"Gáz", ha a 18 éves lányomat, aki már önállósodni akar, csak megfélemlítéssel tudom kordában tartani?
még itthon lakik, addig a mi szabályainkhoz kell alkalmazkodnia. nagyon elvadult, mert amikor kamaszodott (15-16 évesen) és próbált önállósodni, kapott egy-két pofont, amiért haragszik ránk.
tudom, ez nem jó, de most, mikor már apnem lázad, nem csinálja azt, amit kérünk és igazából lehet, nem is szeret minket. nagyon érzékeny.
hogy lehetne hatni rá, hogy neki se legyen rossz?
Aki egy szegényebb kiszolgáltatott családban nő fel, az próbál kitörni és gyerekeinek minél többet adni ez tapasztalat.
A másik dolog, elkezdett pasizni lehet pár csalódáson is túl van és nem beszélhet róla. Csak magában örlődik, mert tőletek csak szigort kapott.
Kelts benne bizalmat a család iránt! Nem fog azonnal megnyílni ,de lehet rajta javítani. Beszélgessetek mindenről. Nem az hogy hazamész melóból és nem mosogattál nem főztél stb. A lányok mindig apások, de amiket/ahogy leírtad. Az alapján megbuktál apaságból. Igazából csak felhúztál a kérdéseddel meg a válaszaiddal, mert nekünk a párommal nem lehet gyerekünk. 26/F
sajnállak hogy át kell ezt élned, én 18 évesen az ország másik végére költöztem, 20 évesen pedig a föld másik végére, szoval tudnék én is mesélni.
lehet nekedis ez lesz a sorsod, előbb utóbb tul lehel rajta, és nagyon boldogan viseled majd amikor bár egész nap dolgoznod kell, de kell fél és minden egyes délután hazamenni a suliból, stb...
próbáld meg elfogadni amíg lehet, ha pedig van lehetőséged akkor költözz mihamarabb, mert lelkileg nagyon hamar tönkre lehet lenni.
anyukáknak az üzenném hogy gratulálok, megalapozza hogy a lánya biztos utálja majd ő a jövôben.
nagyon dühös tudok lenni az ilyen szülőkre....
Ha fenyítve nevelsz, hazudni tanítasz.
Azt hiszem, ez az egy mondat tökéletesen összefoglalja, miért is kéne beszélgetéssel nevelni, nem pedig megfélemlítéssel.
Amelyik szülő megfélemlítéssel nevel, elbukott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!