Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik úgy születtek hogy a...

Akik úgy születtek hogy a szülei nem tervezték vagy az egyik szülő nem akarta azoknak hogy alakult a szülő-gyerek kapcsolata?

Figyelt kérdés
Normalizálódott a helyzet az évek során? Ereztetek úgy hogy a szülő a másik tervezett gyereket jobban szereti?
2015. jan. 7. 13:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Én csak "becsúsztam" egy buliban kb. 30 éve :) Akkor még elítélendő volt (legalábbis felénk), hogy egyedülálló legyen az anyuka, így kényszerházasság lett belőle.

Nem alakult ki semmiféle kapcsolat, semmi kötődés, nem simogattak meg soha, nem hallottam a szeretlek szót. Mindig éreztem, hogy nem szeretnek és csak büntettek az elcseszett életükért. Nem is a szüleim neveltek igazán, hanem egyéb rokonoknak voltam lepasszolva.

Apám alkoholista lett születésem után, aztán öngyilkos. Anyámmal nem beszélek.

Nálam ez volt, de az ismeretségi körben több példát tudok az ellenkezőjére.

2015. jan. 7. 13:39
 2/12 anonim ***** válasza:

Én a "tervezett" gyerek vagyok, tesóm csak úgy jött de mások szerint is nyilvánvaló, hogy ő a kedvenc. (tesóm valószínűleg nem is tudja, hogy nem direkt lett, pedig nem kisgyerek. Én is csak onnan tudom, hogy elszólták magukat még egyszer régen a szüleim.)

Na meg két nem tervezett gyerek közt is van különbség, mert nem mindegy, hogy miért nem akartak többet a szülők.

2015. jan. 7. 13:44
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Mindketten becsúsztunk a tesómmal, szoros a kapcsolatunk a szüleinkkel.

Mi is becsúszott bébit várunk épp a férjemmel, örülünk neki. Ha tervezett lett volna, csak rágörcsölünk a dologra.

2015. jan. 7. 13:52
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Becsúszott gyerekek vagyunk a húgommal együtt. Valószínűleg a terhesség miatt házasodtak össze a szüleim. Apám 17 év után lelépett, egy darabig velünk tartotta a kapcsolatot, de mivel állandóan csak szekált, egyikünk sem beszél már vele. Nekem szoros kapcsolatom van anyukámmal, húgomnak viszont nem.
2015. jan. 7. 13:56
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Én is becsúszott gyerek vagyok, ezért házasodtak össze szüleim.

Anyám sosem szeretett, 18 éves korom óta, most már 8 éve nem beszéltem vele.

Apukám mindig szeretett, vele a mai napig rendben van a kapcsolatunk.

2015. jan. 7. 13:57
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Tervezett, nem tervezett? Nálunk mindegy, így is, úgy is szeretjük. Ez a természetes. Nálunk februárban jön a 3., meglepetés gyerek. Feleségem 42, én 43 éves vagyok. Eszünkbe nem jutott elvetetni, vagy úgy gondolni rá, hogy nem fogom szeretni.
2015. jan. 7. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tervezett vagy nem akart között hatalmas a különbség. Én sem voltam tervezett, de szeretetben nőttem fel és a mai napig jó a kapcsolatom a szüleimmel.

Most 25 éves vagyok, férjem 28. Egyenlőre nem tervezünk gyereked, de ha becsúszik biztosan nagyon fogjuk szeretni.

2015. jan. 7. 14:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Én fogamzásgátló mellett fogantam,szóval ha valakit nem akartak ,az én vagyok.

Viszont én lettem a család kedvence:)

2015. jan. 7. 14:17
 9/12 anonim ***** válasza:
Én tervezett gyerek voltam, anya nagyon akart egy kislányt, és 2 év volt mire összejöttem (lány is lettem), mégsem szeretett kisgyereknek. Akkor lett jobb a viszonyunk, amikor felnőtt lettem, és nem az ő gondja voltam már, pedig nagyon jó gyerek voltam, nem volt velem különösebb problémájuk. Nem ettől függ.
2015. jan. 7. 14:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Én ugyan tervben voltam, de úgy 3-4 évvel későbbre. Mintaszüleim vannak. Egyént ha az ember nem kifejezetten gyerekgyűlölő, akkor szerintem kizárólag attól függ a becsúszott gyerekhez való hozzáállása, hogy kitől születik. Ha attól, akit szeretsz, és akivel egyébként is családot tervezel, akkor jó eséllyel jól alakul majd a kapcsolat. Ha egy egy éjszakás kalandból fogan a gyerek, vagy rossz kapcsolatban, akkor egyértelműen szegény gyerek issza majd meg a levét a dolognak.
2015. jan. 7. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!