Eltűnt 480. 000 Ft. Hogyan kezeljem a helyzetet?
A pénzt a szobámban, egy fiókban tartottam, egy dobozban.
Ma elmentem iskolába, mire hazajöttem, a pénznek hűlt helye volt. Tegnap este vettem ki belőle pénzt, tehát akkor még meg volt.
Egész nap itthon volt a család, nem hiszem, hogy betörtek volna, tehát valaki a családból lopta el.
Viszont gyanúsítani sem akarok senkit, és ahogy ismerem őket, mind vérig fog sértődni.
20/L
Csak nyugodtan,de úristen tőlem tünne el ennyi nemtom mit csinálnék...
Majd írd meg mi lett.
Ez nem olyan dolog amin gondolkodni kellene és húzni az időt. Minél hamarabb együtt le kell ültetni az egész családot.
Ne gyanúsíts senkit hanem csak önmagadról beszélj.
pl: A fiókomban tartottam a pénzem. Tegnap még vettem ki belőle, de mára eltűnt. Szeretném megtudni hogy mi történt a pénzemmel. Sokat dolgoztam érte és erre és erre gyüjtöttem. Most nagyon csalódott vagyok hogy itthonról ilyen könnyen el tud tűnni az a pénz amiért én ennyit és ennyit dolgoztam.
Szerintetek hol lehet a pénzem? Járt valaki a családon kívül az otthonunkban amíg én nem voltam itthon?
stb...
Ezzel nem gyanúsítasz senkit és nem személyeskedsz, viszont világosan a tudtukra adod hogy csalódott vagy és hiányzik az a pénz neked. Az arcokat érdemes közben figyelned. Nem fogják az ártatlanok annyiban hagyni , tehát segíteni fognak neked hogy megkerüljön a pénzed.
Lehet besurranás is..
Annak ellenére, hogy otthon voltak.
Hozzánk 3szor jöttel be, zárt ajtón at, rácson átstb, úgy, hoy otthon aludtunk.. Tehát éjjel, de zárt ajtóval, nappal nyitott ajtónál simán bárki belép az emeletre is..
Persze nem kizárható a család sem,mde érdemes így lőadni,més megnezni, lehet más is tünt el (ékszer.,..stb0)
Szerintem sokan nem gondolják végig a tanácsukat a gyakorlatban.
Tételezzük fel, hogy tényleg nem tolvaj/vendég volt, hanem családtag!
1.) Sokan azt mondják, hogy ültesd le őket, és mondd meg nekik, hogy eltűnt a pénz.
És? Akkor mi lesz? Semmi. Aki ellopta tisztában volt vele, hogy észre fogod venni, és szembesíteni fogod őket. Ennek tudatában mégis ellopta a pénzt. Hülye lesz magára vállalni. Miért tenné? Hogy vissza kelljen a adni a pénzt, amiből ki tudja mennyi maradt? Hogy a többi családtag megvesse őt? Ugyanmár!
2.) Menj a rendőrségre.
Hahaha! És ott mit tesznek? Max. vesznek fel jegyzőkönyvet. mégha ki is jönnek hozzátok, semmit nem tudnak érdemben tenni. Mégis mit? Ujjlenyomat? Hiszen családtagokkal élsz. Mit bizonyít, ha egy családtag ujjlenyomata ott van a házban, ahol él? (Mellesleg ilyen "piti" ügyben nem vesznek ujjlenyomatot.
Az a pénz elment. Ennyi. Ezután tartsd folyószámlán.
Ide az emeletre nem lehet csak úgy bejonni, de mindegy.
Előbb lementem, előbb kiabáltam pár sort itt fent, hogy úristen mi történt, aztán szaladtam le, teljesen kiakadva, hogy hívnunk kell a rendőrséget, stb :D Azokat a fejeket látni kellett volna. Na de végül kiderült, hogy anya kutakodott a szobámban rendrakas címén, és elfelejtette visszatenni, végig ott volt az alatta lévő fiókban.......
Elég furcsa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!