Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti havonta mennyi pénzt...

Ti havonta mennyi pénzt adnátok/adtok 18 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

Még gimis, tehát tanul. Az apjától (elváltunk), 30 e Ft-ot kap havonta. Nagyjából ebből vásárolgat magának. Néha-néha adok neki 1-1 ezrest (kéthavonta), de ez igen ritka.

Elég nagy bevétel kiesett a családunkból, így most szükség lenne minden forintra.

Amit áll magának:

-havi bérlet (1500 Ft)

-ruhák, smink, amikor szüksége van rá (nem vesz olyan gyakran)

-nasi, tízórai, ebéd, itthonról

-iskolás dolgok kifizetése

-barátnőkkel néha délutáni sütizgetés

barátjával alkalmanként mozi, belépőjegyek

2015. márc. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 21/41 piriiiii ***** válasza:
62%
18 éves lány vagyok, és sosem kapok pénzt csak úgy a szüleimtől (más rokonoktól szoktam 1-5 ezer forintot kapni alkalmakkor, születésnapkor, stb.), hogy költsem amire akarom. Fizetik a bérletemet, a tankönyveimet, néhány sulis költségemet, meg, ha kérek pénzt valamire, akkor kapok, de akkor sem sokat. Egyébként már többször dolgoztam is, és azokból a pénzekből sok ideig elvagyok, olyankor általában a bérletemet is magamnak fizetem.
2015. márc. 24. 20:37
 22/41 anonim ***** válasza:
79%
19 vagyok. Sajnos az orarendem eleg pocsek lett ebben a felevben az egyetemen, igy dolgozni nem tudok. Eleinte csak kertem toluk, de most megegyeztunk egy fix. osszegben. Egy 10 ezrest kapok ho elejen, ezenfelul fizetik a berleteket(+ 6000). Oszinten szolva nehez belole kijonni, foleg ha vannak egyeb kiadasok(pl. Ebben a honapban, pl. tobb szuletesnapra voltam hivatalos), de nem tudok mit csinalni, ebbol kell kijonni. Nyilvan mar ez is sok nekik tekintve , hogy par honappal ezelott, munkanelkuliek lettek es a mostani munkajuk egyaltalan nem fizet olyan jol. Szoval igen, en ennyit kapok kezhez.
2015. márc. 24. 20:42
 23/41 anonim ***** válasza:
41%
most mivel lenne neked jobb ha elvennéd a pénzét de mindent neked kéne fizetni amit eddig magára költött? Kb ugyan ott lennétek csak még egy összeveszést is kiprovokálhatsz. 30 ezer nem olyan sok, ha kiszámolod 1500 a bérlete, osztálypénz kb 1000, fog. gátló 8-10.000, ha havonta egyszer megy el moziba a barátjával 3000 havi két sütizés a barátnőkkel 2000. Ez alsó hangon 15.000 és azért egy tininek igénye van bulira, ez is, ha havi egyet számolunk 5.000, és akkor még nem élt nagy lábon, nem szórta a pénzt.nem tudom a telefonját maga tölti-e de ha igen az is legalább 3000 havonta, és már majdnem el is ment a harmincezer, és ebben még nincs egy ruha, egy sminkcucc sem.
2015. márc. 24. 20:43
 24/41 anonim ***** válasza:
26%
30 ezer 1 hónapra az semmi..
2015. márc. 24. 20:45
 25/41 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem ezt a pénzt nem elsütizni kéne, hanem az anyának, azaz neked eltenni és az ellátásba ezzel járul tulajdonképpen. Ezt a normál életműködéshez kapja (villany, víz, kaja, stb) Persze ez az összeg nem fedezi teljesen mindezt, de az anya költségeit enyhíti ami a gyerekre esik.

Én sosem kaptam zsebpénzt, de mégis minek adnál még többet neki akár néha is, amikor így is megkap/megvesz mindent (ruhák, smink, sütizés)

Lassan összeszed egy minimálbérre valót, amiért más 1 hónapig gürizik.

Az kap néha 1000 Ft-ot, akinek nincs mellette sütiznivalója.

És az apa sem erre adja.

2015. márc. 24. 20:47
 26/41 anonim ***** válasza:
71%

Itt az a gáz, hogy gyakorlatilag olyan dolgokat is ebből áll, amit neked kellene. Havi bérlet, sulis cuccok

Apa ad gyerktartást, azokból ez megvehet. Részletkérdés, hogy anya kapja a pénzt és veszi meg belőle, vagy a gyerek...

2015. márc. 24. 21:06
 27/41 anonim ***** válasza:
77%

Koliban lakom, így a "kaját otthonról viszi" opció nálam nem ér, és így kijövök 15-20 e ft-ból, de baromi szűkösen. Ha a BKV bérletet (3500) és a kaját levonnánk, 8-10 ezerből bőven kijönnék úgy, hogy olyan dolgokra jutna, amire most nem jut. De én ruhát nagyon ritkán veszek, mert egy rokon sokat küld nekem és gyógyszert se szedek.

19/L

2015. márc. 24. 21:33
 28/41 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem a havi 30 ezer pont ideális.
2015. márc. 24. 21:50
 29/41 anonim ***** válasza:
44%
A havi bérletet, ebédet, iskolai dolgokat neked kellene fizetned. A 30e-ből havi max. 10e maradjon nála, abból tud költeni szórakozásra, luxusra, ruhákra, sminkre. Még fogamzásgátlóra is tud spórolni, ha szed.. (havi max. 1500, ha a barátjával felesben veszi) Télikabátot/cipőt vegyél neki egyszer egy évben, szórakozásra és divatos cuccokra pedig ossza be a többit. Úgyis kap ünnepekre, valamint feltalálták már a diákmunkát. Ha mindezt gyerektartás címszó alatt kapja, akkor az nem koncertjegyre és alapozóra vonatkozik, hanem a megélhetésre.
2015. márc. 24. 22:03
 30/41 A kérdező kommentje:

Úgy látszik teljesen nem ide vagyok hangolódva fogalmazásilag. :D

Úgy értettem a gyógyszert, ha pl. elmegy házidokihoz, mert köhög, lázas, stb, megveszi magának a gyógyszert.

És ezt gyerektartás gyanánt kapja, nem pluszpénznek.

Van, hogy beszáll egy 10-essel a vízbe pl, nyáron volt diákmunkán, a 45 ezer ft-jából fát vettünk.

Normális lány, szóval majd megbeszélem vele, hogy egy 10-15 ezer ft jól jönne most a kasszába.

2015. márc. 24. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!