Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvinnétek a lányotokat...

Elvinnétek a lányotokat pszichiáterhez ebben az esetben? Velem miért nem foglalkozik anya?

Figyelt kérdés

Gimnazista lány vagyok és nálam a vásárlás egyfajta szenvedély. Már mondták régebben is, hogy nem normális az, amennyi ruhám van, de nem foglalkoztam ezzel, betudtam annak, hogy szeretek öltözködni.

De ez már tényleg gáz, konkrétan annyira tele van a gardróbom, hogy már külön dobozokba kell pakolnom.

Anya pedig úgy viselkedik, mintha semmi baj nem lenne. Célozgattam rá, hogy szerintem ez nem éppen normális, de ő nem igazán hisz az ilyen mentális dolgokban, meg annyi a válasza, hogy "hagyjam a hülyeségemmel".

Csak ez tényleg tök rosszul esik, mert most ebben kire számítsak, ha nem rá?

Apa ezzel nem tudna mit kezdeni, csak aggódna.

2015. márc. 27. 15:26
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
56%

Osztja itt neked az észt a sok unatkozó háziasszony, aki a gyakorira van rászokva, csak észre sem veszi, hogy már létfontosságú neki.

Megnézném, mit tennének egy hétig áram nélkül :)

Ne foglalkozz velük, csak irigykednek.

Ez egyszerű kényszerbetegség. A legegyszerűbb, ha valóban a suliban keresed fel a pszichológust, kell lennie egy kirendeltnek. Ő segít neked merre indulj, ha már ennyire nem foglalkozik senki a problémáddal.

2015. márc. 27. 16:22
 22/37 anonim ***** válasza:
58%
Tehát ha valaki x éves akkor már nem kérhet segítséget és dögöljön meg? Könnyű más gondjait lenézni és gúnyolni, de egy betegség bármilyen formában jelentkezhet, vásárlási mániában is. Ezt az embert nem az érdekli hogy más csóró vagy nincs ilyen baja, hanem zavarja a viselkedése és emiatt szakemberre van szüksége. Aki egy beteg emberbe bele is rúg, annak olyan is a lelkivilága.
2015. márc. 27. 16:22
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mondd meg a barátodnak, barátnőidnek, szüleidnek, hogy amikor vásárolnál, akkor ne engedjék.

Mert tényleg tök felesleges ennyi ruhát venni, amikor nyilván nem hordod mindet, esetleg még van ami sose volt rajtad.

Nézd át a szekrényed, és rakd előre amiket sosem hordál,vagy csak 1-2x.

Esetleg ami nem tetszik, add el.

Engem nem érdekel, hogy kinek milyen az anyagi helyzete. De így sosem tanulod meg a pénz értékét.

Meg szerintem költhetnéd hasznosabbra is, ha már van sok ruhád. Akkor inkább vegyél könyvet, vagy elektronikai eszközökre spórold össze az árát, vagy vegyél szépségápolási dolgokat stb..

Esetleg az is egy jó ötlet lenne ha amikor ruhát akarnál venni, akkor vennél mondjuk egy körömlakkot. Vagy mindegy mit, de egy kisebb dolgot.

Amúgy ajánlom neked Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója című sorozatot. Van több része is. Nagyon szórakoztató könyvek, és bőven van szó a te hobbidról is. (Bemutatja az árnyoldalait is) meg egy olyan nő gondolatait olvasnád, aki hasonló cipőben van mint te.

2015. márc. 27. 16:30
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

23# as vagyok. Inkább élményekre költsd a pénzt, legyen az fürdő,wellness,múzeum,kalandpark.. stb

ha elutazol valahova ne csak a fő utcán járkálj a boltok körül, hanem igenis nézzétek meg a látnivalókat , érdekességeket.

2015. márc. 27. 16:32
 25/37 gömbicica ***** válasza:
15%

szerencsétlen egy ember vagy Te hallod!

annyi pénzed van, mint a dög, mégis boldogtalan vagy :-D

megérdemled!!!!!

mellé még buta is(

"Észt bódba venni nem lehet"!!!

ÉN ugy kihajtanálak mondjuk az ut mellé árkot tisztitani, mint a pinty! vagy beraknálak több száz csirke mellé, hogy tartsd őket tisztán.

Vagy!!! beraknálak egy elfekvő osztályra, lásd, milyen életek is vannak,

Vagy! elvinnnélek egy fogyatékos gyerekeket gondozó otthonba, hogy körülnézhess.

Tutira mondom, hálát adnál a Jó Istennek még ha nem vagy vallásos akkor is, hogy nincs ki a feneked,és ha ugy tetszik vasvillával ,-már ha tudod egyáltalán, hogy mi is az- is hányhatod a tizezreseket!

Te tényleg beteg vagy. Mégpedig a sulyosabb fajta(

nyaktól felfelé!

2015. márc. 27. 16:52
 26/37 anonim ***** válasza:

Pszichológus: Aki meghallgat, segít megoldani a problémáidat.

Pszichiáter: Aki a gyógyszereket írja fel.

2015. márc. 27. 16:57
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Kérdésedre válaszolva ez már tényleg valami kényszerbetegség.Menj el barátnőddel orvoshoz vagy a barátoddal ha a szülők nem törődnek veled.
2015. márc. 27. 16:59
 28/37 anonim ***** válasza:

Szerintem ebben a kérdésben egy pszichoterápia túl lassú, a pszichiátria pedig nem is kompetens.

Menj egy családállítás nevű foglalkozásra, és mondd el, hogy szerinted túl sok ruhád van, mégis úgy érzed, nincsen elég (ez a probléma rövid megfogalmazása).

A neten találsz ilyet.

5-10 E Ft a reális ára, drágábban ne menj!

2015. márc. 27. 17:02
 29/37 anonim ***** válasza:
Vagy mi lenne, ha kiszelektálnád pár ruhádat, amiket nem használsz, és odaadnád olyannak, akinek nem kell? Vagy el is adhatnád.
2015. márc. 27. 17:14
 30/37 anonim ***** válasza:
72%

Aki azt hiszi, hogy akinek van pénze annak semmi gondja nem lehet, az nagyon buta ember.

Egy barátom hasonló helyzetben van mint a kérdező, csak ő számítógépes játékokat gyűjt, mindent megvesz kb amit meglát, kap rá pénzt bőven. Emellett orvosilag igazoltan depressziós (bipoláris zavara van), gyógyszert szed, rendszeresen jár orvoshoz, és volt már öngyilkossági kísérlete. Neki a szakember mondta, hogy a kényszeres vásárlási szenvedélye a lelki gondjainak az egyik tünete.

Én nem tartom magam depressziósnak, mégis inkább lemondanék a sok pénzről, csak foglalkoznának velem a szüleim.. Minden megvesznek nekem amire csak szükségem van, de SOHA nem beszélgettünk úgy mint ahogy sok ismerősöm beszélget a családjával, soha nem foglalkoztak velem igazán. Inkább csak megdobtak egy új ruhával, vagy számítógéppel, csak foglaljam el magam. Igazából elvoltam így, örültem hogy megkaptam mindent, de most fiatal felnőttként NAGYON érzem, hogy igenis hiányzik az életemből az a gyerekkor és kamaszkor, amikor törődnek az emberrel a szülei. Mi csak lakótársak vagyunk kb. Édesapám keres sokat igazából, vele olyan 7-8 éves korom óta nem beszélünk, max néha veszekszünk, mert olyan stresszes a munkája miatt, hogy nem lehet hozzá szólni.

Én elhiszem, hogy vannak emberek akiknek a problémáit a pénz megoldaná. A legjobb barátnőm is ilyen. Az édesanyja egyedül neveli, csak önköltséges képzésre vették fel egyetemen, nincs sok pénzük. De én pl mégse adhatom neki az én pénzem.. Nem az én hibám, hogy más rosszul áll anyagilag. A családom szokott adományozni különböző alapítványoknak, mielőtt valaki beszólna, de ha apám megkeresi a pénzét a munkájával, akkor arra költi amire akarja. Ha nekem akarja adni hogy a milliomodik bélyeget vegyem meg a gyűjteményembe, akkor nekem adja, nem mások tiszte erről dönteni, de főleg nem azt állítani, hogy akinek van pénze, annak nincs problémája.

Én mindig azokat irigyeltem, akiknek nem csak üvöltözéssel telt a karácsony, meg azzal, hogy az apa a főnökével telefonált miközben díszítette a fát, meg azt hogy sok ember szülei beszélgetnek a gyerekkel, nem csak úgy van mert miért ne.

Kérdező, ha édesanyádat nem érdekli a dolog, akkor fogd magad és menj el pszichológushoz, ő tud tanácsot adni neked. Ezzel akkor is kezdj valamit, ha anyád lesz..ja, mert ez kényszerbetegség, és nem lesz jó vége ha így folytatod.

20/L

2015. márc. 27. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!