Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akinek annyira...

Van itt olyan, akinek annyira megromlott a kapcsolata a szüleivel, hogy később élete nagy eseményeire se hívta meg őket?

Figyelt kérdés
Nem túl jó a kapcsolatom a szüleimmel, anyukám pszichésen beteg lett, apám nem hagyja, hogy az orvosának bemutassam a hangfelvételt, mert anyámnak az állása is veszélybe kerülne, apám meg ezt nem vállalja, viszont soha nem voltam nekik elég jó akkor se, amikor ez a betegség nem állt fenn, mindig a más ember gyereke volt nekik az etalon. Soha nem adtam nekik okot arra, hogy így viselkedjenek, és nagyon bánt, hogy másoknak jó a kapcsolatuk a szüleikkel, engem meg az enyémek csak piszkálnak. Egyszerűen odáig jutottam, hogy nem akarom, hogy az életem részei legyenek később, amint sikerül végre elköltöznöm (sajnos ennek anyagi akadályai voltak korábban, így most, 30 évesen keresem a lakásokat), ha egyszer lesz párom, nem akarom, hogy ismerjék, nem akarom, hogy ott legyenek az esküvőmön, ha egyszer férjhez megyek, és ha egyszer lesz gyerekem, nem merném rájuk bízni.
2015. márc. 1. 17:26
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
47%
Azért mégsem volt olyan rossz az életed ha 30 évesen tudsz magadnak saját lakást venni. Mások inkább elmenekültek volna ha annyira rossz akkor te is mentél volna..Szerintem te nagyon felnagyítottad a rossz sorsodat
2015. márc. 1. 20:20
 22/30 A kérdező kommentje:

Kb. 100000Ft-om volt 18 éves koromra, az semmire nem volt elég a fővárosban egyedül, nem voltam kitűnő tanuló. Továbbtanultam, a kollégium azoknak volt, akik nem itt éltek egyébként, az albérlet drága volt. Szociális támogatást egyszer igényeltem, kaptam egyszeri 5000Ft-ot. Ezek nem kifogások. Rokonok messze voltak, barátaim nem voltak igazán, akik segítettek volna.

Én most keresek lakást, hogy el tudjak költözni, mert összegyűlt valamennyi pénz, ami egy lyukra elég, nem sok, de a semminél több, az albérlet továbbra is drága a jövedelmemhez. Voltam régebben egyszer pszichológusnál, középiskolában. Nem oldott meg semmit. Anyám neurológusa nem hisz nekem.

2015. márc. 1. 20:26
 23/30 anonim ***** válasza:
Hát nézd, ennél többet mi sem segíthetünk. Vegyél önsegítő könyveket, járj el terápiára, név nélküli ingyenes anonim akármikre. Hiába írod mi hogy volt, ez már túlmegy a mi segítő szándékunkon. Magad tudod megoldani.
2015. márc. 1. 20:30
 24/30 A kérdező kommentje:
# 21 - Nem nagyítom fel, persze, nem nélkülöztünk, de ennyiben ki is merült a szüleim "szülői" szerepe. Ne gondolj sok pénzre, sokan a mostani jövedelmemet is kevésnek tartják a megélhetéshez, de amit tudtam, félretettem.
2015. márc. 1. 20:31
 25/30 anonim ***** válasza:
Szerintem jól csinálta a kérdező, mert nem tudott volna 30 éves korára összegyűjteni egy lakásra valót, ha albérletre ment volna el a pénze havonta.
2015. márc. 1. 21:17
 26/30 anonim ***** válasza:
Apám alkoholista, ha bármi közös program van, karácsony, rokonlátogatás, akármi, segg részegre issza magát. Legutóbb egyik ismerősnek volt 60-adik születésnapja, rohadtul égett az egész családunk miatta. Főleg hogy látja az ember mások mire vitték, 2 autó, jó állás, ő meg évtizedek óta otthon piál. Biztos nem hívnám sehova.
2015. márc. 1. 22:10
 27/30 anonim ***** válasza:
Én apámat teljesen kizártam. Az esküvőmre sem hívtam meg. Anyámat is csak azért, mert sajnos annyira a családja nyakán él, hogy ha pont őt nem hívom meg és mindenki mást igen, akkor nem csak engem szidna a mai napig, de otthon összeveszett volna mindenkivel irgalmatlanul. Azt meg nem akarom. Már azért is kiakad ha valaki más meglátogat anlkül hogy ő is itt lenne. Múltkor a tesójának kívánta a halálát, mert meg mert látogatni... De amúgy őt sem hívtam volna meg. Bármennyire fáj is, azért az életért amit tőlük kaptam, nem érdemelnének semmit.
2015. márc. 2. 02:32
 28/30 anonim ***** válasza:
Sok ponton magamra ismertem a történetedben, a különbség az, hogy pontosan fele ennyi idősen leléptem, és vissza se néztem. Az anyagi oldalát ha nem is nézem (ez nyilván mindenkinél más, nekem a szerencse segített párom személyében) ugyanígy éreztem, mikor eljött az ideje a váltásnak. Fájt, hogy nincs családom, hogy egyedül vagyok, hogy másnak bezzeg van. Évek kellettek ahhoz, hogy túllépjek rajta, ráadásul a kamaszkor közepén. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült leszakadnod, olyan emberek után kepesztesz, akik tojnak rád, ennek pedig ismerem az eredményét. Elszigeteltség, depresszió, és előbb vagy utóbb még azt is el tudod marni magadtól, akik még ott vannak veled a nehéz időkben. Nem szabad, egész egyszerűen el kell felejteni. Azok az emberek, akik csak az energiádat szívják, legjobb, ha azonnal eltűnnek az életedből, így vagy úgy. Lehetőséged van a saját családra, vagy egy alternatív életre, ha úgy tetszik, neked már azt kell építened. Sajnos, ha eddig nem kaptál szeretetet, eztán sem fogsz, ezt kénytelen vagy elfogadni.
2015. márc. 2. 02:37
 29/30 A kérdező kommentje:

Nem akarok ebben maradni, de tényleg nem tudtam hova menni, apámnak odáig nyúlt a keze, hogy cégeknek képes volt megnehezíteni az életét, kihúzhatta volna a lábam alól a talajt, a munkát akár, ha úgy akarja. Munka nélkül nem tart el bárkit az állam. Én nem vagyok határon túli, nem vagyok rokkant, nem vagyok gyerekemet egyedül nevelő, nem vagyok etnikum, nem tartottak soha "elég rászorulónak". Nem voltak rajtam foltok, látható jelek. És amikor épp jobb volt, bizakodtam, hogy hátha csak egy rossz álom volt, aztán rövid idő múlva kezdték elölről.

Összegyűlt annyi pénz, hogy egy kis lyukra elég, nem sok, de a semminél több. Nem is ez bánt igazán velük kapcsolatban, hanem hogy egy kétszínű játékot játszanak, és akik ismerik őket, nekik hisznek. Ráadásul anyámnak jött ez a betegség, és az utcán le kell állítani, hogy ne beszéljen hülyeségeket, ne képzelődjön, megbámulják, és az orvosa előtt meg a munkájában mégis vissza tudja fogni magát, ott normális.

2015. márc. 2. 07:54
 30/30 anonim ***** válasza:
Édesanyád állapota valószínűleg romlani fog. Így van ez az ilyen betegekkel.
2015. márc. 2. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!