Ti havonta mennyi pénzt adnátok/adtok 18 éves lányotoknak?
Még gimis, tehát tanul. Az apjától (elváltunk), 30 e Ft-ot kap havonta. Nagyjából ebből vásárolgat magának. Néha-néha adok neki 1-1 ezrest (kéthavonta), de ez igen ritka.
Elég nagy bevétel kiesett a családunkból, így most szükség lenne minden forintra.
Amit áll magának:
-havi bérlet (1500 Ft)
-ruhák, smink, amikor szüksége van rá (nem vesz olyan gyakran)
-nasi, tízórai, ebéd, itthonról
-iskolás dolgok kifizetése
-barátnőkkel néha délutáni sütizgetés
barátjával alkalmanként mozi, belépőjegyek
Szerintem ezt a pénzt nem elsütizni kéne, hanem az anyának, azaz neked eltenni és az ellátásba ezzel járul tulajdonképpen. Ezt a normál életműködéshez kapja (villany, víz, kaja, stb) Persze ez az összeg nem fedezi teljesen mindezt, de az anya költségeit enyhíti ami a gyerekre esik.
Én sosem kaptam zsebpénzt, de mégis minek adnál még többet neki akár néha is, amikor így is megkap/megvesz mindent (ruhák, smink, sütizés)
Lassan összeszed egy minimálbérre valót, amiért más 1 hónapig gürizik.
Az kap néha 1000 Ft-ot, akinek nincs mellette sütiznivalója.
És az apa sem erre adja.
Itt az a gáz, hogy gyakorlatilag olyan dolgokat is ebből áll, amit neked kellene. Havi bérlet, sulis cuccok
Apa ad gyerktartást, azokból ez megvehet. Részletkérdés, hogy anya kapja a pénzt és veszi meg belőle, vagy a gyerek...
Koliban lakom, így a "kaját otthonról viszi" opció nálam nem ér, és így kijövök 15-20 e ft-ból, de baromi szűkösen. Ha a BKV bérletet (3500) és a kaját levonnánk, 8-10 ezerből bőven kijönnék úgy, hogy olyan dolgokra jutna, amire most nem jut. De én ruhát nagyon ritkán veszek, mert egy rokon sokat küld nekem és gyógyszert se szedek.
19/L
Úgy látszik teljesen nem ide vagyok hangolódva fogalmazásilag. :D
Úgy értettem a gyógyszert, ha pl. elmegy házidokihoz, mert köhög, lázas, stb, megveszi magának a gyógyszert.
És ezt gyerektartás gyanánt kapja, nem pluszpénznek.
Van, hogy beszáll egy 10-essel a vízbe pl, nyáron volt diákmunkán, a 45 ezer ft-jából fát vettünk.
Normális lány, szóval majd megbeszélem vele, hogy egy 10-15 ezer ft jól jönne most a kasszába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!