Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Képtelen vagyok megnyílni a...

Képtelen vagyok megnyílni a szüleim előtt, és elmondani nekik bármit is?

Figyelt kérdés
Tehát 19 éves vagyok (fiú) és eddig semmit sem tudtam megbeszélni velük, mert nem tudok előttük megnyílni, például azt sem tudom elmondani nekik hogy milyen zenét hallgatok, mert szégyellem, vagy hogy meleg vagyok (de azt amúgy sem fogom). Mit tegyek? Sohasem fogok előttük megnyílni! Egyszerűen így neveltek, mindig fogták a kezemet, mindent megcsináltak helyettem, olyan mintha nem is éltem volna. Ez miatt lettem ilyen? És tényleg nem tudok nekik elmondani semmit sem, például a terveimet, mert szégyellem. Így azt hiszik rólam, hogy üres a személyiségem és hogy nincsenek érzelmeim, se egyéniségem. Az edzéseimet is csak akkor csinálom, ha nem látják vagy nincsenek itthon, mert szégyellem.
2015. febr. 9. 17:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a tiéd még egy jobbik eset pedig, mert ha jól értem azt írod, hogy a szüleid mindig fogták a kezed. Gondolj bele milyen lenne, ha nem foglalkoznának veled... nem ne is gondolj bele!

Nálunk is hasonló a helyzet, és rájöttem abból adódik, hogy ők magukban nem bíznak. Nekem sokszor azt mondták, ha valami álmom volt és elmondtam, hogy ez nem ilyeneknek való, mint mi vagyunk... és ezzel le is törték a motivációmat minden iránt és most itt állok 27 évesen és évekig kerestem az okát annak, hogy miért nem vagyok kitartó. Félre ne értsd hálás vagyok nekik mindenért, de az én szüleim még nem úgy neveltek, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, ahogy a pszichológusok megmondják. Ők a tapasztalataikból éltek és neveltek. És egy idő után már én sem tudtam megnyílni feléjük, szégyelltem mindent, mert tudtam mi lesz a válasz...

De ha a te szüleid fogják a kezedet, légy bátor és mondd el nekik a dolgaidat, hidd el büszkék lesznek rád, az ő gyerekük vagy (mellesleg, ha együtt éltek, már úgyis tudják milyen zenét hallgatsz, hogy meleg vagy és edzel :) )

Viszont ha, úgy érzed nem tudnák elfogadni azt, hogy meleg vagy pl. akkor nem is kell megmondanod, ez a te szíved döntése, ezt nem muszáj kiadnod, 19 éves vagy, hamarosan úgyis leválsz róluk, ideje lesz kirepülnöd, és akkor már nem kell nekik bizonyítani azt, hogy ki is vagy valójában. Majd büszkék lesznek a munkádra vagy hogy a saját lábadra álltál vagy ezer más dologra. De bizonyítanod nem kell senkinek, csak te legyél rendben ott belül! Azzal ne foglalkozz mit mondanak, vagy gondolnak rólad, biztos vagyok benne, hogy nem gondolják azt, hogy nincsenek érzelmeid!

Lehet, hogy jót tenne, ha már nem velük élnél, sokszor közelebb hozza az embereket a távolság :)

2015. febr. 9. 18:26
 2/2 A kérdező kommentje:
értem köszi
2015. febr. 9. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!