetés. Mondom igen,de nem azt kérik a munkáltatók h menj be személyesen,sokszor nincs is megadva cim,meg teloszám,csak e mail cim ahova önéletrajzot kell küldeni.
Anyukadnak nem ideje nincs, hanem turelme nincs hozza.
Az o koraban nem egy gombot nyomogattad egy gepen, aztan hatha feljon valami.
Munkahelyen be van tanitva, hogy mikor mit nyomjon. Az mas.
Szerintem meg mindig bunko vagy a csaladhoz. Nem is tudom, minek jarsz haza. Ja, igen, a haverokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!