Miért ekkora tragedia hogy megbuktam?
Elsős egyetemista vagyok. Későn kezdtem tanulni de jól felhoztam magam,a szaktargyaim 5-ösek, egy harmasom van csak,matek gyakorlatbol.
Viszont ez egy vallasos egyetem es kötelező elvegezni egy vallasos targyat a 3 ev alatt. Ezt is felvettem,de nem jutott ra idő,ezert nem megyek el vizsgara. Majd felveszem újra,meg 5 felevem van rá..
De ezen total kiakadtak a szüleim,morognak hogy most mar pihenek,gepezek es miert nem "tanulok"..
Bőven 4 feletti atlagom van,a felső 25%-ban vagyok,miert ezen a retek tantargyon ugralnak?
19/F
Ők végeztek egyetemet?
Az én szüleim végeztek, és könnyen megértették, ha nem mentem be órára/eltoltam egy vizsgát. De barátom szülei, akik nem, ők képtelenek voltak megérteni, ha a barátom csinált ilyesmit...
A helyedben azért a jegyzetekete összeszedném rá, mert jövőre is biztos azt hagyod utoljára, mert azt érzed a legkevésbé fontosnak és lehet megint nem lesz idő stb...
Amúgy én is ilyen egyetemre jártam, csak azért merek beleszólni, saját tapasztalat:)
Alapozó tárgyakkal csúszás befolyásolja az egész egyetemi teljesítményedet. Érdemes az első 2 félévet meghajtani. Ráadásul szűrő tárgyak és kreditek is vannak. Nálunk első féléves tárgyaknak meg kellett lenni már 3. félévre és nem voltak kereszt félévek. Szóval elsős tárgyat 2x elbuktál, kirúgtak az egyetemről.
Nem bekerülni, hanem bennmaradni nehéz.
Nem elsős es csak egy feleves,nincs raepülő.
Ezt a 3x dolgot nem tudtam,köszönöm.
Egyebkent en se örülök,meg is probaltam ra tanulni de nem memt volna. Van ilyen.
Vizsgát kihagyni egyetemen értelmetlen. Ha simán elhasalsz 0 ponttal akkor sem lesz rosszabb, mintha el sem mész és úgy buksz meg!
Azt sem értem, hogy ha még nem volt rá vizsga de neked már van időd "gépezni meg pihenni" akkor miért akarod kihagyni? Vallásos tárgy, nem lehet olyan nagy szám, ennél sokkal rosszabb tárgyakra is fel lehet készülni egy éjszaka is akár.
Részben igazat adok a szüleidnek. Azon én nem morognék, ha megbuksz, de azon, hogy meg sem próbáld - főleg úgy, hogy lenne rá időd - én is morognék.
Utolsó: igazad van abban hogy nem elmenni értelmetlen, DE attól, hogy vallásos tárgy egyáltalán nem biztos hogy könnyű... nekünk is van az egyetemen több is ami kötelező, és eddig egyetlen tárgyból buktam (elsőre, másodjára természetesen átmentem) ami az ószövetség volt. Szemét tanár, nehéz kérdések, bármi lehet... 1000x egyszerűbb volt nekem felkészülni bármelyik szakos vizsgámra, mint arra.
Egyébként nem akkora baj, hogy megbuktál, csak figyeld hogy hányszor veszed fel, és MINDIG MENJ EL VIZSGÁZNI, az 1es gyakorlatilag ugyanaz mint a nem jelent meg. :)
Én el sem mondtam volna otthon, az más kérdés, hogy nem is lovagolnak ilyeneken.
Egy dolgot ne csinálj, vizsgát ne hagyj ki ha fel vagy jelentkezve, mert a lehetőség elúszik és még fizetned is kell érte, inkább menj be és buktassanak meg. Vagy szerezz orvosi igazolást.
Ha vizsgát fel sem vettél csak a tárgyat, akkor is lesz egy kis bünti, kreditenként nálunk 1500ft a büntetés, de az ilyen rizsa tárgyak max 1-2 kreditesek szoktak lenni.
Ha jó az átlagod az ösztöndíjból simán kitelik, max eggyel kevesebbszer mész moziba a jövőhónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!