Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az baj ha még mindig anyával...

GhostGirl14 kérdése:

Az baj ha még mindig anyával alszok?

Figyelt kérdés
12 éves lány vagyok és még mindig anya mellett alszok. Másfél éve elváltak a szüleim azóta alszok ott.Mielőtt elválltak a szüleim csak akkor aludtam ott ha apa horgászni ment
2015. márc. 28. 18:22
1 2 3 4
 21/33 mi a fene ***** válasza:
58%
Szerintem nem probléma ez, ha Titeket nem zavar, gondolom nem egy takaró alatt összebújva alszotok. Esetleg nem lehetne a szobaajtókat nyitva hagyni ?
2015. márc. 28. 20:31
 22/33 anonim ***** válasza:
81%
A félelem miatt mindenképpen baj. Pontosabban inkább nem praktikus. Én a testvéreimmel aludtam mindig együtt, ha nem is feltétlen egy ágyban, de egy szobában. Aztán amikor albérletbe költöztem, egyszerűen nem bírtam elaludni sokáig. Ez már nem tegnap volt, de azóta is problémáim vannak az egyedül alvással..
2015. márc. 28. 20:52
 23/33 anonim ***** válasza:
79%
éjszakai fény? nyitott ajto?..nem segit?
2015. márc. 28. 21:16
 24/33 anonim ***** válasza:
73%

"ha a ablakba nézek déditatámat látom benne és zavaró"

Erre kezdeti megoldás lehet, hogy sötétítő függönyt tesztek az ablakra. Ezt este együtt behúzzátok, így nem láthatsz "tükörképet" az ablakban.

Illetve próbálj arra gondolni, hogy a tatád nem bántana még ha tényleg ott lenne akkor sem. Régen én is féltem a szellemektől. Én azt beszéltem be magamnak, hogy azért van mellettem, hogy vigyázzon rám.

Arról pedig, hogy probléma e az együtt alvás, szerintem nem. Kismillió gyerek alszik anyagi okok, helyhiány miatt a szülőkkel/szülővel kétlem hogy az összesnek szexuális problémái lennének. Én is nagyon nagyon sokáig aludtam édesanyámmal, én helyhiány miatt. Semmilyen kihatással nem lett az életemre.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a gyerekemet erre fogom szoktatni, de ha valami oknál fogva velem akar majd aludni, nem fogom neki megtiltani.

2015. márc. 28. 21:22
 25/33 anonim ***** válasza:
38%

Én 14 éves koromig aludtam így, és szerintem igenis probléma. Lehet, hogy nem lesznek sem pszichológiai, sem szexuális problémái a jövőben (mint ahogy pl. nekem sincsenek), de azért szerintem ennyi idősen bőven nem normális szülőkkel aludni, és ezt ő is érzi...Én is nagyon gáznak éreztem mindig, de hát mit tehettem, ha féltem. Végül aztán 14 évesen végre elhatároztam magam, hogy most már nagylány vagyok, ideje ennek véget vetni, és szépen átköltöztem a szobámba. Igaz, csak tv-vel vagy fénnyel mertem aludni, de azért még mindig jobb volt így. És már az első éjjeltől kezdve kellemesen aludtam.

Szerintem jobb lenne, ha a kérdező is elhatározná magát, és visszaköltözne a szobájába, mert később csak nehezebb lesz átszokni. Aztán majd csak azon kapja magát, hogy még 18 évesen is csak anyuci mellett tud elaludni - ebből aztán már tényleg lehetnek szexuális bajok.

Kérdező, mi van veled, ha apudéknál alszol?

2015. márc. 28. 21:33
 26/33 anonim ***** válasza:
81%

Mi köze a szexualitasnak ahhoz h az edesanyjaval alszik most mikor elvaltak a szulei? Ez egy atmeneti periodus, szorong es jóttesz neki az anyja közelsege. Sajnos az en anyam mindig apam mellett aludt sose aludhattam vele , pedig sok even at szorongtam ejjel feltem a sötettöl es jot tett volna ha velem aludt volna neha.

A lanyom 7 eves, nyugodtan aludhat velem es alszik is, mint a tej

2015. márc. 28. 21:41
 27/33 anonim ***** válasza:
25%
Teljesen normális. A 12 éves lányom is velem alszik, mert az apjával érzi magát biztonságban. Semmi baj nincs ezzel.
2015. márc. 28. 21:51
 28/33 anonim ***** válasza:
56%

Nem az a baj, hogy anyukáddal alszol, hanem, hogy MIÉRT alszol anyukáddal.

Az, hogy szereted és jó az ölelésében elaludni, az oké. De az, hogy abszolút nem mersz a helyeden aludni, mert úgy véled szellemek látsz, az nem normális.

A 16 éves mostoha fiam még mindig lámpa mellett alszik, mert fél a sötétben. Eddig ős is az anyjával aludt, de mióta én vagyok, nyilván nem mászik be közénk és azt meg nem hagynám, hogy a párom külön aludjon tőlem. (Néha persze bele fér. )

Szóval mit fogsz csinálni, ha anyukád felszed egy pasit?

Talán néha kibírod egyedül, de ha össze költöznek? Akkor mi lesz veled? Vagy ha csak egy hosszabb randira menne? Addig nem fogsz aludni, míg haza nem ér?

A TV-re meg ne építs! Arra nem egészséges elaludni.

Próbáld magad vissza szoktatni a helyedre. Egyedül!! Eleinte nem lesz könnyű. (Próbálkozz mondjuk te is lámpával.) De utána már te is be fogod látni, hogy nem volt mitől tartanod.

38F

2015. márc. 29. 00:04
 29/33 anonim ***** válasza:
78%

Ennyi bunkot, komolyan...12 eves kislanyrol beszelunk emberek! Nehez idoszakon megy keresztul, a csaladja szethullott, ti meg azon vagytok fenn akadva, hogy milyen szexualis elete lesz a kesobbiekben. Nevetseges.

Valoszinu kifogja noni, egyszer majd eljut oda, hogy mar nem akar az anyjaval egyutt aludni.

Amugy nem hiszem, hogy a szeretteinkkel valo egyutt alvast(igen, itt nem csak parunkat ertem) ennyire ferde szemmel kellene nezni. Ebben nincs semmi kivetnivalo, nem ettol lesz vki "nem normalis". En felnott no vagyok, de igen van, hogy egy jo film vagy beszelgetes utan egyutt alszok el pl. a nagymamammal. Na bumm! Vagy anyammal, de elofordult mar, a tesommal, unokatestverrel, baratnovel. Elhihetitek eddig nem ert ezert semmi problema. Max. annyi, hogy reggel megkaptam, hogy elfoglalom az egesz agyat.

2015. márc. 29. 00:36
 30/33 anonim ***** válasza:

28-as

Először is nem te szabod meg, hogy a feleséged, az édesanyja mit enged meg a saját gyermekének és mit nem, mert közöd nincs hozzájuk ilyen alapon! Az meg igen beteges, hogy féltékenység alakulna ki benned ebben az esetben, mert egy jó édesanyának mindig a gyermeke lesz az első, próbálja meg az egód feldolgozni ezt a természetes tényt!

Kérdező, csak az előttem szólók szavait tudnám ismétleni, miszerint, majd idővel elég bátor leszel az egyedül alváshoz, erős szeretet kötelék lehet az édesanyád és közötted, ami nagyon becsülendő a mai világban.

2015. márc. 29. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!