Hogyan lehet elmondani egy szülőnek hogy depressziós vagyok?
"Hogyan lehet elmondani egy szülőnek hogy depressziós vagyok?"
Ne haragudj, milyen szüleid vannak, hogy ezt nem veszik észre?
Fordulj orvoshoz, pszichológushoz.
Köszi a lepontozást! Igen kezeljenek minden hisztis tizenévest a pszichiátrián, mert egészen biztosan, mindegyik depressziós.
Gondok vannak a suliban és otthon........ szerintem nincs olyan tinilány, aki ezt nem így gondolja, attól még köze sincs ennek az állapotnak a depresszióhoz.
Sehogy... nekem is ilyen szüleim voltak.
Van nálatok iskolapszichológus esetleg? Vele beszélhetnél.
A depresszió egy nagyon súlyos betegség és nem illik vele viccelődni, mint ahogyan te teszed itt. Biztos vagyok benne, hogy nem szeretnél depressziós lenni, még egy órára sem. Ha valóban az lennél, akkor nem irkálnád ide ki a kérdésedet, mert arra sem lenne erőd és energiád, illetve nem látnád értelmét a kérdezésnek sem, sőt úgy általában semminek sem.
17 évesnek lenni nem könnyű (feltételezem ugyanaz a lány vagy, mint, aki az előző depis kérdést kiírta, ott volt odaírva a korod), hormonok, testi érettség, megtapasztalni egy csomó új dolgot, ez a tizenévesek feladata és biztosan sokszor vagy szomorú, elhiszem. Ennek ellenére hidd el, hogy a legtöbb ember éppen erre a korszakra emlékszik vissza legszívesebben. Jobban tennéd, ha te is kiélveznéd ezt az időszakot, a nyavalygás helyett inkább barátokat keresnél, akikkel tudsz beszélgetni a lelki gondjaidról is. Mellesleg szerintem egy normál 17 éves legkevésbé az apja és anyja véleményére kíváncsi, úgyhogy kicsit furcsa, hogy azon keseregsz, hogy nem figyelnek rád. A depresszióval pedig ne játszadozz, kőkemény betegség, amiből nehéz kimászni. Ja és még valami csak pár év, amíg tinédzser vagy, utána jön a munka, családalapítás, stb., rengeteg nehézséggel. Ha most nem élvezed az életet, mi lesz később? Amikor már magadnak kell gondoskodnod saját magadról és nem lesz minden a popsid alá téve, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!