Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezeljem a helyzetet...

Hogy kezeljem a helyzetet hogy a 4.5 eves kisfiam fel tudja dolgozni minimalis serulessel h "Apa" (aki a neveloapja volt 10 honapig) mar soha nem jon vissza?

Figyelt kérdés
Megjegyzem, nagyon kozel kerultek egymashoz ez ido alatt, es az en kapcsolatom is nagyon jo a kisfiammal de erzem h hianyzik neki az Apa. Nagyon szeretnem ugy elmondani neki h megertse es ne fajjon neki ha "Apa"-ra gondol.

2013. nov. 18. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
Semmiféle sérülése nem lesz 10 hónapos ismeretség megszünése után. Egy ilyenkorú kisgyermek hamar túl teszi magát rajta. Akkor lennél gondban, ha születésétől fogva mostanáig minden áldott nap ott lett volna a kisgyermekkel.
2013. nov. 18. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
Meg fogja szokni a változásokat!
2013. nov. 18. 21:34
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Remélem, te nem az a típusú nő vagy, mint az én anyám, és nem fogsz a gyereked 18 éves koráig 20-30 "apát" elfogyasztani...
2013. nov. 18. 21:39
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Itt nem elsősorban "apa" hiányérzetét kell feldolgoznia, hanem valami sokkal mélyebb dolgot veszített: a biztonságérzetét. Azt a hitet, hogy apa és anya az ő támasza. Most a kis világa felborult, te nagyon erősen tudatosítsd benne, hogy bármi lesz is, te ott maradsz neki.
2013. nov. 18. 21:54
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
10 hónap azért nem olyan nagy idő. Alapból nem volt az apja. Van apja és soha senki mást nem kell apaként feltüntetni az életében.
2013. nov. 18. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdező: figyeld egy ideig a fiadat. Ha azt látod, hogy újra bepisil, vagy olyan dolgokat tesz, amelyekkel már nem foglalkozott, nagyon tapadós lesz (hozzád), akkor vidd el gyerekpszichiáterhez vagy gyerekpszichológushoz.

AZONNAL!

1-es: Mindig az ír ilyen szamárságot, aki lerúgja a felelősséget. Egy csecsemő IS felfog egy csomó mindent, nemhogy egy 4,5 éves! Éppenhogy olyan korban van a szóban forgó gyerek, amelyt úgy hív a szakma, hogy Ödupusz-szakasz. Egy kisfiú és egy kislány életében is erősen meghatározó az apa-figura. Nem emég, hogy a gyerek ezt korán elvesztette, de most elveszetett egy újabbat. Fel nem tudja fognei egy átleg ember, hogy mekkora károkat tud ez okozni egy gyerek lelkében és milyen hosszútávú következményei vannak.

2013. nov. 19. 08:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Ödipusz-szakasz
2013. nov. 19. 08:10
 8/9 A kérdező kommentje:

4-es: Ezt mar megtettem es teszem is mindig gyakran, ha felhozza szoba a temat. 1 ev telt el amiota ketten vagyunk es meg mindig bantja a dolog.

6-os:Figyelek ra folyamatosan, regota probalom megoldan/feloldani ezt az allapotot. Az biztos h mindig uj dolgok erdeklik, kivancsi, nyitott, bepisiles mar regota nincs, nem akaratos, inkabb odaado, alvas problemak sincsenek, estetol-reggelig nyugodtan alszik kulon szobaban. Az is teny, hogy nagyon anyas, bujos, folyton puszilgat, olelget de ez az Ödipusz-szakasz ugye errol szol... boldog-vidam kisgyereknek mondhato osszessegeben. szoval nem tudom hol rontom el a magyarazataimat h meg mindig nem tudja elengedni. a masik nagy kerdes h meddig varjak szakember segitsegul hivasaval ha szukseges egyaltalan... tanacstalan vagyok.

2013. nov. 20. 11:59
 9/9 anonim ***** válasza:

"-Anyukám engem nagyon szeret.

-Miből gondolod?

-Abból, hogy az apukáimat folyton cserélgeti, de engem soha!"

2013. nov. 25. 15:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!