Elvinnétek a lányotokat pszichiáterhez ebben az esetben? Velem miért nem foglalkozik anya?
Gimnazista lány vagyok és nálam a vásárlás egyfajta szenvedély. Már mondták régebben is, hogy nem normális az, amennyi ruhám van, de nem foglalkoztam ezzel, betudtam annak, hogy szeretek öltözködni.
De ez már tényleg gáz, konkrétan annyira tele van a gardróbom, hogy már külön dobozokba kell pakolnom.
Anya pedig úgy viselkedik, mintha semmi baj nem lenne. Célozgattam rá, hogy szerintem ez nem éppen normális, de ő nem igazán hisz az ilyen mentális dolgokban, meg annyi a válasza, hogy "hagyjam a hülyeségemmel".
Csak ez tényleg tök rosszul esik, mert most ebben kire számítsak, ha nem rá?
Apa ezzel nem tudna mit kezdeni, csak aggódna.
"Jaj Úristen, életem problémája, hogy tele van a gardróbom és szórhatom a pénzt, azonnal pszichológust ide!"
Tudod, nekem most így hó végén éppen ezer forintom van, és eldönthetem hogy lisztérzékenyként bevállalom a zsemlét mivel az a legolcsóbb kaja és etetem a kutyám, vagy nem lesz kaja a kutyámnak de nekem nem kell mérgeznem a szervezetem. Pedig apám-anyám végigdolgozta az életét,csakhogy így sem tudtak támogatni, szóval egyedül kellett felépíteni az életem, fizetni a sulit, munkát, albérletet találni az egyetem mellett... De azért nagyon sajnállak téged is biztos nagyon rossz neked. :(
Ehhez mégis minek pszichiáter? Pszichológus már nem is elég? Vagy valami feltűnési viszketegség vagy mi ez?
Semmi bajod nincs neked, ezt így megmondom! Szenvedély nem egyenlő függőség!
Te most dicsekszel?
Amúgy bármelyik orvos ismerősötök tud jó pszichiátert ajánlani, elmenni meg te is tudsz, úgy látom, kifizetni sem gond.
De ti most miért próbáltok bántani itt?
Csak segítséget szeretnék.
Nagyon sajnálom azokat, akik rossz körülmények között élnek és emiatt kevés lehetőség van előttük az életben. Viszont szerintem ez nem miattam alakult így, vagy azért, mert a családomnak van pénze.
Én is szeretném, hogy akik nyomorban élnek, azok is megengedhessék maguknak azokat, amiket a felsőbb osztálybeliek. De hiába akarom, ha nem tudom megváltoztatni több millió ember sorsát.
Pont azért szeretnék anyával elmenni, hogy ne úgy érezze, hogy én ezt a háta mögött teszem.
Nem dicsekvésnek szántam ezt a kérdést, azt hittem, ennyi azért átjött...
"De ti most miért próbáltok bántani itt?"
Mert ilyenek a megkeseredett emberek, nekik a másik nyomora örömet okoz, kisebbnek tűnik miatta a saját nyomoruk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!