Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

A nővérem fia most lesz 8 éves.

De semmit nem csinál egyedül, mármint a fenekét nem tudja kitorolni, egyedül nem akar fürdeni, egy fél percre nem lehet egyedül hagyni.

Ezzel nem is lenne gond ha nem nalunk laknanak, emelett nagyon rossz. Mindenkinek pattognia kell neki, soha nem marad csöndben. Szo nélkül beront a szobámba és nem hagy tanulni mert uvolt.

A noveremmel probaltam többször beszelni de leszarja, anyukám szintén Mert gyerek még. Multkor le lettem uvoltve mert nem voltam hajlandó kitorolni a feneket. Folyamatosan fullent hazudnik

én ebbe bele örülök. Mit tudnék csinálni?

15/l

2015. febr. 4. 18:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hogy tudnám valahogy legalább a anyuek tudtara adni h megertsek így tönkre teszik a napjaim.
2015. febr. 4. 19:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Kamerára ved fel.
2015. febr. 4. 19:29
 13/18 A kérdező kommentje:

Ez használható lenne, de mar olyat is vegig nezett a nővérem, hogy belém ütött és rá sem szolt.

Mikor anya hazajott akkor mondtam neki de erre rögtön jött a cifra válasszal h az nem is úgy volt :(

2015. febr. 4. 19:36
 14/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem normális, vagy annyira el van kényeztetve, hogy már szellemileg is visszamaradott, vagy tényleg beteg.
2015. febr. 4. 19:41
 15/18 anonim ***** válasza:
96%
A szobádba ne engedd be, legyél határozott, és mondd meg mindenkinek otthon, tetszik vagy sem, nem mehet be! Ha mégis bemegy, megfogod szépen a karját, és kivezeted, ennyi. Ha a fenekét ennyi idősen még törölgetni kell, tegye az anyja. Ha nem tud viselkedni, üvölt, rakd be a szobájába, és csukd rá az ajtót. Olyan nincs, hogy egy taknyos 8 éves ne fogadjon szót. Nem baj ha nem tetszik a családnak. 3 gyerek anyja vagyok, van köztük 6 és 9 éves is, de megnyúvasztanám őket, ha így viselkednének. Ez a gyerek egyszerűen neveletlen, elkényeztetett hisztérika.
2015. febr. 4. 20:24
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Meg kéne nevelni, önállóságra tanítani, illetve elmagyarázni neki mit illik és mit nem, tekintettel kell lenni a másikra.

De ha 8 évesen még a fenekét sem tudja kitörölni, akkor lehet hogy tényleg retardált. Az ilyesmit már óvodáskorban megtanulják.

2015. febr. 4. 21:07
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nővéred nem fogja fel, akkor fölösleges bármit bizonygatni neki, úgysem fogja megérteni. Sajnos nem tudsz semmit csinálni, a nehezebb pillanatokban vigasztald magad azzal, hogy te 18 évesen leléphetsz és rájuk vághatod az ajtót, de az elkényeztetett kölkével neki kell megküzdenie évekig. Ő fog nagyon szívni és sokkal nagyobbat, mint hogy most párszor kitörli a fenekét. És évtizedekig. De ő főzte ezt a levest, egye meg.
2015. febr. 4. 22:53
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy azt már többen kifejtették, ez egyáltalán nem normális, de nem az unokaöcséd a hibás, hanem az őt körülvevő felnőttek.

Biztos, hogy megkérdezném őket, hogy még hány évig kell nektek törölni a fenekét, illetve hogy ezt normálisnak tartják-e, hogy egy általános iskolás gyerek még ennyire sem önálló.

Anyukámmal is leülnék beszélni, hogy ha ezen nem változtatnak, el fogok menni, mert ezzel a kis idiótával nem tudok együttélni.

Egy gyereket nem 16 évesen kell elkezdeni nevelni, illetve az, hogy gyerek, nem ment fel senkit a nevelés felelőssége alól. A gyerek nem egyenlő az öntörvényű idiótával.

2015. febr. 5. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!