Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált anyák mennyire tudatosi...

Elvált anyák mennyire tudatositjátok a gyerekben hogy milyen az apja?

Figyelt kérdés
Az elején közlöm hogy nem szemelyes dolgokról van szó hanem arról hogy a saját gyerekere nem vigyázz, borzasztó nehezen fizeti a gyerektartast, sajnálja az alapokat tőle. A gyerek ebből annyit érzékel hogy az apja ígérget de nem tartja be, és sokat szomorú miatta. Mielőtt valaki írna a gyerek tervezett volt és gondolom érthető hogy felháborító hogy atejti a gyereket.
2015. jan. 30. 12:30
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
56%
Úristen, mennyi unatkozó, férfigyűlölő elvált anyuka jár ide, ez látszik a pontozásokból, akik már zsigerből nyomják a mínuszt, aki az apa oldalára áll. :D
2015. jan. 30. 13:29
 22/39 anonim ***** válasza:
31%

En az anya oldalar alltam, megis lepontoztattok ;).

Nem kell itt ostoba parhuzamokat vonni, de persze vedjetek csak azt aki le se sz*rja a gyereket. Szanalmas.

2015. jan. 30. 13:31
 23/39 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező én megértelek. Sajnos létezik az az "Apa", aki ilyen. Az enyém is ilyen volt. 28 éves vagyok, 8 éves voltam, amikor elhagyott bennünket, ünnepnapnak számított, ha láthattam. Anyukám nem nevelt ellene, sőt igyekezett finomítani, hogy nekem ne fájjon annyira.

Mindig mondta szegény, hogy apa most biztos ezért nem tudott jönni, biztos azért.

Persze apám másik családot alapított, és én nem fértem bele a képbe.

Szóval Kérdező, 16 lehettem, amikor kezdett tisztulni a kép. Iszonyatos dühöt éreztem Anyukám iránt is, mert úgy éreztem, hogy apámmal együtt Ő is hitegett, hogy milyen jó apa.

Ma már persze megértem Anyát is, de akkor kamaszként elárulva éreztem magam.

Szóval a gyerek nem hülye, csak az igazságot, nem kell szépíteni, mert visszacsaphat a bumeráng!

2015. jan. 30. 13:36
 24/39 A kérdező kommentje:
14. Nem írtam egy szót sem a válás körülményeiről mert nem érdekel de te azt fujjod hogy egy nő féltékenységből stb járja le a ferfit szóval ki is a korlátolt,agyatlan,hülye liba. Te mert nem vagy keppes megérteni hogy nem mindent elvált nőt érdekel az exferje. De anyakent a gyerek lelki világa érdekli. Na sikerült felfogni. Értem én hogy te már szinte a szuper apa kategóriaba teszed a gyerek által ritkán látott embert. De egy olyan gyereket akinek jó kapcsolata volt az apjával majd elhanyagolja másképp érint a dolog.
2015. jan. 30. 13:39
 25/39 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan, mit láthat ebből a gyerek, aki mindig az anyával van? Csak a saját példámat leírva: 2 éves voltam, amikor elváltak a szüleim, 2 hetente vitt apám. Anyám mindig azt hajtogatta, hogy nem is szeret, nem vesz semmit (jó, szegény munkanélküli volt), nem is akar látni, csak muszájból visz. Gyerekként hittem is neki, nem is szívesen mentem ez miatt sem már kicsit idősebb koromban sem, később meg is szűnt a kapcsolat.

Aztán mikor meghalt (szegény egyedül, senki nem látogatta) és rámhagyta a házát ( a gyerektartás is rá volt terhelve mert azt se bírta már fizetni egy idő után), megtaláltam egy csomó hivatalos levelet, hogy küzdött értem, a többszöri láthatást szeretett volna, meg több panaszlevél, hogy az anya ellene neveli a gyereket, koszos ruhában küld minket hozzá, stb.

Persze ezt nekünk sosem mondta, mert nem akart ő anyám ellen hangolni.

2015. jan. 30. 13:43
 26/39 anonim ***** válasza:
94%

Én úgy gondolom hogy a tiszta, érzelemmentes tényekkel tegyük tisztába a gyereket.

Ha apa sóher és hazudik,satöbbi akkor azzal,de az, hogy a kedves szülők egymás ellen hergelik a gyereket(vérhabot hányó anyukák,hatalomvesztett apukák)az egyenesen undorító.

2015. jan. 30. 13:44
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tudatosodik a gyerekben rásegítés nélkül is, hogy milyenek a szülei. Lehet, nem akkor, hanem csak idősebb korában vonja le a tanulságot.
2015. jan. 30. 13:45
 28/39 anonim ***** válasza:
75%
27. Jó, de mire bennem tudatosodott, apám már meghalt.
2015. jan. 30. 13:48
 29/39 anonim ***** válasza:
75%

Ó, 25-ös, megsirattál... :'(

Szegény apukád... Amúgy miért váltak el a szüleid?

2015. jan. 30. 13:54
 30/39 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, én is ugyanezzel a problémával küzdök azzal a különbséggel, hogy az én lányom nem ismeri az Apját mert az nem kíváncsi rá. Gyt fizet, de csak mert a törvény kötelezi rá.Akkor én nem tudom egy olyan személy ellen hergelni akit nem is ismer akiről nincs semmilyen képe, mert 10 hónapos volt amikor utoljára találkoztak. Fogalmam sincs mit mondok majd neki az Apjáról :-(
2015. jan. 30. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!