Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy elfogadják?

Mit tehetnék, hogy elfogadják?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk együtt a barátommal, aki svéd, néhány éve költözött ide, mivel ide járt egyetemre, amit idén fog befejezni, és néhány hónapja talált munkát, amit egyetem mellett csinál.

Én pedig idén fogok érettségizni.

Mostanában sokat beszélünk arról, hogy nyár végén elköltöznénk Svédországba, ő már amúgy is vissza szeretett volna költözni. (Svédül az alap dolgokat tudom, de még mindig folyamatosan tanulom)

Természetesen szüleimnek is beszéltem már erről, és ellenezték. Már az elején tudtam, hogy inkább negatívan állnak hozzá, ahelyett, hogy támogatnának, mert szeretnék kezdeni valamit az életemmel. Szerintük nincs semmi értelme olyan messzire elköltözni, ha mégis megteszem, ők biztosan nem támogatnak, mert ha elmegyek akkor el_cseszem vele az életemet.

A barátom részéről pedig annyit, hogy a szülei mondták, ha ott akarunk kezdeni magunkkal valamit, ők szívesen látnak, amíg nem találunk magunknak saját lakást és munkát. Plusz van egy barátja, aki tudna mindkettőnknek munkát ajánlani, még ha ideiglenesen is.

Egyébként szüleimnek már azzal is baja volt hogy túl sokszor van nálunk. De most mit csináljunk ha már egyszer ő kollégiumban van és máshova nem tudunk menni?

Még azt is megszabják, hogy meddig lehet itt meg ilyenek. Sokszor próbálom elérni, hogy barátom és szüleim között jobb legyen a kapcsolat, mert akkor talán engedékenyebbek lesznek, de ők elhatározták, hogy nem engednek el vele Bp-től messzebb.

Pl tegnap áthívtam, hogy vacsorázzon velünk, mondanom sem kell, hogy elég ciki volt az egész, mert szüleim előtte kijelentették, hogy normálisabban is megtanulhatna magyarul(megjegyezném, hogy abszolút nincs semmi baj ahogy magyarul beszél, persze vannak hibái, de legalább össze tud rakni egy normális, értelmes mondatot) és inkább angolul beszéltették. Ennek ellenére próbált barátom hozzájuk kedvesen viszonyulni. Mondtam szüleimnek, hogy ezt most nagyon nem kellett volna, erre ők meg csak legyintettek, hogy úgyis elvisz engem, és úgysem látják már többet. Én pedig kiakadtam és nem beszéltem velük órákon keresztül. Mikor megnyugodtam, újra próbáltam velük beszélni, de még jobban ellenezték.

És a legjobb.. Amikor megcsókoltuk egymást anya csak annyit fűzött hozzá, hogy jó lenne ha ezeket a dolgainkat nem előttük csinálnánk.

Már nagyon gondolkozom rajta, hogy anélkül elmegyek, hogy ők ezt elfogadnák, de ez csak azért van mert felhúztam magam. Semmiképpen nem szeretném megrontani velük a kapcsolatomat, szóval jó lenne ha olyan megoldást találnánk, ami mindegyikünknek jó.

2015. márc. 14. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Haha, én a helyedben kacagva vissza se néznék, az egyszer biztos. Anyukádék tán annyira bele vannak gyöpösödve saját magukba, hogy egy alap gazdasági helyzettel sincsenek tisztában? Menj, vissza se gyere, ha már vannak ott kint lehetőségeid, majd mikor itt mindenki bele akar rokkanni a huszadik hitelébe is ebben a csodás rendszerben, majd akkor esetleg gyere haza pár napra alamizsnát osztani nekik :D.
2015. márc. 14. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Naiv vagy, ha azt gondolod, elfogadják, hogy elmentek. Éppen azért csinálják, mert nem akarják, hogy elköltözz! Messze leszel, ritkán látnak, ez minden szülő rémálma. A te szüleid mindezek mellett elég durva módszereket vetnek be, hogy érzelmileg zsaroljanak és megpróbálják elrettenteni a barátodat. Nem fogsz olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó, mert számukra csak az lenne a jó megoldás, ha te Magyarországon lennél, a barátod pedig Svédországban - örökre. Ez tipikusan az a helyzet, amikor az embernek választania kell. Ha a szüleidet választod, eldobod a kapcsolatod, ha a barátodat, akkor talán tudod majd utólag normalizálni velük a kapcsolatot. Csakis utólag, mert ameddig lehet, küzdeni fognak a költözés ellen.
2015. márc. 14. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Tipikusan azok a szülők, akik valami házi kedvencként gondolnak a gyerekre, akinek mindig úgy kell tenni ahogy ők akarják.
2015. márc. 14. 23:57
 4/4 mi a fene ***** válasza:
Ne csodálkozz, az elválás akkor is nehéz, ha már évek óta nem élnél a családdal, koleszos lennél vagy dolgoznál. De igy ? Még kis se repültél a családi fészekből, már el is repülnél. Adj magatoknak időt, mondjuk egy évet, addig tanulj nagyon, hogy ne legyél kiszolgáltatott helyzetben, ha kimégy, és ha egy év múlva is igy gondolod, akkor lépj. Igy semmiképpen ne.gondolj a szüleid helyzetébe is, van-e testvéred ?Kint se minden az anyagiak, örülj, hogy a szüleid ragaszkodnak hozzád. Olvashattad az ellenkezőjét itt is.az persze természetes, hogy megszabják mennyit lehet nálatok, van a családnak egy ritmusa, élete, ha borul, mindenkit megvisel.
2015. márc. 18. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!