Hogyan lehet elmondani egy szülőnek hogy depressziós vagyok?
Figyelt kérdés
Részben ők is tehetnek erről,részben az iskola. Hosszú lenne leírni az okokat. A szüleim nem hallgatnak,figyelnek rám.Már próbáltam utalni a helyzetemre,de semmit sem vesznek észre.Néha "elejtettem" olyan mondatot amiből rájöhetnének hogy baj van.Mit tehetnék?Nem bírom ezt már elviselni.Segítsetek. L2014. nov. 17. 17:14
11/12 anonim válasza:
Rendben, én hiszek neked. Ebben az esetben, gondolom a szüleiddel nem fogsz beszélni erről, tehát a magán pszichológus, vagy pszichiáter nem jöhet szóba, kb. 10 ezer ft egy alkalom, heti rendszerességgel kell járni. Nagyon sok helyen van már ingyen pszichológus a szakrendelőkben, ő elbeszélget veled és járhatsz hozzá, ha úgy ítéli meg, hogy szükséged van terápiára. A másik hely, ahol sokszor van pszichológus, az a helyi pszichiátriai gondozó. Ha nincs, akkor kérj időpontot a pszichiáterhez, ő terápiát is tart, de leginkább, mivel sok a beteg, inkább gyógyszert ír fel. A pszichológus viszont nem írhat fel gyógyszert, ő csak beszélget veled. Ezek a megoldási lehetőségek vannak.
12/12 HalandoVegtelen válasza:
Nem valoszinu hogy depreszios lennel, az elottem szolonak reszben igaza van. Azert csak reszben , mert mint azt tudjuk a depreszionak tobb tipusa letezik, es ugye tobb szintje van. Nyilvan vannak problemaid az eletben mint mindenkinek es ezert kicsit elszomorodsz. De ha ezt kiirtad ide, es az elotem szollo ellen nemileg tamado jeleggel leptel fel , amibol egyenesen lehet kovetkeztetni hogy lazado korszakodat eled kisse, ez termeszetes. De ha elmerulsz ezekben a gondolatokban, melankoliaba esel, aztan tallan kisebb Burn out kovetkezik fiatal korod ellenere, mirre huszon eves leszel ezek a gondolatok lefekeznek, johet egy amolyan "kapu zarasi panik", aztan telyes kiegetseg es remeny vesztes, es aztan depreszio, igazi depreszio ! Igyekez ossze szedni magad, es ne a szuleid altal probald megoldani a problemat ha ugy erzed ok az okozoi, keruld az olyan embereket akik kellemetlen erzeseket keltenek benned, es talalkoz olyanokkal akit kedvelsz, tudom neha neheznek tunhet kilepni es beszelgetni masokkal ilyenkor, de kicsit eroltetned kell mert nagyon jot tesz, illetve talalj magadnak vallami celt , kisebb-nagyobb, mind 1, a lenyeg hogy reggel legyen ertelme fel kelned, es latsd ertelmet felkelni, es orulni valaminek, javasolnam eloszor a kisebb celokat, mert ha sikerul mindig elerj egy ilyet az altal kicsit novekszik az onbecsulesed a siker elmeny altal. Nos viszonylag en is fiatal vagyok, de sajnos enis tizen evesen atestem egy igazan komoly es mely depreszion, igaz ez maniakus depreszio volt, de nem volt kellemes. Meg mindig viselem a nyomait, de tul jutottam rajta, es tobb lettem altala. Nem tudom milyen problemaid vannak :/ , igy csak sotetben tapogatozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!