Mit tegyek ha nem fogad el a párom fia?
megkapta a kislányom szobáját, (a két lányom most egy szobába vannak.)
Talán ha nem hangúlyoznál ki ilyen dolgokat, akkor neki se lennél unszimpatikus. Ne haragudj, de a leírásodból mindenhol azt érzem, hogy ő szerinted kevesebb jogot érez ahhoz, hogy ott legyen a saját apjánál, megtűrt személy, de a te gyerekeidet illene pénzelnie és nevelnie, gondolom a saját házában.
"mindennaposak a viták, neveletlen, flegma, és bunkó" = kamasz, széttépett, zavaros indíttatással.
Ez nehéz neki is, neked is.
Próbáld benne megtalálni, ami a jó, a jó felé vezet: és azt hangsúlyozni a kapcsolatotokban.
Ha jól értem abból, amit írtál, a fiú kamaszkorban van. Ez bizony teljes családban sem egy könnyű időszak, számos édesanya tudna mesélni arról, hogy hogyan változnak meg ilyenkor a gyerekek (bizony flegmák, "neveletlenek", elégedetlenek mindennel). Én leülnék vele és apukával egy közös beszélgetésre, amiben tisztáznátok, hogy mi az a minimum, amit mindenképpen elvártok vele szemben, de egyébként békén hagynám.
Nagyon nem vagyok büszke rá, de én hasonló koromban meggyanúsítottam a szüleimet azzal, hogy örökbe fogadtak, és nem is akarok a családhoz tartozni, adjanak inkább intézetbe. Szegény anyámat nagyon mélyen megbántottam vele, így saját gyerekem kamasz kori kirohanásait "lazábban" tudtam kezelni. Sok türelmet és kitartást kívánok, előbb-utóbb rendeződni fog a helyzet. (ja, és nem téged akar ezzel megbántani, sőt. Tudja, hogy veled szemben megengedheti ezt, mert te így is elfogadod)
Ehhez a gyermekhez még több türelemre , megértésre nagyon sok beszélgetésre van szükség! Az írásodból valahogy nekem is az jött le, hogy neked elvárásaid vannak felé, sértve érzed magad...
Próbáld meg magadat a gyerek helyzetébe képzelni. Anyjának, Apjának új családja van, ő meg a két pad között vergődik...Úgy érzi senkinek nem kell... Az ilyen gyereket nem lehet kő kemény szigorral nevelni. Előtte meg kell szelídíteni.... Időt kell rá szánni és nem azt várni, hogy egyik napról a másikra megváltozik.
Első körben a kommunikáció kiépítése!
Olvasd el a kis herceg meséjét! Nagyon tanulságos!
Vannak egyszerű eszközök. Ha nem köszön, nincs kaja, és hasonlók. Ha ő sem tisztel, ne tiszteld te sem. Majd rájön, hogy milyen érzés. Apuka tudjon róla, előtte beszéljétek meg, és ő is mondja majd a gyereknek, hogy látod, ha ennyit sem adsz, akkor mit vársz.
Persze legyen kaja készenlétben, ha köszön, akkor adj neki.
Nem egyszerü a helyzet, de akkor se lenne sokkal jobb, ha "saját" lenne.
A gyerekkel tisztázni kell (a legjobb írásban, mert akkor nincsnek indulatok), hogy ez egy család, amiben él, és senki nem várhatja el a másikaktól azt, hogy kiszolgálják.
Le kell fektetni az alapszabályokat: te ellátod, mint a másik két gyereket is, ö viszont normál hangnemben beszél veled és az alapvetö udvariasság szabályai szerint viselkedik veled.
Ha valamire szüksége van, azt nem kell megtenned, ha ö nem tartja magát ahhoz, ami elvárható.
Ekkora gyerek már képes a hütöböl kiszolgálni magát, ha nem hajlandó a normál étkezéseken megjelenni, akkor marad neki a kenyér valamivel, amit össze tud magának szedni. Mosni is tud magára (teregéssel együtt), a szobáját is tudja takarítani, ezt töled csak akkor várhatja el, ha ö is tesz érte valamit
Hidd el, rövidesen észre jön, ha nem ugrasz mindenre.
Ettöl függetlenül nem tartom kizártnak, hogy valaki a háttérben bekavar valamit, és az zavarta össze a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!