Elvinnétek a lányotokat pszichiáterhez ebben az esetben? Velem miért nem foglalkozik anya?
Gimnazista lány vagyok és nálam a vásárlás egyfajta szenvedély. Már mondták régebben is, hogy nem normális az, amennyi ruhám van, de nem foglalkoztam ezzel, betudtam annak, hogy szeretek öltözködni.
De ez már tényleg gáz, konkrétan annyira tele van a gardróbom, hogy már külön dobozokba kell pakolnom.
Anya pedig úgy viselkedik, mintha semmi baj nem lenne. Célozgattam rá, hogy szerintem ez nem éppen normális, de ő nem igazán hisz az ilyen mentális dolgokban, meg annyi a válasza, hogy "hagyjam a hülyeségemmel".
Csak ez tényleg tök rosszul esik, mert most ebben kire számítsak, ha nem rá?
Apa ezzel nem tudna mit kezdeni, csak aggódna.
Nagyon sok embernél kiverted a biztosítékot, azt ugye tudod?
Bármitől lehet függővé válni, még a bevásárlástól is. Ez valaminek a tünete, és nagyon reálisan látod, hogy le kellene erről szoknod, de nem zsebpénzmegvonás a lényeg, meg hasonlók, hanem a kiváltó okot kell megtalálnod, ehhez kell segítség.
A szüleidnek sok pénze van, szóval minden kézzel fogható dolgot megvehetsz magadnak amit csak szeretnél.
Ha viszont fel kellene sorolnod azt a három dolgot, ami legjobban hiányzik, sorrendben mi lenne az?
Én úgy gondolom, hogy ez egy pótcselekvés, hiánypótlás. Abban a pillanatban, amikor veszel egy új cuccot, örömet okoz, aztán ennyi. Kell megint valami, hogy örülni tudj, és tényleg függő leszel. Valakinek a koffein kell, neked ez.
Gondold végig, mi lehet az ok, és ne azzal állj anyukád elé, hogy túl sokat vásárolsz, hanem azzal, hogy nincs rendben a lelki világod, mert.....
És mondd el neki, hogy mindenképp felkeresel egy szakembert, csak jobban örülnél, ha ő ajánlana egyet.
Egyébként apudat is megkérdezheted, legfeljebb kicsit megijed, és? Legalább alaposan átbeszélheted vele a problémáidat. Talán épp ez hiányzik.
:D nem 1 kérdést írt ki eddig hasonló témakörben, hanem 100-at...Sőt, talán még keveset is mondtam ezzel.
Egy csomó kérdésnél meg is jegyzem, de úgy tűnik rajtam kívül nem sok mindenkinek tűnik fel :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!