Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem támogatnak,...

A szüleim nem támogatnak, csak ha egyetemre megyek. (? )

Figyelt kérdés

Régebben jogász akartam lenni, de lemondtam róla, mivel szerintem nincsen hozzá érzékem. Kinéztem magamnak érettségi utánra egy hat hónapos kozmetikus-fodrász képzést, ami 300.000 forint. A szüleim azt mondták, hogy nem hajlandóak nekem segíteni, ellenben ha elmegyek orvosira, még ha fizetősre is vesznek fel, akkor is fizetnék.

Simán kifizetnek több millió forintot egyetemre, de egy 300.000-es tanfolyamban nem támogatnának, mert szerintük "több van bennem egy vacak tanfolyamnál".

Hogyan érveljek, hogy inkább a tanfolyamban támogassanak?

2015. febr. 26. 18:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kisebb városban lakok. (10-11ezren laknak itt kb)

Na most, ebben a kisvárosban van kb 12 kozmetikus, és 10 fodrászat!!

Volt olyan, hogy még 1 fodrászat nyílt a városban, ami 1 hónap után be is zárt, mert annyira nem ment az üzlet. A saját szememmel látom, micsoda telített szakma ez a kettő, sokkal több fodrász és kozmetikus van, mint amennyi kellene. És a meglévők közül is sokan nehezen élnek meg belőle, akkora a konkurencia.

Így teljesen a szüleidnek adok igazat. Felejtsd el ezt a szakmát a te érdekedben! Nincs értelme, nem is lesz a közeljövőben, megélni nem fogsz tudni belőle az biztos, mert hatalmas a konkurencia. Arról nem is beszélve, hogy sokan azért mennek erre, mert a gimnáziumot is nem, vagy csak iszonyat pocsékul tudták elvégezni.

Ennél még a sokak által szidott szabad-bölcsész is hasznosabb.

2015. febr. 27. 08:25
 12/13 anonim válasza:
92%
Ne hagyd magad. Engem is orvosira akartak kényszeríteni vagy legalábbis egyetemre,és az előző kommentekre reagálva ha egyetemet is végzel nem biztos,hogy szeretni fogod a munkád vagy lessz egyáltalán munkád.Én szakácsnő szerettem volna lenni,nem engedett szaksuliba,gimit elvégeztem leérettségiztem viszont itt már nem hagytam magam és elvégeztem egy gyors kurzust,szakácsnő lettem...és lett egy olyan munkám amit imádok,tény hogy nem keresem magam halálra,de boldogan járok dolgozni,nem szakadok bele,jó a kollegtíva is és igazán minden percét élvezem és most már anyukám is támogat,bát időbe tellett és sok cirkuszba és elis költöztem otthonról (férjehz mentem). Szerintem ha igazán kozmetikus akarsz lenni jelentkezz egy ingyen képzésre ilyenek is vannak és mellette vállalj valami brigád munkát,hogy ne tőlük függj anyagilag teljesen.
2015. febr. 27. 15:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Van ingyenes okj kozmetikus képzés.

Szerintem azzal semmit nem veszítesz ha elvégzed.

Minek mennél több százezerért ha van ingyen is?

2015. febr. 28. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!