Ti engednétek a gyereketeknek?
A 15 éves fiam ma volt nyelvvizsgázni ( írásbeli), ezen a héten nem szeretne iskolába menni, ezért azt tervezi hogy holnap elmegy orvoshoz és kitalált betegséggel kiíratja magát erre a hétre. Ti engednétek neki?
A válaszokat előre is köszönöm!
( Legyetek szívesek kort is írjatok!)
Már miért engedném? Délután végez, az egész estéje ott van hogy kipihenje magát. Max a vizsga napot igazolnám le neki. Nehogy már egy sz.ros nyelvvizsga miatt egy hétig kelljen pihengetni... Mi lesz vele érettségikor?
3 évben is érettségiztem (előrehozottak miatt), 2-szer voltam nyelvvizsgán, soha nem merült fel bennem hogy ne menjek utána napokon suliba. Talán egyszer volt hogy előtte nap nem mentem be, mert rápihentem a vizsgára :D
Nem vagyok szülő, de azért válaszolok, ha nem baj.
Nekem ezt biztosan nem engednék meg. Egy hetet még akkor sem szívesen hiányzom, ha beteg vagyok, nagyon nehéz bepótolni szerintem. Egy-két napot megengednének, erre már volt példa, mikor több tárgyból írtunk és valami miatt nem tudtam akkor készülni, de ennél többet nem és én sem szeretnék hiányozni. Nem hiszem, hogy a nyelvvizsga annyira kimerítő lett volna, de esetleg ha dolgozatot írnak, számonkérések lesznek és nem tudott rá készülni a nyelvvizsga miatt, akkor egy-két napot szerintem meg lehet engedni, hogy ne gyűjtsön be egy rakat rossz jegyet, később úgyis be kell pótolnia.
20
Nincs igazad, nem csak a hülyébb gyerekek lógnak. A normálisabbak, jó tanulók is. Csak az egyik a csavargás miatt lóg, míg a másik egy kicsit pihenni akar. Szerintem a szülői engedéllyel történő lógással nincs semmi baj. Az nem is igazi lógás. És hiába mondod a gyerekek többsége ilyen vagy olyan módon lóg vagy legalább is megpróbálja.
20
Ha a kérdező gyerekére vetítjük ki a véleményedet akkor sincs igazad. Azt írtad , hogy a hülyébbje lóg. Nem lehet olyan hülye a kérdező gyereke ha nyelvvizsgázni volt, és nem lehet gáz gyerek mert megkérdezte az anyját, hogy otthon maradhat e. Tehát nem csavarogni akart a haverokkal. Szóval elég szűk látókörűen és bután fogalmaztad meg a válaszodat.
Kedves kérdező, te pedig magadtól dönts és ne azért mert itt 20-ból 19 -en azt mondták ne engedd, és ne azért mert XY gyereke sem lógna, YX gyereke még érettségizett is pont akkor. Látod, hogy a gyereked fáradt e, szüksége van e pihenésre, megérdemel e 1-2 nap kihagyást.
Szegény fiad.
Ó, én hányszor, de hányszor csináltam ilyet. Pedig kitűnő tanuló vagyok. És még csak nem is nyelvvizsga miatt. Én is szépen megbeszéltem a szüleimmel, hogy most ezért meg azért nem mennék be, aztán másnap elmentem orvoshoz, és lett igazolásom. Szüleim szerint sem gond, ha mondjuk évente 2x eljátszom ezt (pedig ők is tisztességes, becsületes, egyetemet végzett emberek), ettől még nem leszek bűnöző, mint ahogy a fiad sem.
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!