Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ekkora tragedia hogy...

Miért ekkora tragedia hogy megbuktam?

Figyelt kérdés

Elsős egyetemista vagyok. Későn kezdtem tanulni de jól felhoztam magam,a szaktargyaim 5-ösek, egy harmasom van csak,matek gyakorlatbol.

Viszont ez egy vallasos egyetem es kötelező elvegezni egy vallasos targyat a 3 ev alatt. Ezt is felvettem,de nem jutott ra idő,ezert nem megyek el vizsgara. Majd felveszem újra,meg 5 felevem van rá..

De ezen total kiakadtak a szüleim,morognak hogy most mar pihenek,gepezek es miert nem "tanulok"..

Bőven 4 feletti atlagom van,a felső 25%-ban vagyok,miert ezen a retek tantargyon ugralnak?

19/F

2015. febr. 4. 20:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

"egyik szakmenedzser képzés volt, a másik diplomás alap"

LOL

Proginfó matek szigorlatra vagy anatómia szigorlatra tanulnál te 26 órát is naponta ha lehetne. Persze ezt a kis menedzserke szakoddal, ahol 20 oldal a "tananyag" egy ZH-ra és annyit ismétled ahányszor akarod és "felveheted a 3.-os tárgyakat" sosem fogod tudni még elképzelni sem :)

Na jöhet ide is a lepontozás, ebből érzem, hogy beletenyereltem az igazságba :D

2015. febr. 10. 16:21
 22/29 anonim ***** válasza:
Én felpontoztalak! :)
2015. febr. 10. 16:59
 23/29 anonim ***** válasza:

Bár engem kritizálsz, én se pontozlak le.:) Azokon a szakokon se tanultam volna annyit. Ha az érdekelt volna, arra megyek. Nem az érdekelt.

De attól, hogy mást az a szak(ma) érdekel, még nem biztos, hogy van annyi esze hozzá, mint nekem lenne, ha az érdekelne.

Felesleges összehasonlítani az almát a körtével. Én nem tudnám elvégezni azt a szakot, mert nem érdekel. Te se feltétlen tudnál érvényesülni az én szakmámban, mert téged meg az nem érdekel.

De a teljesítmény az teljesítmény, akármelyik szakmában is dolgozol. Ha építőmunkás vagy, ott is elérhetsz sikereket, ha mérnök ott is, ha újságíró, postás, menedzser, asszisztens, fogtechnikus, akkor ott is, ahogy ezeket tanulva is. Felesleges összehasonlítani.

:) Sikeres vizsgákat.

Ja, és a menedzserke végzésemmel(meg a munkámmal, meg a diplomámmal) igazgatóhelyettes voltam egy piacvezető cégnél otthon, most meg külföldön dolgozom. De ezt csak úgy megsúgom. Mondjuk nem kötelező elhinni, de attól meg én nem leszek kevesebb. :)

Ide is jöhet a lepontozás. :)

2015. febr. 10. 19:28
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Téged is felpontozlak! :)

Én biztos nem tudnék menedzser lenni.

Nem is érdekel, meg magolni sem tudok/szeretek.

De a menedzser szakkal az a baj, hogy sok suliban tényleg az a büfészak. Csak perkáld a tandíjat és zsebben a diploma. De ez persze a tudást és a rátermettséget nem mutatja. Lehet a menedzser is jó szakember, meg a mérnök is "bamba". De az is igaz, hogy az ember törekedjen arra, hogy a szakmájában mindig fejlődjön.

2015. febr. 10. 20:02
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

# 23

Jó próbálkozás volt, de ez nem alma a körtével. Tény, hogy egy anatómia első féléves anyag gyakorlatilag annyi, mint egy menedzsment és médiakommunikáció szakon egy komplett fél éves anyag.

De nem attól lesz valaki kevesebb, hogyha ezt nem tudja megtanulni - hanem attól, ha annyira öntelt és vak, hogy azt hiszi, hogyha ő büfés és ruhatáros szakon napi 2 órát tenget lengett vizsgaidőszakban akkor biztos nem is létezhet olyan, hogy valaki reggel 7-től este 10-ig tanul egy vizsgájára, vagy hogy ez csak akkor lehetséges, ha hülye az illető.

Ez a gond barátom, ezen gondolkozz el...

2015. febr. 10. 20:23
 26/29 anonim ***** válasza:
Azt meg minden további nélkül elhiszem, hogy igazgató meg helyettes is voltál. Viszont azt meg szentül hiszem, hogy ehhez nem a tanulmányaid segítettek hozzá, hanem a vele született képességeid.
2015. febr. 10. 20:24
 27/29 anonim ***** válasza:

Van igazság a mondandódban, nem tagadom. :) De továbbra is tartom magam ahhoz, hogy aki az iskoláit csak tanulással tudja elvégezni, az megélni is csak a munkájából fog.

Nem kell ebbe nagy dolgokat belelátni, nem arról beszélek, hogy térdelni kell a tanár előtt, vagy hogy minden vizsgán puskázni. Van az a tantárgy, amit tényleg be kell s*ggelni, de az a ritkább, szórótárgy. Az összes többinél ha ésszel csinálod, akkor sokkal könnyebb dolgod van.

Menni lehet a tanszékre dolgozni (sulin belüli lehetőség, majdnem mindenhol van, csak kevesen tudnak róla). Lehet tanársegédnek jelentkezni, vagy millió más módon érvényesülni.

Persze ez a kifejezetten számolós tárgyak esetében nem segít direkt módon, de ha a tanár ismer, és jó véleménnyel van rólad, akkor máris előrébb vagy.

Nem vagyok elvakult, csak nem hiszem el, hogy valaki ennyit tanuljon napokig úgy, hogy az anyag sikeresen meg is maradjon a fejében, és ne zavarja össze saját magát a végén. Annak pedig nincs értelme. Akkor inkább élek abból, amit tanév közben összeszedtem, esetleg tapasztalatból, ha volt időm és szerencsém a szakmában dolgozni.

De persze embere válogatja. Tőlem távol áll.

2015. febr. 11. 18:37
 28/29 anonim ***** válasza:

Én nem tartom magam butának, végeztem főiskolát is és egyetemet is. Viszont azt a mondatot, hogy "aki az iskoláit csak tanulással tudja elvégezni, az megélni is csak a munkájából fog. " - miért, miből kellene megélni az életben? Szerintem a munkából. Az más kérdés, hogy 70.000 Ft-os vagy 800.000 Ft-os a havi nettód, DE munkából élsz, nem?!

Egyébként én is azt mondom, hogy anatómiára, római jogra, vagy pl. egy jogi szigorlatra (ahol annyi az anyag, mint másnak a 3 éves szakon összesen és ezt TAPASZTALATBÓL tudom, nem lenézek más szakokat) akármekkora zseni vagy, nem két nappal előtte tanulsz 5-8 órát.. :)

Én nem gondolom, hogy a menedzseri végzettségeddel lettél egy piacvezető cégnél itthon (bár nem tudhatom, hogy mekkora cég), hiszen egy nagyobb nevű cégnél már felső középvezetőhöz is minimum jogi végzettséget kérnek (és ezt is tapasztalatból tudom). Valószínűleg ismerős ismerőse vagy, amivel egyébként szerintem nincsen gond, csak ne vezess félre másokat, hogy végezzenek el egy menedzserképzőt és lehetnek igazgatóhelyettesek.. Mert szakirányú végzettség vagy x éves tapasztalat nélkül komoly cégnél ez KEVÉS!

2015. febr. 18. 11:19
 29/29 anonim ***** válasza:

Írtam, hogy van diplomám is. :)

Munka az, amit nem örömmel végzel. Én örömmel végeztem, inkább hobbi volt. Ismerjük ugye, hogy válassz olyan munkát, amit örömmel végzel, és soha többé nem kell dolgoznod. :) Így értettem.

2015. febr. 18. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!