Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostohaapám éveken át...

A mostohaapám éveken át zaklatott. Akkor miért ilyen anyám?

Figyelt kérdés

14 éves koromban kaptam egy mostohaapát, aki évekig szexuálisan zaklatott és többször megvert. Anyukám csak a veréseknek volt a tanúja, az egyéb dolgokat, amiket művelt, és művelni akart velem, már akkoriban elmondtam neki de nehezen hitt nekem, és mégis vele maradt. Én már nem élek otthon, kaptam hírt, hogy a mostohaapám gyógyíthatatlanul daganatos, ami nem meglepő, eddig is milliomegy testi baja volt, de most közölték anyummal, hogy meg fog halni ez az ember. Anyám kiakadt, hogy nem állok mellette, és nem sajnálom, és hogy gonosz vagyok. Valóban az lennék?

28/N

2015. febr. 1. 11:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%

Anyukád örüljön neki, hogy te egyáltalán még vele tartod a kapcsolatot... az eszem megáll, milyen "anyák" vannak, mi az hogy nem hitt neked??? Persze, mert egy gyerek csak úgy kitalál ilyesmit...fúj...

Ha ez velem történt volna, rá sem néznék többé anyámra, éljen csak azzal a gyökérrel, és nézze a szenvedését, megérdemli. Remélem, te már elköltöztél ezektől az emberektől.

2015. febr. 1. 12:33
 12/24 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagy gonosz, miért kellene neked azt az embert??? vagy inkább emberformát sajnálnod?

Anyukád szerintem is örüljön, hogy vele tartasz még kapcsolatot. Hol volt, amikor téged vert, zaklatott szexuálisan a pasija?! Miféle anya az ilyen, aki hagyja ezt tenni a gyerekével?!

2015. febr. 1. 13:01
 13/24 anonim ***** válasza:
94%

Nemhogy nem vagy gonosz, hanem éppenséggel nagyon jóságos vagy, hogy nem érdekel a sorsa. Hiszen éppen akkor lennél igazságos, ha annak az embernek nem nevezhető szörnyeteg véglénynek törlesztenél, és mondjuk a halála napjáig minden áldott nap összerugdosnád a fejét.

És akkor épp hogy csak egálban lennétek, talán.

2015. febr. 1. 13:52
 14/24 anonim ***** válasza:
94%

Anyud kiakadása után én vele is megszüntettem volna a kapcsolatot. Szép kis anyád van, hogy elnézi, ahogy megveri egy idegen here a gyerekét, szexuálisan zaklatja, majd még ő van kiakadva, hogy a gyereke nem sajnálja ezt a mocskot a halála napján. Én ezt így kerek-perec megmondtam volna anyádnak. Egyáltalán nem vagy gonosz, ilyen embert én sem sajnálnék egy fikarcnyit sem.

Nem is értem anyád hogy várhatja el, hogy mellette állj, amikor pont, hogy ő hagyott téged a legnagyobb cserben 14 éves korodban. Eszem megáll micsoda "szülők" vannak.

2015. febr. 1. 14:19
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
2# valaszolo sztem te egy birka vagy, igy a valaszodbol itelve! Meg hogy az "anyja" mellett kene allnia? Es az "anyja" megis hol allt mikor a kislanyanak szuksege volt ra. ?? Csodalom hogy epelmeju, szexualis zaklatas, fizikai bantalmazas utan. En addig utnem mig mozog, lehetoleg szivlapattal!
2015. febr. 1. 15:03
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért merült fel bennem a kételkedés, mert szeretem az anyámat, amíg ez a pali nem jelent meg a színen, sokat küszködött egyedül velem és a bátyámmal, megérdemelné a boldogságot. Tehát eszem ágában sincs bántani őt, bár hatalmas ostobaságokat csinált, mert szereti a pasit. Amikor elmondtam neki miket művelt velem, amikor ő éppen dolgozott, azt mondta hiszi is meg nem is. Nem tudta elképzelni róla, anyu előtt totál behízelegte magát. Amikor megvert, utána ideig óráig "haragudott" rá de aztán eszébe jutott hogy fél az egyedül léttől újra, és így inkább emellett az állat mellett maradt. Én meg 4 évig jártam pszichológushoz, hogy feldolgozzam a történteket, bár ma sem sikerült igazán. Azon gondolkodtam, hogy így majdnem 15 év után ismét eléállok, és megint elmondom neki hogy mi történt, egy felnőtt embernek talán jobban hisz, mint egy kislánynak...
2015. febr. 1. 17:30
 17/24 anonim ***** válasza:
93%

Ne haragudj kérdező, hogy ezt mondom, de anyád részéről ez nem lehet mentség, hogy félt az egyedülléttől.

Én is félek az egyedülléttől, de ha a gyerekemet egy idegen ember bántaná, páros lábban rúgnám ki az utcára. Az meg anyád értelmi szintjét minősíti, hogy a gyereke panaszkodik és fél, mert szexuálisan zaklatják, ő meg nem hiszi el, mert a kanja fontosabb. Bocsánat, de ez bicskanyitogató. Ilyet egy gyerek nem talál ki csak úgy, és hát kinek szólna ilyen ügyben, ha nem a szülőnek?

Én nem tudnék felé már annyira szeretettel fordulni tudván, hogy a pasija meg is erőszakolhatott volna, azt sem hitte volna el.

2015. febr. 1. 18:17
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

Mintha csak én írtam volna.

Kérdező ne haragudj, amit írok, de anyád nem érdemli meg, hogy szóba állj vele. Tudom nehéz... én is csak most tettem meg ezt a lépést. Nem bírtam a szemébe nézni úgy, hogy tudhatta mit tett velem a mostohaapám és mégsem tett semmit. Csak rombolod a lelked azzal, hogy anyukáddal tartod a kapcsolatod.

Gonosz meg nem vagy! Ha anyukád nem hisz neked ezek után sem, akkor tényleg szakítsd meg vele is a kapcsolatot, nem anya az ilyen...

2015. febr. 1. 21:23
 19/24 anonim ***** válasza:
85%

Anyukád nem érdemli meg, hogy szeresd. Szomorú, de így van.

Az nem anya, aki elnézi, hogy egy idegen férfi a gyerekét megveri, plusz még el se hiszi, hogy a gyerekét molesztálják. Pszichológushoz jártál miatta, anyukád meg kiakadt, hogy nem sajnálod ezt a tetvet a halálos ágyán. Kell ennél több? Úgy gondolom nem. Nem éri meg tartanod anyuddal a kapcsolatot azok után, ami veled történt. És bizony ez nem csak a nevelőapád miatt történt meg, hanem azért is főképp, mert anyukád hagyta, elnézte, és nem tett ellene semmit, pedig rólad, a saját gyerekéről volt szó. Előrébb helyezte nálad a pasiját, te is leírtad, hogy "nem akart egyedül maradni".

(Miért maradna egyedül? van két gyereke...vagy azok nem számítanak?)

Ezek után szerintem csak magadnak ártasz lelkileg, ha tartod vele a kapcsolatot. Nem akarlak elkeseríteni ne haragudj, de ha anyukád igazából szeretett volna, nem tűrte volna el ezt a nevelőapádnak.

2015. febr. 1. 22:26
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Kettesnek: Az, hogy nem hitt neki már önmagában baj! És nem, nem vagy köteles mellé állni. A traumák nem múlnak el csak mert az okozójuk beteg lett. És ha anyuka ezt az embert választotta a lánya lelki egészsége helyett és az ő szavának hitt akkor most tessék ott van, foglalkozzon vele. A saját lelked védelme nem gonoszság. Gyerekkorodban anyukádnak kellett volna azt megvédeni, de ő nem tette. Te most ezt teszed, ne szégyelld magad mert nincs miért.
2015. febr. 2. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!