A szüleim nem támogatnak, csak ha egyetemre megyek. (? )
Régebben jogász akartam lenni, de lemondtam róla, mivel szerintem nincsen hozzá érzékem. Kinéztem magamnak érettségi utánra egy hat hónapos kozmetikus-fodrász képzést, ami 300.000 forint. A szüleim azt mondták, hogy nem hajlandóak nekem segíteni, ellenben ha elmegyek orvosira, még ha fizetősre is vesznek fel, akkor is fizetnék.
Simán kifizetnek több millió forintot egyetemre, de egy 300.000-es tanfolyamban nem támogatnának, mert szerintük "több van bennem egy vacak tanfolyamnál".
Hogyan érveljek, hogy inkább a tanfolyamban támogassanak?
Én egy kisebb városban lakok. (10-11ezren laknak itt kb)
Na most, ebben a kisvárosban van kb 12 kozmetikus, és 10 fodrászat!!
Volt olyan, hogy még 1 fodrászat nyílt a városban, ami 1 hónap után be is zárt, mert annyira nem ment az üzlet. A saját szememmel látom, micsoda telített szakma ez a kettő, sokkal több fodrász és kozmetikus van, mint amennyi kellene. És a meglévők közül is sokan nehezen élnek meg belőle, akkora a konkurencia.
Így teljesen a szüleidnek adok igazat. Felejtsd el ezt a szakmát a te érdekedben! Nincs értelme, nem is lesz a közeljövőben, megélni nem fogsz tudni belőle az biztos, mert hatalmas a konkurencia. Arról nem is beszélve, hogy sokan azért mennek erre, mert a gimnáziumot is nem, vagy csak iszonyat pocsékul tudták elvégezni.
Ennél még a sokak által szidott szabad-bölcsész is hasznosabb.
Van ingyenes okj kozmetikus képzés.
Szerintem azzal semmit nem veszítesz ha elvégzed.
Minek mennél több százezerért ha van ingyen is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!