Nem vagyok gyerek, de kiborított, hogy anyám megette az ajándékba kapott csokimat. Titeket nem zavarna?
18 éves vagyok és lehet gyerekesnek hangzik így a kérdés,de nagyon rosszul tudott esni.
Nagymamám gazdálkodik ezért minden héten jár a piacra árulni.
Ilyenkor mindig vesz nekem valami finomságot,amiről tudja,hogy szeretem, általában csokit.
Tegnap is kaptam tőle egy tábla bubblys milkát,az a kedvencem.Nem éreztem jól magam ezért tegnap nem ettem meg,letettem a szekrényemre.Ő megkívánta és kérdezte hogy ehet-e belőle egy kicsit? Mondom igen. Ma jövök haza suliból, alig tudtam haza kecmeregni ugyanis megjött a női bajom és rettentően fáj a hasam.Lepihentem,majd mondtam hogy hova rakta a csokimat,megenném, majd hozzám lökött egy 2x2 cm.es csokidarabot, ennyi maradt belőle.
Én meg visszalöktem neki,és még ő volt felháborodva.
Egyébként mindig ilyen, néhány ruhámat szó nélkül felveszi.Pl vannak itthoni cuccaim,amiket turiból szerzek tök kényelmesek és néha látom,hogy rajta van. Egy-egy blúz, melegítő nadrág, dzseki...s onnantól kezdve ő hordja őket. Persze ha kérek pénzt egy új ruhadarabra alig akar adni,mondva hogy van nekem elég.
Múltkor simitottam a hajam, és mivel a konnektor az ablak mellett van nem úgy állt a függöny ahogy szokott,hanem 5 cm-vel arrébb, megrántotta a kábelt és porigtört a simítóm. Ugyanígy a kedvenc kislámpámmal, leverte és eltört.
Az apróbb dolgokat már nem is sorolom.
Tök rossz,hogy ennyire nem tartja tiszteletben a dolgaimat,kivagyok már.
Szerintetek túlzok és nem kéne rosszul essen?:/
Hát én általában magamtól adom oda a csokiaimat apukamnak,mert tudom,hogy szereti.
Anyukám pedig bármikor,bármelyik ruhámat felveheti. Nem is kérdés.
De hát nem vagyunk egyformák,ha neked rosszul esik,akkor beszélj vele.
Én megértelek, és teljesen igazat is adok Neked. Nekem is egy 18 éves lányom van, én soha meg nem enném a csokiját, és egyéb dolgait sem venném el.
Ez elvi kérdés, és nem tartom gyerekesnek, ha 18 évesen kiakadsz ezen.
nekem is rosszul esne, mégha nem is nagy dolgokról beszélünk.
szerintem értelmes emberek tiszteletben tarják a másik tulajdonát.
megkérdezik, hogy felvehetik -e a ruhádat. ha eltörik a cuccaid, akkor pótolják amint tudják.
és ha megkóstolhatod -e a kajáját, az nem azt jelenti hogy megeszed az egészet..
ezek tök alapvető illem dolgok
nem vagy gyerekes
Köszönöm szépen a válaszokat!
Neked is 3-as a részletes leírást, kicsit magamba szálltam elolvasva ezt, és az nagyon is igaz,hogy türelmetlen vagyok vele szemben. Nem tudom miért, nagyon sokszor ki tud hozni a sodromból...talán azért mert tőle nagyon sokszor kapok sértegetést,ami kiváltja ezt belőlem.
A csokin is azért akadtam ki ennyire, mert ő szinte soha nem vesz nekem...csak nagyon ritkán,akkor is külön kérnem kell többször,hogy ugyan vegyen már egy kis csokit nekem.
Ilyenkor kapok mamámtól legalább és örülök neki,mert én még nem tudok pénztkeresni, venni sem tudok magamnak szinte semmit, anyum viszont keres és vehetne magának ha kell.
Na jó,lehet túl önző vagyok :( Próbálok csiszolni a személyiségemen,de segítség kellene ebben is,hogy el tudjam dönteni mi a helyes és mi nem,mi fér bele és mi túlzás .:/
Én teljesen megértelek, valahogy nekem is (és a családtagjaimnak is) így van, hogy ha nehéz nap után rákészülünk valami finom kajára, és az fogad, hogy pofátlanul elették előlünk, ami ráadásul a miénk volt, akkor az nagyon rosszul érint...
Emlékszem, mikor öcsémmel laktam, félig én tartottam el, én már dolgoztam, ő meg nem, és nagyon akartam Túró Rudit enni, reggel még volt 3 az ötös csomagban.
Este hazaértem, kinyitottam a hűtőt, ott volt az ötös csomag zacskóra, odatapintottam, hát kilapult, mert üres volt...
Aznap nagyon fárasztó napom volt, és nagyon kiborultam öcsémnek, hogy nem elég, hogy én dolgozok, megeszi az összeset, a zacskóját meg otthagyja csalinak (ha figyelmetlenségből is)...
nem is a pénz zavar ilyenkor, hanem a macera, újra lemenni boltba, meg a másik nem tisztelése...
Anyukám meg és egy méret vagyunk, és szoktuk hordani egymás ruháját néha, de mindig megkérdezzük. Szerintem is ez alap kéne hogy legyen...
Ahogy észrevettem a csoki csak amolyan "utolsó csepp" volt.
Szerintem- ha jól értelmezem- a kérdezőnek azzal van problémája, hogy az anyukája nem tartja tiszteletben a személyes terét, dolgait, stb.
Ami érthető is. Attól, hogy a gyereke vagy, még a tisztelet meglehetne, mint másik ember iránt. És itt szerintem a tisztelet hiánya a pronléma.
Mást nem tudsz tenni, mint hogy elbeszélgetsz vele erről. A drasztikusabb megoldás: zár az ajtódra, vagy eldugni legközelebb a csokit.
ő türelmetlen és ingerült? olvastad a kérdést?
szerintem igazad van. az emberek nem hordják egymás cuccait. már csak a higiénia miatt sem. Az meg hogy megeszem a másét nem játszhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!