Mit tehetnék, hogy kikerüljek a családom rossz hatása alól?
Hatalmas pofonokat adnak az önbecsülésemnek, mindezt úgy, hogy észre sem veszik - ha megpróbálok beszélni velük, akkor nem értik, mi a problémám, csak megsértődnek. Igazából tudom, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha nem venném őket komolyan és elengedném a fülem mellett, amit mondanak, de ez nagyon nehéz. Nem élek már velük, de ettől függetlenül számít nekem a véleményük. Mit tegyek?
Részleteket írok privátban, ha valakit érdekel.
Ne haragudj meg kérdező de jó nagy hülye vagy. Bocsánat de ha kigondoltam akkor leírom.
Ha nem tartanak semmibe, akkor mégis mi a fenének tartod velük a kapcsolatot? Nekik van szükségük rád? Én nem hiszem, mert akkor megbecsülnének. Szakítsd meg a kapcsolatot és mond el nekiik miért.
Az igaz, hogy úgy érzem, nem becsülnek meg eléggé, de legalábbis kételkednek a képességeimben. Mindenre azt mondják, hogy ők "csak jót akarnak", de nekem már sok ebből a nagy jóakaratból.
Lehet, hogy hülye vagyok, csak tudod: ha már ők neveltek fel és velük éltem le (majdnem) az egész életemet, akkor szerintem nem azt érdemlik, hogy szakítsak meg velük minden kapcsolatot. Ettől függetlenül a saját lelki békém érdekében ritkán találkozom velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!