Hogy kezeljem a helyzetet hogy a 4.5 eves kisfiam fel tudja dolgozni minimalis serulessel h "Apa" (aki a neveloapja volt 10 honapig) mar soha nem jon vissza?
Kérdező: figyeld egy ideig a fiadat. Ha azt látod, hogy újra bepisil, vagy olyan dolgokat tesz, amelyekkel már nem foglalkozott, nagyon tapadós lesz (hozzád), akkor vidd el gyerekpszichiáterhez vagy gyerekpszichológushoz.
AZONNAL!
1-es: Mindig az ír ilyen szamárságot, aki lerúgja a felelősséget. Egy csecsemő IS felfog egy csomó mindent, nemhogy egy 4,5 éves! Éppenhogy olyan korban van a szóban forgó gyerek, amelyt úgy hív a szakma, hogy Ödupusz-szakasz. Egy kisfiú és egy kislány életében is erősen meghatározó az apa-figura. Nem emég, hogy a gyerek ezt korán elvesztette, de most elveszetett egy újabbat. Fel nem tudja fognei egy átleg ember, hogy mekkora károkat tud ez okozni egy gyerek lelkében és milyen hosszútávú következményei vannak.
4-es: Ezt mar megtettem es teszem is mindig gyakran, ha felhozza szoba a temat. 1 ev telt el amiota ketten vagyunk es meg mindig bantja a dolog.
6-os:Figyelek ra folyamatosan, regota probalom megoldan/feloldani ezt az allapotot. Az biztos h mindig uj dolgok erdeklik, kivancsi, nyitott, bepisiles mar regota nincs, nem akaratos, inkabb odaado, alvas problemak sincsenek, estetol-reggelig nyugodtan alszik kulon szobaban. Az is teny, hogy nagyon anyas, bujos, folyton puszilgat, olelget de ez az Ödipusz-szakasz ugye errol szol... boldog-vidam kisgyereknek mondhato osszessegeben. szoval nem tudom hol rontom el a magyarazataimat h meg mindig nem tudja elengedni. a masik nagy kerdes h meddig varjak szakember segitsegul hivasaval ha szukseges egyaltalan... tanacstalan vagyok.
"-Anyukám engem nagyon szeret.
-Miből gondolod?
-Abból, hogy az apukáimat folyton cserélgeti, de engem soha!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!