Mi a különbség az elkényeztetett és a jómódban élő gyerek között? Miért baj másnak, ha a szülők mindent megadnak a saját gyerekeiknek?
Az oldalon figyeltem meg, hogy akár 3 sor után megkapom, hogy "elkényeztetett liba" és társai. Pedig semmi olyat nem írtam, amiért ezt "érdemelném".
De pl. ugyanez van akkor, ha egy fiatal kiír egy kérdést, akkor tuti, hogy az első oldalon lesz minimum 2 olyan válasz, hogy kezdjen el dolgozni, költözzön el és tartsa el magát, mert a válasz írója már 16 évesen dolgozott iskola mellett, mégis kitűnőre érettségizett és hasonlók.
Az egyik kérdésemhez is írtak ilyeneket és utána még ők voltak felháborodva, mikor írtam, hogy nekem nem kell dolgoznom, nem is engednék és szerintem felesleges, hogyha tényleg nem azért dolgozom, mert amúgy nem tudnék ruhákat venni.
Kérdező te elkényeztetett vagy, nem jómódú.
Normális válaszokra nem is reagálsz, csak próbálod bizonygatni, hogy a generációk óta meglévő vagyok soha nem fogy el. Irtózatosan pofára fogsz esni a való életben később. Tudod azért a "nagy" vagyonért is megdolgoztak az emberek, a semmiből nem fognak milliók az öledbe hullani. Az elkényeztetett embereket senki sem szereti, mert alanyi jogon elvárják, hogy a seggük alá legyen minden tolva úgy, hogy ők semmit sem csinálnak érte cserébe.
Ismerek pár jómódú embert, és mindegyik dolgozik, magának teremti elő a betevőt és a jobb életkörülményeket, nem pedig a szülei, vagy a nagyszülei pénzén éldegél.
És bizony a megnyilvánulásból is levehető már pár mondat után, ki az elkényeztetett és ki nem. Tudod egyszer a szülők sem lesznek már sajnos, és akkor az ilyen emberek fognak a legjobban szenvedni a való életben, mert megszűnik a pénzcsap. Aki jómódú az nem feltétlenül elkényeztetett, de könnyen azzá válhat, ha nem tanítják meg neki, hogy a pénzért meg kell dolgozni, és nem pedig csak csettinteni a szülőnek.
Még szerencse, hogy az irigység nem fáj!
Nagy fájdalma lenne egyeseknek. :)
"Még szerencse, hogy az irigység nem fáj!
Nagy fájdalma lenne egyeseknek. :)"
Ja, biztos nagyon irigy vagyok az olyan emberekre, akik valami álomvilágban élnek és azt hiszik, hogy anyuci-apuci pénze soha nem fogy el. Nekem nagyobb örömet okoz megdolgozni a saját pénzemért, mint másét költeni, de te tudod.
" akár 3 sor után megkapom, hogy "elkényeztetett liba" és társai"
Mert tipikusan az az ember vagy, akiről 3 mondat után leszűrhető hogy elkényeztetett liba... :D
"Még szerencse, hogy az irigység nem fáj!
Nagy fájdalma lenne egyeseknek. :)"
Másoknak meg a cinizmustól lenne fájdalma...
"Ja, biztos nagyon irigy vagyok az olyan emberekre, akik valami álomvilágban élnek és azt hiszik, hogy anyuci-apuci pénze soha nem fogy el. Nekem nagyobb örömet okoz megdolgozni a saját pénzemért, mint másét költeni, de te tudod."
Ha ez valóban így lenne, akkor nem lenne semmi szükséged arra, hogy itt oszd azt észt, nem? ;) Az elégedett és boldog emberek ritkán szoktak ennyire mások életével foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!