Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Gáz", ha a 18 éves lányomat,...

"Gáz", ha a 18 éves lányomat, aki már önállósodni akar, csak megfélemlítéssel tudom kordában tartani?

Figyelt kérdés

még itthon lakik, addig a mi szabályainkhoz kell alkalmazkodnia. nagyon elvadult, mert amikor kamaszodott (15-16 évesen) és próbált önállósodni, kapott egy-két pofont, amiért haragszik ránk.

tudom, ez nem jó, de most, mikor már apnem lázad, nem csinálja azt, amit kérünk és igazából lehet, nem is szeret minket. nagyon érzékeny.

hogy lehetne hatni rá, hogy neki se legyen rossz?

2015. febr. 21. 07:37
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim is így "neveltek", mára (30 vagyok) teljesen eltávolodtunk egymástól, csak a közös fedél köt össze minket, de érzelmileg semmi. És ciki vagy nem, hazugságra, dolgok elhallgatására kényszerített ez a fajta nevelés velük szemben, egyszerűen nem tudok közvetlen és teljesen őszinte lenni velük. Mások előtt meg titkolom, hogy ők milyenek otthon, mert mások előtt másnak mutatják magukat és jó egzisztenciát építettek fel maguknak, szakmájukban kiválók, ott teljesen másképp bánnak az emberekkel is.
2015. febr. 26. 15:08
 32/38 anonim ***** válasza:
80%

Aki egy szegényebb kiszolgáltatott családban nő fel, az próbál kitörni és gyerekeinek minél többet adni ez tapasztalat.

A másik dolog, elkezdett pasizni lehet pár csalódáson is túl van és nem beszélhet róla. Csak magában örlődik, mert tőletek csak szigort kapott.

Kelts benne bizalmat a család iránt! Nem fog azonnal megnyílni ,de lehet rajta javítani. Beszélgessetek mindenről. Nem az hogy hazamész melóból és nem mosogattál nem főztél stb. A lányok mindig apások, de amiket/ahogy leírtad. Az alapján megbuktál apaságból. Igazából csak felhúztál a kérdéseddel meg a válaszaiddal, mert nekünk a párommal nem lehet gyerekünk. 26/F

2015. márc. 5. 22:47
 33/38 anonim ***** válasza:
39%
meg kéne próbálnod korda györggyel kordában tartani :D
2015. márc. 5. 23:15
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

sajnállak hogy át kell ezt élned, én 18 évesen az ország másik végére költöztem, 20 évesen pedig a föld másik végére, szoval tudnék én is mesélni.

lehet nekedis ez lesz a sorsod, előbb utóbb tul lehel rajta, és nagyon boldogan viseled majd amikor bár egész nap dolgoznod kell, de kell fél és minden egyes délután hazamenni a suliból, stb...

próbáld meg elfogadni amíg lehet, ha pedig van lehetőséged akkor költözz mihamarabb, mert lelkileg nagyon hamar tönkre lehet lenni.

anyukáknak az üzenném hogy gratulálok, megalapozza hogy a lánya biztos utálja majd ő a jövôben.

nagyon dühös tudok lenni az ilyen szülőkre....

2015. márc. 5. 23:45
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt de velem még üvöltöztek is non stop. Ha meg se szolaltam, akkor is. Mindenért. Végül egyik nap mire hazajött anyám már minden cuccom elvittem, elkoltoztem a barátomhoz, aki azóta a férjem. Anyám csak nézett. Azóta albérlői vannak és mind így távozik. Sose érti miért. Hát vannak ilyen emberek. Amint teheted költözz el.
2015. márc. 6. 00:11
 36/38 anonim ***** válasza:
88%
Tipikus kamasz viselkedés. Nem szabad megfélemlíteni, mert csak ugyan olyan mint a kortársai. Ösztönözni kell hogy segítsen. Ha megvannak a kijelölt feladatai amiket neki kell időre elvégezni meg fogja csinálni, de nehéz olyanokra rávenni hogy most azonnal fogjon neki amikor mondjuk éppen olvas vagy cseveg a neten.
2015. márc. 6. 01:51
 37/38 anonim ***** válasza:
80%
Csodálkozol, hogy lázad, hogy nem fogad szót, ha pofonnal és kemény szigorral próbálod jobb belátásra bírni? Szerintem ezt már ott elrontottátok, amikor kapott egy-két pofont 15-16 évesen... Próbáljátok meg inkább a beszélgetést, próbáljátok meg felé a szereteteteket kifejezni.
2015. márc. 6. 09:54
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha fenyítve nevelsz, hazudni tanítasz.

Azt hiszem, ez az egy mondat tökéletesen összefoglalja, miért is kéne beszélgetéssel nevelni, nem pedig megfélemlítéssel.

Amelyik szülő megfélemlítéssel nevel, elbukott.

2015. márc. 7. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!