Étteremből veszek kaját. Tényleg ekkora baj?
Egy nagyon jó étterem mellett szoktam hazajönni, hétköznap ebédet, vacsit is onnan veszek. Szüleimnek ez szúrja a szemét.
Különben én fizetem, tehát nem értem, mi a problémájuk... Laktóz- és lisztérzékeny vagyok, tehát magamnak kéne itthon főzőcskézni, de hétköznap semmi kedvem, pedig nagyon szeretek főzni.
Sokszor hallgatom, hogy lusta vagyok, meg mekkora luxus ez, stb. Mit csináljak?
19/L
Én is gluténérzékeny vagyok, szóval meglepett amit írtál, főleg, hogy nálunk más a helyzet.
Mondjuk én még egyetemista vagyok, szóval nekem még segítenek szerencsére a főzéssel stb a szüleim, de egyszer se jutott anyának eszébe, hogy ne úgy készítse el az ételt, ahogy a diétámnak megfelel. Szerintem ez nem "túl nagy" elvárás, hiszen az a minimum, hogy a szülő megpróbál mindent megtenni azért, hogy a gyereke egészséges legyen.
Tisztában vagyok vele, hogy a speciális diéta többletköltségekkel jár, de ezt le lehetne "meccselni" úgy a szülőkkel, hogy te nem mész akkor étterembe, hanem megvásárolod a gluténmentes hozzávalókat, fűszereket stb. minden hónapban, ő meg legalább azokból készíti el az ételt...
Értem, hogy nem vagy 5 éves :D De úgy gondolom, hogyha már ennyire beleszól a "nemötéves" gyermeke étkezésébe, akkor vegye kezébe a dolgokat, de úgy, hogy az a speciális diétának megfeleljen :)
Ha pedig úgy gondolod, hogy neked megfelel ez a felállás, és valóban bízhatsz az étterem keresztszennyeződésmentességében, akkor sarkadra kell állni és meg kell nekik mondani, hogy az a saját kereseted, arra költöd amire akarod. Szerintem egyszerűen pontot lehet ennek a végére tenni.
nekünk az anyósom okoskodik néha bele,mert mi városba lakunk, ők kisebb faluba, azaz nem szokás étterembe járni, csak ha valami nagy ünnep van. Mi egy pizzéria mellett lakunk,a hol egy normál pizza 900 ft.
Ha utazunk anyósékhoz hétvégére, akkor pénteken már nem állok neki főzni,mert egy napra lehetetlenség főzni, másnap meg ki kéne dobni a maradékot,mert napokig nem leszünk itthon.
ilyenkor rendelünk 1-1 pizzát, ami 2 ezer ft alatt van, és még sok is szokott lenni.
Ez szerintük flancolás. Szerintem meg az a flancolás, hogy főzök egy nagy fazék kaját, 2 nap múlva meg dobom ki.
De a lényeg, amíg az a te pénzed, addig arra költöd amire akarod! költhetnéd piára, drogra IS. de te inkább kajára költöd.
Ha nem egyedül élsz,akkor elég furcsa hazamenni kajával,és egyedül enni.
Bár az is az lenne,ha hazamész,és egyedül magadnak csinálsz valamit,és egyedül megeszed.Mások,meg ott vannak körülötted és néznek.És szagolják,amit eszel.
Speciális détával nem bíznék meg semmilyen étteremben.
Egyedül étkezni mások között azt mondja a többieknek,hogy le vagytok ...-va.
Nem az a baj,amit csinálsz,hanem ahogy.De hát te fizeted,és a pénz a lényeg,nem az emberek,meg,hogy hogyan viselkedünk velük.
Mit csinálj?Keress még sokkal több pénzt,hogy magánszakácsot tudjál fizetni,és egyedül is lakjál tényleg,ne csak úgy viselkedj,mintha egyedül laknál.
És akkor nem kéne az igazságot hallgatnod,mert csak pénzért szólnának hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!