Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvinnétek a lányotokat...

Elvinnétek a lányotokat pszichiáterhez ebben az esetben? Velem miért nem foglalkozik anya?

Figyelt kérdés

Gimnazista lány vagyok és nálam a vásárlás egyfajta szenvedély. Már mondták régebben is, hogy nem normális az, amennyi ruhám van, de nem foglalkoztam ezzel, betudtam annak, hogy szeretek öltözködni.

De ez már tényleg gáz, konkrétan annyira tele van a gardróbom, hogy már külön dobozokba kell pakolnom.

Anya pedig úgy viselkedik, mintha semmi baj nem lenne. Célozgattam rá, hogy szerintem ez nem éppen normális, de ő nem igazán hisz az ilyen mentális dolgokban, meg annyi a válasza, hogy "hagyjam a hülyeségemmel".

Csak ez tényleg tök rosszul esik, mert most ebben kire számítsak, ha nem rá?

Apa ezzel nem tudna mit kezdeni, csak aggódna.

2015. márc. 27. 15:26
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon sok embernél kiverted a biztosítékot, azt ugye tudod?

Bármitől lehet függővé válni, még a bevásárlástól is. Ez valaminek a tünete, és nagyon reálisan látod, hogy le kellene erről szoknod, de nem zsebpénzmegvonás a lényeg, meg hasonlók, hanem a kiváltó okot kell megtalálnod, ehhez kell segítség.

A szüleidnek sok pénze van, szóval minden kézzel fogható dolgot megvehetsz magadnak amit csak szeretnél.

Ha viszont fel kellene sorolnod azt a három dolgot, ami legjobban hiányzik, sorrendben mi lenne az?

Én úgy gondolom, hogy ez egy pótcselekvés, hiánypótlás. Abban a pillanatban, amikor veszel egy új cuccot, örömet okoz, aztán ennyi. Kell megint valami, hogy örülni tudj, és tényleg függő leszel. Valakinek a koffein kell, neked ez.

Gondold végig, mi lehet az ok, és ne azzal állj anyukád elé, hogy túl sokat vásárolsz, hanem azzal, hogy nincs rendben a lelki világod, mert.....

És mondd el neki, hogy mindenképp felkeresel egy szakembert, csak jobban örülnél, ha ő ajánlana egyet.

Egyébként apudat is megkérdezheted, legfeljebb kicsit megijed, és? Legalább alaposan átbeszélheted vele a problémáidat. Talán épp ez hiányzik.

2015. márc. 27. 17:37
 32/37 anonim ***** válasza:
48%
Valaki írta, hogy a pszichoterápia lassú folyamat. Igaza van, de az önismerethez idő kell, meg ahhoz is, hogy az ember átértékeljen dolgokat az életében, változtasson szokásokon, gondolkodásmódon. Én pszichiátert javasolnék, ne félj, nem fog begyógyszerezni, de hidd el, egy jó szakember, aki kellő szaktudással rendelkezik, és rendszerben nézi a dolgokat, többet segít, mint egy szimpla mediátor, vagy családállító vagy ilyesmi...
2015. márc. 27. 17:40
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy olyan ötletem, hogy mit szólnál ahhoz, ha kiállnál valahova egy kisebb asztalkával és a ruháiddal és elajándékoznád őket olyan embereknek akikre úgy látod, hogy passzol és olyan helyzetben vannak, hogy nem tudnák megvenni. Azzal, hogy segítesz másokon talán egy kicsit saját magad is megnyugszol. Amikor átadsz egy-egy ruhát, elmondhatod miért teszed és lehet kapsz pár kedves szót. Idegentől, ami talán lehet jobban esik, mint az édesanyádtól egy szia, pont azért, mert egy idegentől kaptad. Még az sem kizárt, hogy ha anyukád megtudja, akkor végre talán elkezd rád figyelni és meghallgatni a problémáid.
2015. márc. 27. 19:15
 34/37 anonim ***** válasza:
34%
Azért vásárolsz, mert van pénzed. Érdekes, hogy ilyen "problémái" mindig azoknak vannak, akiknek van pénze. Érdekes, akinek nincs pénze, nincs ilyen" betegsége . Ne keresd már mindenben a problémát. Úri betegség.
2015. márc. 27. 20:14
 35/37 anonim ***** válasza:

:D nem 1 kérdést írt ki eddig hasonló témakörben, hanem 100-at...Sőt, talán még keveset is mondtam ezzel.

Egy csomó kérdésnél meg is jegyzem, de úgy tűnik rajtam kívül nem sok mindenkinek tűnik fel :(

2015. márc. 27. 23:38
 36/37 anonim ***** válasza:
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a pszichológusok azok ,akik valóban segítenek. A pszichiátereknek semmi idejük, annyi betegük van és mindenkit a legpitibb problémával is már beakarnak gyógyszerezni, mert megéri nekik.Ha valaki tényleg megakarja oldani a problémáját,akkor pszichológust kell keresni ,aki segít ebben.
2015. márc. 28. 15:52
 37/37 anonim ***** válasza:
ez ugyon olyan mint az alkeszeknél ha nincs pénz nincs probléma...
2016. febr. 11. 01:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!