Ti havonta mennyi pénzt adnátok/adtok 18 éves lányotoknak?
Még gimis, tehát tanul. Az apjától (elváltunk), 30 e Ft-ot kap havonta. Nagyjából ebből vásárolgat magának. Néha-néha adok neki 1-1 ezrest (kéthavonta), de ez igen ritka.
Elég nagy bevétel kiesett a családunkból, így most szükség lenne minden forintra.
Amit áll magának:
-havi bérlet (1500 Ft)
-ruhák, smink, amikor szüksége van rá (nem vesz olyan gyakran)
-nasi, tízórai, ebéd, itthonról
-iskolás dolgok kifizetése
-barátnőkkel néha délutáni sütizgetés
barátjával alkalmanként mozi, belépőjegyek
Mindent megvesz magának neked csak a rezsi, kajavan akkor miért veszed el? Ha odaadja akkor neked úgyis vissza kell adni ha épp dokihoz megy, bérletre.... ugyanott vagy mintha nála marad.
Én dolgoztam 30-40et kerestem, mindent ebből álltam és nem sok ha az összes sulis dolgot is fizeti, osztálypénz, kirándulás...
Más gyerek biztos kevesebbet kap de viszont azt csak szórakozásra kapja,sulis,orvosi dolhokat meg a szülő állja....
Hát igen, ha a ruházkodását, orvost, meg mindent ebből kell megoldania, akkor az nem nevezhető zsebpénznek, és nem olyan sok egyáltalán. Persze nyilván vannak, akik kevesebb pénzből is megélnek, de nem kell mindig a mélyszegénységben élőket alapnak venni az összehasonlításban.
Szerintem, ha mindenképp szükséged van a pénzére, akkor azt szigorúan kölcsönként fogd fel, keress ezerrel munkát, és fizesd neki vissza, amint tudod. Én legalábbis így tennék.
Igazából azt is durvának tartom, hogy az ő kis diákmunkás keresetéből vetted meg a tüzelőt.
Megértem én, hogy szegény vagy, meg hogy nehéz neked, de akkor sem a tinilánynak kellene biztosítania a tüzelőrevalót... Van még gyereked, akit el kell tartanod? Mert ha még van emellett kiskorú, akkor érthetőbb a helyzet. Vagy kit kell még eltartani? Esetleg van új férjed?
Én nem kaptam semmit,kaja volt otthon vittem szendvicset,bérletet kifizették.
Ennyi volt,soha nem kaptam havi rendszerességgel zsebpénzt,vagy dolgoztam vagy nagyitól szülinapra kaptam pár ezret.
Nem mondom hogy jó volt,mert a semmit ugye nem lehet elkölteni esetleg egy mozira mondjuk,de a 30 ezer az sok egy kicsit csak úgy,szerintem inkább 10 ezer forint körüli az összeg amit saját meglátásom szerint adnék a lányomnak.
18 évesen elmehet mondjuk a csajokkal hétvégente dolgozni diákmunkásként valahova,sokan csinálják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!