Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segíthetnék a barátnőmn...

Hogyan segíthetnék a barátnőmnek, hogy megszabaduljon az anyjától?

Figyelt kérdés

Két éve vagyunk együtt a barátnőmmel.

Én egyetemista vagyok, ő középiskolás, most végez az érettségivel. Az a gond, hogy elviselhetetlen ember az anyja. Beleszól mindenbe, ha el akar menni valahová, az anyja megmondja neki hogy mikorra menjen haza. Vele végezteti el a házimunkát, pénzt sosem ad neki semmire - az apjától kap, elváltak - és ahol tud, keresztbe tesz neki.

A mai napig beleszól abba, hogy mikor, mennyit találkozhatunk és kivételes esetekben alhat velem, mert szerinte egy 18 éves lánynak még ez túl korai(ő már ennyi idősen...élte az életet...) és szexelni is csak a férjével lehet, mert Ő ÚGY DÖNTÖTT.

Olyan rendetlen, hogy az valami hihetetlen, egy nap alatt akkora koszt csinál, mint más két hét alatt, egész nap csak fekszik az ágyban és csak munkába megy el, nem főz, nem takarít. Ha a párom valami miatt nemet mond neki - állítólag - úgy ordít vele, mint egy kutyával, ha két percet késik a busza, már hívja telefonon, hogy hol van és ordít a telefonban.

A rokonok már nem mennek hozzájuk a természete miatt és meg is mondták, hogy nem kérnek belőle, ő se menjen, nem kíváncsiak a butaságára.

Az anyja szerint sötétedés után veszélyes kimenni, ezért télen már 4 órakor otthon kell lennie.

Most tanul tovább. Egyetemre akarta küldeni, de nincs rá pénze és nem értette meg, hogy rengeteg pénzbe kerül(orvosira... :D). Nem tudom, odatettem elé egy anyagi tervet, tételesen felsorolva minden és azt mondta, hogy ő ezt nem hiszi el! Mert szerinte aki jól tanul, azt felveszik. Egyszerűen fogalma sincs a világról és nem fogja fel, hogyha ennyire buta, akkor higyjen nekünk. Mert mi "gyerekek vagyunk, nehogymár megmondjuk neki" az igazságot.

Mert ugye internet meg számítógép az minek?

Mondtam a páromnak, hogy ki kellene állnia magáért, mert ez nem fog megváltozni magától és lassan a kapcsolatunk is rámegy, mert be van osztva, hogy mikor találkozhatunk és én már ezt nem bírom elviselni, nem 15 évesek vagyunk. Azzal jön az anyja, hogy "ameddig az én kenyeremet eszed" az van, amit én mondok.

Más kérdés, hogy a családi pótlékot benyeli, de így sem jut még kajára sem sokszor, mert nem tudja beosztani a pénzt. Ennyit az előbbi érvről.

Szóval tipikus ***** ember.

A párom nem mer kiállni magáért, mert akkor az anyja képes és bántja. Én mondtam, hogy akkor üssön vissza, egyszer jól megveri, utána nem lesz akkora arca. Ha mégis, akkor megy a rendőrségre, ott verekedhet, de ezt meg valamiért nem vállalja be barátnőm.

Saját akaratom van,saját élettel amit s szülőm véleményezhet, adhat tanácsot, de nem dönthet helyettem. Szerencsére az én szüleim soha nem akartak kiszúrni velem, megengedtek mindent és mégis normális ember lett belőlem. Arra neveltek, hogyha "A sz*r ember attól, hogy ő szült meg vagy ő nevelt fel, még sz*r ember".

Nem értem, hogy ilyen sz*r emberek miért szülnek gyereket, ha nem is szeretik. Miért tesz egy szülő keresztbe a saját gyerekének? És hogyan segíthetnék a barátnőmnek, hogyan kezdje el az anyját megnevelni?

Jövőre tovább tanul OKJ-n, abban is az apja fogja segíteni, de az anyja már tervezget, hogy majd mindennap be kell számolnia róla, hogy mit csinál és amikor közölte vele a párom, hogy haza se fog menni a koliból( nálam fog lakni hétvégente) az anyja meglepődött...értitek...meglepődött. Ezek után.

23 F

2015. márc. 26. 22:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
74%
Ja meg ugye van diakhitel is
2015. márc. 27. 07:19
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

"mondani, hogy verd össze anyádat,"

NA, itt van a baj, ha valaki ilyet javasol, akkor azzal az emberrel épeszü nö nem áll szóba, mert idövel öt kezdni verni.

2015. márc. 27. 07:19
 23/35 A kérdező kommentje:

Neked pedig olvasni kellett volna tanulás helyett, mert a kérdés nem arról szól, hogy nem ment egyetemre és jajj szegény...Ő is tudja, hogy tanulni kellett volna. A kérdés arról szólt, hogy én, mint kívülálló, hogyan tudok segíteni.

"De érettségi meg nem is volt honnan tudod hany pontja van?"

Sajnos a 11. osztályos jegyei és a mostani félév alapján az érettségije sem lesz túl fényes. Ráadásul hiába bíztatom, tanul keményen, sokszor éjszakázik, hogy összeszedje magát, de nem egyszerű, amikor a tanárai is azt mondták, hogy a matektanár "úgysem kapsz jobbat év végén, mint kettes-hármas, ne is erőlködj". Mert tudják, hogy mi megy otthon és a tanár megmondta neki, hogy az ilyen embereknek kár küzdeni, úgysem viszik semmire. Mondja ezt egy tanár...

Egyébként tervben van neki a következő években, hogy elmegy egyetemre, de most felsőfokú szakmát tanul, emelt érettségit és nyelvvizsgát akar, OKJ mellett erre lesz idő bőven, az ilyen szakok nem nagy eresztések. Ezekkel akarja annyira feltornázni a pontszámait, hogy tovább tudjon tanulni.

Azt meg sem említem, hogy az anyja nem hagyja tanulni, ezt kell csinálni, azt kell csinálni, aztán este van "menjél aludni". Ha meg azt mondja, hogy tanulni akarok, akkor nekiáll veszekedni, hogy

"Minek tanulsz ennyit?". De persze nem találkozhatunk, mert "szüksége van időre a tanuláshoz."

Szerintetek normális?

2015. márc. 27. 07:25
 24/35 A kérdező kommentje:

"mert idövel öt kezdni verni"

Igen, egy agresszív, alkoholista állat vagyok :D :D

Ha valaki megver, akkor azt

1, bezáratod

2, helyreteszed

Bocsánat, nem tudtam, hogy van más módja is a visszavágásnak és az agresszió elfojtásának. De megkockáztatom, hogy nem olvastad el az egész sztorit, csak kiragadtál egy pár szót valahonnan és arra válaszolsz.

2015. márc. 27. 07:27
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
De hogyne kapvsolodna az egyetem a témához?? Tanuljon érettségire, duplazza meg a pontjait, akkor nemnezik a jegyeket. ha meg buta akkor ne orvosira menjen. Ha nekem ilyen anyám lenne minel hamarabb megprobalnek elkerülni onnan, es ez is egy megoldás lenne. De ugy latszik annyira mégse szenved
2015. márc. 27. 07:32
 26/35 anonim ***** válasza:
Nem lenne megoldás ha az apukájához költözne?
 27/35 anonim válasza:
100%

Más, ha erélyesebben viselkedik az anyjával esetleg, de verekedésre azért nem kellene bíztatni.

Az anyja viselkedése jóval túlvan a normálison, viszont nrm is annyira katasztrófa, mint ahogy gondolod,legalábbis a leírtakból.

Próbálj megnyugodni. Gondolkozz, és a barátnőddel közösen találjatok megoldást,esetleg az apját is bevehetitek.

Jogilag semmi nem köti az anyjához,de lehet minél inkább hangolod az anyja ellen,annál jobban nem fog hallgatni rád.

Hány éves kora óta bántalmazza az anyja és mennyire súlyosan?

28/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat es hogy eljutottunk a konstruktív válaszokig. Mindenkeppen tovább fog tanulni a későbbiekben, nincs más választása. Nem bántalmazza az anyja,csak ha nemet mond és kiáll magáért.mar gyerekkora ota.
2015. márc. 27. 07:55
 29/35 anonim válasza:
100%
A bántalmazás az bántalmazás. Mindegy miért történik. Hidd el, te hiába erőltetsz dolgokat, neki kell lépni. Amíg az anyjával lakik és nincs saját jövedelme,sajnos be kell tartania a szabályait,ezt neked is be kell látnod. Többet elfogsz érni a barátnődnél, ha higgadtan, érvekkel adod élő amit akarsz,ha erőlteted nem lesz jobb.
2015. márc. 27. 08:07
 30/35 anonim ***** válasza:
69%

Hallod de egy nyomorék vagy. Leszólod a barátnőd tudását, tanulását, jegyeit, tanárait, választott szakát, anyját, életét. Ha az én páromtól bármikor azt halottam volna, hogy ne jelentkezz, úgyse lesz meg a pontod, ott lett volna vége a kapcsolatnak. Most mit veszített volna, ha beadja és nem veszik fel??

Az meg plusz, ha azt mondta volna a választott szakomra, hogy nem nagy eresztés.. hát te tudod....

2015. márc. 27. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!