Van egy 18 hónapos 75 cm és 7 kg-s kislányom nem akar enni de még éhes sem mi lehet az oka? Voltunk kivizsgálásokon nem találtak semmit
Miket iszik? Mennyit?
Ha sok a tejcsi-kakaó-szörp-tea, akkor azzal is eltelhet.
A fiamnak 1 hete fáj a torka. Na ő semmit sem eszik, mondhatjuk! Eddig sem evett sokat, de ez tényleg a minimum amennyit ehet.
Reggeli 60mili tejpép, vagyis egyharmadát vette meg az adagnak.
Tízóraira, egy negyed barackkb, vagyis 3 harapást evett.
Ebéd, 3 db hasáb burgonya, valamint 100 mili főzelék. Ennyit evett ma.
Tegnap, reggelire, fel joghurt, 1 szem keksz
Tízóraira, semmi
Ebédre 5 kanál főzelék
Uzsonnára 3 szem burgonyaszirom
Vacsi 1 banán
Ennyit evett egész nap!
Bízom benne hamar meggyógyul, ma elvittük a vizeletét tenyésztésre.
Hát ő tápszerrel kezdi a napot ami 180 ml
Utánna alszik 1 óra körül kel, eszik főzeléket kb 1 szedőkanállal, v sülthúst v ratotthúst, esetleg egy barack fele uzsira májkrémes vagy felvágott vajjal fél szelet kenyérrel este megint 180 g tápszert eszik naponta fél-1 liter vizet fogyaszt, de amit most felsoroltam azt is csak úgy hajlandó megenni ha elkterelem a figyelmét, sajnos az együttevés sem vált be pár falat és annyi :-\
18 hónaposnak miért kell még ennyi tápszert adni? Én biztosan kiváltanám azt, lehet az is akadályozza az új ízek elfogadásában, helyette lehet tejet, tejitalt inni.
Amit még kipróbálnék: tálald gusztán/játékosan az ételeket, hátha nagyobb kedvvel eszi, pl.: én kiskoromban meg nem ettem volna ha elém tesznek egy szendvicset, de ha kis "katonáknak" volt megcsinálva, apró mini szendvicskéknek megettem egy szó nélkül.
azért amit leírtál, az nem semmi.
annyit változtatnék én is, hogy reggeli és vacsora már vagy fél éve nem tápszer kéne lennie. rendes, 5 étkezés mindennap, reggeli után kaphat tápszert, ebéd után az elalváshoz is és este is a rendes vacsora után.
egyébként nem hiszem el, hogy egy 1,5 évesnél normális a 7 kiló! enyém fél évesen volt annyi, pedig nem egy dagi gyerekem van, 1, 5 éves kora óta kifejezetten vékony, na de a 7 kiló nagyon kevés!
én biztos, hogy tovább mennék...
mennyivel született amúgy? és mikor még baba volt se mondtak semmit? nyilván nem volt meg a min. hízása sem, mert akkor most legalább 9 kiló lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!