Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azért nem merem elmondani,...

Azért nem merem elmondani, mert tudom a válaszát, vagy mert valami visszatart?

Figyelt kérdés

Apám gyermeke féle vagyok. Anyuval nem akarok társaságot keresni soha. Kis dolgokra gondolok, mint pl. ma rám mosolygott az aki tetszik nekem, meg hasonlók. De apunak mindig elmondom.

Igaz, hogy én szinte semmilyen tulajdonságot nem örököltem anyumtól, és ezért is több a közös témám apuval (mint pl. matekezés, művészet, nyugalmi élet stb.) Ezeket a témákat hiába is hoznám fel anyunak, mert matekeztem vele elégszer, de neki a -1-1-et és a 1-1-et ugyanaz.

Ugyanakkor vannak a kisebb témák, mint említettem, hogy rámnézett valaki vagy ilyensmik, de ezt is inkább apuval beszéljük meg.

Mivel én és apu is szeretjük a művészetet ezért tőlem bármilyen kreativitást örömmel néz. Most elkezdtem a sminkel foglalkozni, mivel nagyon nehéznek tűnik nekem, és én szeretem a kihívást.

És úgy kacag egyet, ha valami félresikerül benne stb. :)

(természetesen utcára nem járok sminkkel.)

Ma, meg azt mondtam apunak mikor hazajött, hogy "Na, apu egyszer elmehetnénk a közeli nagyvárosba venni többféle szemceruzát, púdert, korrektort stb.-t". Ekkor eléggé úgyéreztem, hogy "húha, ezt most egy fiúnak mondom?!" Apu nem vette rossz néven, de én kicsit furán éreztem magam.

És ha anyunak mondanám tudom, hogy azt mondaná, hogy megtudom venni a közeli üzletekbe is stb. (hozzáteszem: gyenge minőséggel és 100 üzletet kéne járjak). Nah, de ez csak példa volt, más történt dolgokat se merek elmondani. Ez miért van?

2015. jan. 20. 20:34
 1/5 A kérdező kommentje:

Amúgy TV nézésnél is mindig másképp reagálnák, szóval teljesen másképpen.

Anyu pl. egyből elkezdi mondani/feltételezni, hogy "ugye nem valami horror?!" és ha mesét nézek, akkor kezdi: "ajj, nézz valami jobbat, ez már kinőtted!"

Apu reakciója teljesen más:

Ha filmet nézek, akkor megfigyeli miről szól, és ha tetszik neki, akkor megkérdi a címét, és tényleg meg is nézi. Ha mese, akkor rákérdez, hogy X mese-e. Vagy Y mese-e. Ha pedig nem tudja, és még alig járok a mese elején-közepén, akkor újra elölről indítom, és ketten felfekszünk az ágyba és nézzük.

És ez lemaradt: 13/l

2015. jan. 20. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:
én pont fordítva voltam mindig, anyummal bármit, apám nem tudott rólam sokat. Gimis barátnőm viszont olyan volt, mint te, az apjával imádták egymást, az anyjával felületes volt a kapcsolatuk. Nincs ebben semmi, simán csak apás vagy, én anyumra ütöttem majdnem mindenben, te meg apudra. Azt gondolnám, azért nem akarsz kommunikálni annyira anyuddal, mert hajlamos megszégyeníteni - még ha csak otthoni kinevetésről is van szó. Nekem legalábbis ez volt a bajom apámmal, ezért nem beszéltem neki semmiről.
2015. jan. 20. 20:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is mindig csak apuval beszéltem/beszélek meg mindent.

29/N

2015. jan. 20. 21:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, viszont hogy tudjak vele kapcsolatot építeni? hisz amikor rám bíz egy feladatot (pl. vegyek x-es kenyeret y-helyről sütöttet, és z üzletbe), akkor én különbséget nem látok se a címke se a kenyér íze közt. S így mindig mérges rám, mert ő kenyerekkel foglalkozik s ő sok különbséget érez azok közt, amit én egyforma színbe látok. S így keletkezik a vita (apummal nem szoktunk vitatkozni, de anyuval szinte minden nap).

Amúgy köszönöm a válaszokat :) és lehet ha néha megszégyenít, mert nem érzi, hogy nekem kínos, de egyéb dologról se tudunk beszélni.

2015. jan. 20. 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Na! Beszélj vele pl a kenyerekről!

Fehér, félbarna, rozsláng, rozsos, rozs, magvas nem magvas, 75dekás vagy kilós.

A pék szakma kő kemény matek.

Miért szereti ezt a fajtát? Mi a problémája a másik gyártóval?

2015. jan. 21. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!