Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti havonta mennyi pénzt...

Ti havonta mennyi pénzt adnátok/adtok 18 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

Még gimis, tehát tanul. Az apjától (elváltunk), 30 e Ft-ot kap havonta. Nagyjából ebből vásárolgat magának. Néha-néha adok neki 1-1 ezrest (kéthavonta), de ez igen ritka.

Elég nagy bevétel kiesett a családunkból, így most szükség lenne minden forintra.

Amit áll magának:

-havi bérlet (1500 Ft)

-ruhák, smink, amikor szüksége van rá (nem vesz olyan gyakran)

-nasi, tízórai, ebéd, itthonról

-iskolás dolgok kifizetése

-barátnőkkel néha délutáni sütizgetés

barátjával alkalmanként mozi, belépőjegyek

2015. márc. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
51%
A gyerektartást nem neki kellene elsütizgetnie, hanem neked kellene beosztani. Pont az olyanra, hogy víz, fűtés.
2015. márc. 24. 23:31
 32/41 anonim ***** válasza:
88%

Mindent megvesz magának neked csak a rezsi, kajavan akkor miért veszed el? Ha odaadja akkor neked úgyis vissza kell adni ha épp dokihoz megy, bérletre.... ugyanott vagy mintha nála marad.

Én dolgoztam 30-40et kerestem, mindent ebből álltam és nem sok ha az összes sulis dolgot is fizeti, osztálypénz, kirándulás...

Más gyerek biztos kevesebbet kap de viszont azt csak szórakozásra kapja,sulis,orvosi dolhokat meg a szülő állja....

2015. márc. 25. 06:05
 33/41 anonim ***** válasza:
88%

Hát igen, ha a ruházkodását, orvost, meg mindent ebből kell megoldania, akkor az nem nevezhető zsebpénznek, és nem olyan sok egyáltalán. Persze nyilván vannak, akik kevesebb pénzből is megélnek, de nem kell mindig a mélyszegénységben élőket alapnak venni az összehasonlításban.

Szerintem, ha mindenképp szükséged van a pénzére, akkor azt szigorúan kölcsönként fogd fel, keress ezerrel munkát, és fizesd neki vissza, amint tudod. Én legalábbis így tennék.

Igazából azt is durvának tartom, hogy az ő kis diákmunkás keresetéből vetted meg a tüzelőt.

Megértem én, hogy szegény vagy, meg hogy nehéz neked, de akkor sem a tinilánynak kellene biztosítania a tüzelőrevalót... Van még gyereked, akit el kell tartanod? Mert ha még van emellett kiskorú, akkor érthetőbb a helyzet. Vagy kit kell még eltartani? Esetleg van új férjed?

2015. márc. 25. 06:45
 34/41 anonim ***** válasza:
92%
Ha az a 30 ezer amit apuka ad neki minden hónapban, a gyerektartás összege, akkor nagyon helyesen vásárol abból magának tankönyveket, ruhákat, hiszen azért van az a pénz. Gyakorlatilag tök mindegy lenne, hogy elkéred tőle, majd visszaadod amikor cipő kell, ruha, osztálypénz stb. Ahogy írod a lányod átlátja, hogy nem éppen álltok jól anyagilag, mivel a diákmunkával szerzett pénzét fára költöttétek. Én nem venném el tőle azt a 30 ezret, valamint ha a moziba akarna menni, gondolom ugyanúgy odaadnád neki a belépőre valót. Én nem látok ebben semmi kivetni valót, főleg, hogy bérletet, szükséges dolgokat, és olykor szórakozásra költi a pénzt mértékkel. (Tehát nem szombati buli alkalmával tapsolja el az egész összeget.) Ha nem tudná beosztani és hülyeségekre költene, csak abban az esetben kérném el és adnám neki szépen a kezében az éppen szükséges összeget, ha olyat akarna venni. De így, én nem kérném el.
2015. márc. 25. 08:10
 35/41 anonim ***** válasza:
82%
Hagyj nála nyugodtan egy 10-est , majd a suliba nem fizeti ki a dolgokat meg nem vesz bérletet és bliccel, majd fizetheted a büntetést..
2015. márc. 25. 09:03
 36/41 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, de havi 10et adnék, és a bérletet kifizetném neki.
2015. márc. 25. 12:09
 37/41 anonim ***** válasza:
37%

Én nem kaptam semmit,kaja volt otthon vittem szendvicset,bérletet kifizették.

Ennyi volt,soha nem kaptam havi rendszerességgel zsebpénzt,vagy dolgoztam vagy nagyitól szülinapra kaptam pár ezret.

Nem mondom hogy jó volt,mert a semmit ugye nem lehet elkölteni esetleg egy mozira mondjuk,de a 30 ezer az sok egy kicsit csak úgy,szerintem inkább 10 ezer forint körüli az összeg amit saját meglátásom szerint adnék a lányomnak.

18 évesen elmehet mondjuk a csajokkal hétvégente dolgozni diákmunkásként valahova,sokan csinálják ezt.

2015. márc. 25. 12:47
 38/41 anonim ***** válasza:
Előző vagyok,nem olvastam végig a válaszokat.
2015. márc. 25. 12:49
 39/41 anonim ***** válasza:
93%
18 évesen, érettségi meg felvételi előtt pár hónappal bűn hétvégente diákmunkázni.
2015. márc. 25. 23:10
 40/41 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem nem sok a 30 ezer, kb én is ennyit költök 18 évesen... bérlet, kaja, mozi, ruha, stb.....
2015. márc. 25. 23:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!