Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek hogy lehet...

Egy szülőnek hogy lehet elmondani, hogy lehet hogy orvosra van szükségem depresszió gyanújával? Nem szívesen beszélek ilyenekről velük. Nem tudom hogy fogjak hozzá.

Figyelt kérdés
2014. nov. 19. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Hátha összeszednéd magad, akkor pont így mond el neki, ahogy ide is leírtad. Szerintem megfogja érteni, és elfog vinni ilyen dokihoz.
2014. nov. 19. 20:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Hogy viszonyulnak a szüleid a depresszió kérdéséhez? Először ezt tudd meg. Én annak idején bolond fejjel elmondtam a problémám, erre kiröhögtek és közölték, hogy ilyen nevű betegség nem létezik, és ne hisztizzek. Végül a nagymamám vitt el orvoshoz - neki volt már depressziója és ezért megértett.

A szüleidtől először azt kérdezd meg, mi a véleményük a depresszióról. Ha pozitívan állnak hozzá, akkor rögtön adott is a szituáció, hogy elmondd nekik.

2014. nov. 19. 20:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#1 Bár olyan egyszerű lenne hogy csak odamegyek és mondom.

#2 Az a baj,hogy már volt amikor régebben szóbakerült és nem épp jó véleménnyel vannak róla és így még nehezebb.. És neked javult a helyzeted?Már ha megkérdezhetem.

2014. nov. 19. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:
3: Kérdező, tudom, hogy nem olyan egyszerű, azért kezdtem úgy a mondatomat, hogy hátha összeszednéd magad..., így már értesz? Esetleg, ha nagyon nem megy, mert félsz tőlük, akkor még a házi orvosodtól, vagy a suli orvosodtól is tudsz segítséget kérni, és majd ők meg szólnak a szüleidnek. Csak ezeket is mond el nekik, hogy féltél szólni.
2014. nov. 19. 21:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Mivel most több topik is nyílt a depresszió témája miatt, így kikerestem azt, ami annak idején nekem is sokat segített ebben, ha gondolod kérdező olvasd el te is ezt a könyvet, ahogy a többieknek is ajánlottam:

[link]

2014. nov. 19. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!