Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ekkora tragedia hogy...

Miért ekkora tragedia hogy megbuktam?

Figyelt kérdés

Elsős egyetemista vagyok. Későn kezdtem tanulni de jól felhoztam magam,a szaktargyaim 5-ösek, egy harmasom van csak,matek gyakorlatbol.

Viszont ez egy vallasos egyetem es kötelező elvegezni egy vallasos targyat a 3 ev alatt. Ezt is felvettem,de nem jutott ra idő,ezert nem megyek el vizsgara. Majd felveszem újra,meg 5 felevem van rá..

De ezen total kiakadtak a szüleim,morognak hogy most mar pihenek,gepezek es miert nem "tanulok"..

Bőven 4 feletti atlagom van,a felső 25%-ban vagyok,miert ezen a retek tantargyon ugralnak?

19/F

2015. febr. 4. 20:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%
Lepontozós játék! De jó!
2015. febr. 4. 22:02
 12/29 anonim ***** válasza:
96%

Azért vigyázni kell a vizsgaalkalmakkal is, nálunk pl 6 bukás a max.

[link]

Persze egyetemenként változik a helyzet.

Meg tényleg egy egyszerűbb tárgyra bőven elég 1 napos felkészülés. Én legutóbb egy szigorlatommal voltam úgy hogy hagyom a fenébe, aztán rávettem magam, és 2-3 napos tanulás alatt megvoltam vele, pedig 5 tárgy anyaga.

De az is tény hogy sok szülő túlreagálja, nekem apám ilyen. Gőze nincs az egészről, ha azt hallja hogy nem sikerült egy vizsgám, már úgy híreszteli mindenkinek hogy "na megint évet ismétlek" pedig ez nem általános iskola hanem egyetem, elmentem jövő héten és meglett.

2015. febr. 4. 22:11
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Kreditrendszer van, nem lehet "megbukni". Legfeljebb egy tantárgyat nem a mintaterv által ajánlott félévben teljesítesz.

Az első félév mindig necces az egyetemen, mert bizony bele kell rázódni, fel kell venni a ritmust, ki kell ismerni a rendszert. Nem történt tragédia, majd teljesíted következő félévben.

2015. febr. 4. 23:00
 14/29 A kérdező kommentje:

2 napom lett volna megtanulni többtucat szentet,fogalmat,intezmenyt kifejtős szinten úgy hogy előtte majd masfel hónapig napi 5-8 ora minimum megvolt. Kifújtam,nem tudott erdekelni.

A szamonkeres durva,eddig rengetegen megbuktak,olyanok is akikrol nem tudom elkepzelni hogy nem keszültek.

Ez egyszerűen realitas,nem "adtam fel" csak veszett ügybe nem aldozok időt es energiat. Bemenni meg azert nem megyek mert az egy 3 órás túra oda-vissza. Raadasul edzesem is van,igy nem kell lemondani

Allamin vagyok,nem a szüleim fizetik.

2015. febr. 5. 00:54
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

Tehát simán lusta vagy, értjük mi...

Arany bogaram, vizsgaidőszakban a legtöbb egyetemista aki kemény szakra jár napi 20 órát tanul 1-1,5 hónapig, nem 5-8at...

Arról nem is beszélve, hogy majd ha dolgoznod kell napi 9-11 órát pályakezdőként akkor is majd elmész táppénzre, mert messze van a munkahely, elfáradtál és amúgy is edzésed van?

Egyetemista vagy, nem kisgyerek. Nőj fel!

2015. febr. 5. 07:29
 16/29 A kérdező kommentje:
Te se jartal egyetemre,mi?
2015. febr. 5. 11:33
 17/29 anonim ***** válasza:

Utolsó ez szimplán hazugság, vagy csak kívülről láttál egyetemet. Senki nem tud 1,5 hónapig masszívan naponta 20 órát tanulni és szükség sincs rá. Esetleg, ha egy vizsgára csak egy nap van, akkor elképzelhető a 20 óra egyszer-egyszer, de inkább 12-15 a reális akkor is.

Kérdező én is azt mondom, hogy következő félévben ess túl rajta, szerezd be most a jegyzeteket és vedd fel lehetőleg vizsgaidőszak elején, még akkor is, ha ez annyira nem fontos tárgy, szánj rá 3 napot intenzíven az ilyen magolós dolgokra annyi elég általában.

2015. febr. 5. 11:34
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

Remekül kiragadtad a lényeget, gratulálok... Valóban ez a kérdés, hogy a napi 20 vagy a 15 óra a reális, véletlenül sem az, hogy szegyén kérdező elfáradt és inkább edzeni menne hittan vizsga helyett.

Gyalázat emberek néha mennyire hülyék.

2015. febr. 5. 19:36
 19/29 anonim ***** válasza:
50%

Akkor én nagy zseni vagyok, ha két iskolát egyszerre (dupla vizsgaidőszak, nem büfé szak, nem no-name sulik) végeztem, munka mellett, államilag támogatva, és nem igazán tanultam rá? Jó, az egyik szakmenedzser képzés volt, a másik diplomás alap. De órára/vizsgázni ugyanúgy kellett járni. Pedig nem érzem magam annak. Csak ésszel kell csinálni.

Kérdező, én azt csináltam, hogy az első félévet mindig meghúztam valamelyik helyen. Ez azt jelentette, hogy ha lehetett akkor az első félévben nem csak az elsős, hanem a harmadikos tantárgyakat is felvettem. Így hamar "túl voltam" rajta, és később több időm maradt arra, amire akartam.

De még így se tanultam vizsgákra 20 órákat. Aki igen, az vagy h*lye, vagy hazudik.

Aki meg csak tanulással tudja elvégezni az iskoláit, az megélni is csak a munkájából fog.

Ésszel emberek, ésszel.

Vannak felsőbb évesek, tőlük lehet jegyzetet szerezni, informálódni, melyik tanár mit szokott kérdezni, facebook csoportban szétosztani a feladatokat egymás között, esetleg kérdéssort, van olyan tanár aki 10 éve ugyanazt használja...

2015. febr. 6. 00:50
 20/29 anonim ***** válasza:

Bocs de "Kérdező, én azt csináltam, hogy az első félévet mindig meghúztam valamelyik helyen. Ez azt jelentette, hogy ha lehetett akkor az első félévben nem csak az elsős, hanem a harmadikos tantárgyakat is felvettem." ez azért nem kivitelezhető minden szakon, nálunk első három félévben annyi rajzolni való volt épület szerkezettanból, hogy a félévi tárgyakat is szelektálni kellett, mert fizikailag nem volt időd rajzolni is, meg tanulni is (hozzáteszem, hogy levelezőn munka mellett csináltuk, de a nappalisok, sem haladtak jobban és nem a buli miatt, hanem az anyag mennyisége miatt), főleg úgy, hogy a többi tantárgy sem magolós (analízis, mechanika, tartók).

Most gépészre járok, és sajnos nincs még annyi időm se mint korábban, nálam is van csúszás, sőt, de majd meglesz, ne kezdj el ezen parázni.

Egyébként itt is úgy van, hogy 1 tárgyat vizsgára max. hatszor vehetsz fel.

2015. febr. 10. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!