Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti engednétek a gyereketeknek?

Ti engednétek a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

A 15 éves fiam ma volt nyelvvizsgázni ( írásbeli), ezen a héten nem szeretne iskolába menni, ezért azt tervezi hogy holnap elmegy orvoshoz és kitalált betegséggel kiíratja magát erre a hétre. Ti engednétek neki?

A válaszokat előre is köszönöm!

( Legyetek szívesek kort is írjatok!)

2015. márc. 10. 13:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
56%
Nem, még ha előtte akarna itthon maradni hogy készüljön talán meggondolnám,de így? Viszont a dokinak megmondtam volna az igazat,hogy vizsgára készülök,felesleges hazudozni.
2015. márc. 10. 13:46
 12/30 anonim ***** válasza:
74%

Egész hétre nem. Egy napot meg a szülő is igazolhat, azalatt csak kifújja magát.

Egy napot azért csak könnyebb pótolni, mint egy hetet (jó 4 napot). Plusz, ha jófej, normális az ösztályfőnök azt jobban fogja tolerálni, h a nyelvvizsgát akarja kipihegni a gyerek, mint a kamu betegséget.

Kétszer annyi idős vagyok, mint a fiad.

2015. márc. 10. 13:46
 13/30 anonim ***** válasza:
76%

Nem engedném. Én is voltam diák, én is suli közben nyelvvizsgáztam. Semmi bajom nem lett :)

Viszont! Nyilván értékelmén a teljesítményét, a munkáját. Hétvégére kitalálnék valami jó programot, amit szeretne, vagy megfőzném, megsütném a kedvencét. Kicsit kényeztetném. Vagy valamivel meglepném.

A lényeg, hogy a hétvége alatt simán ki tudja pihenni magát.

Mi annak idején már annak is örültünk, hogy aznap nem vagyunk a suliban és utána szabadok vagyunk :)

2015. márc. 10. 13:54
 14/30 anonim ***** válasza:
88%
Egy napot a holnapit igazolnám neki, de az egész hetet nem engedném.
2015. márc. 10. 13:58
 15/30 anonim ***** válasza:
20%
Csak ha jó eredménnyel,sikeresen vizsgázott!
2015. márc. 10. 14:01
 16/30 anonim ***** válasza:
38%
Talán egy napot. De azért van bőr a képén.
2015. márc. 10. 14:04
 17/30 anonim ***** válasza:
65%
Nekem meg engedték. Mikor általánosba jártam akkor egy évben kb 3 nap otthon maradhattam ha úgy akartam, előzetes megbeszélés után. A gimiben bejárós voltam és jó tanuló. Nagyon korán keltem és későn értem haza, így anyukám meg engedte , hogy ha nagyon kifáradtam akkor 1 hetet otthon maradhassak, egy évben kb 2 x volt ilyen. Vagy ha valami nagy dolgozat jött és valamiért nem sikerült igazán felkészülnöm akkor igazolta szülőivel a napot. Szóval nekem megengedték, nem csináltam belőle heti rendszert, nem züllöttem el, jó tanuló voltam. Szóval a lógások ellenére sikerült rendes embert faragniuk belőlem. Most már 6 éve dolgozom az első munkahelyemen, mikor beteg vagyok akkor sem lógok, egyszerűen felnőtt az ember, tudom a kötelességem . Ennyi. Szóval én is engedni fogom normál mértékben lógni a gyerekemet. Egy nyelvvizsga után én simán megengedném neki.
2015. márc. 10. 14:07
 18/30 anonim ***** válasza:
62%
Annyi itt a begyöpösödött válaszoló. hiába papoltok kötelességről tudom, hogy ti is lógtatok, gondolom nem szülői engedéllyel. Nem jobb ha a szülő tud a lógásról és a gyerek otthon tölti az idejét, mint ha a buszmegállókban, utcákon tenné? A gyerekek legtöbbje így is úgy is lóg csak az nem mindegy , hogy bujkál vagy otthon van. És a szülői engedéllyel tett lógások ellenére becsületes, normális felnőtt lettem. Csak annyi, hogy nekem a szüleim tudtak a lógásomról a ti szüleitek meg nem.
2015. márc. 10. 14:13
 19/30 anonim ***** válasza:
43%

Miért hiszed azt, hogy mindenki lóg? Nem olyan könnyű bepótolni a hiányzásokat.

Nem is tudom, hogy jut eszébe az ilyen. De a szülei sem lehetnek semmik. Ha én ilyet mondtam volna 15 évesen, hogy "na, nyelvvizsga letudva, a hétre szabit veszek ki", a mai napig röhögnének.

2015. márc. 10. 14:16
 20/30 anonim ***** válasza:
69%

" hiába papoltok kötelességről tudom, hogy ti is lógtatok"

Nem logtunk soha, ahogy a normalisabbja nem teszi.

" A gyerekek legtöbbje így is úgy is lóg "

A fenet. A hulyebbje az tenyleg log.

2015. márc. 10. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!