Mi a különbség az elkényeztetett és a jómódban élő gyerek között? Miért baj másnak, ha a szülők mindent megadnak a saját gyerekeiknek?
Az oldalon figyeltem meg, hogy akár 3 sor után megkapom, hogy "elkényeztetett liba" és társai. Pedig semmi olyat nem írtam, amiért ezt "érdemelném".
De pl. ugyanez van akkor, ha egy fiatal kiír egy kérdést, akkor tuti, hogy az első oldalon lesz minimum 2 olyan válasz, hogy kezdjen el dolgozni, költözzön el és tartsa el magát, mert a válasz írója már 16 évesen dolgozott iskola mellett, mégis kitűnőre érettségizett és hasonlók.
Az egyik kérdésemhez is írtak ilyeneket és utána még ők voltak felháborodva, mikor írtam, hogy nekem nem kell dolgoznom, nem is engednék és szerintem felesleges, hogyha tényleg nem azért dolgozom, mert amúgy nem tudnék ruhákat venni.
Nem az idegesítő, ha valakinek gazdagok a szülei és mindent megadnak neki. Az az idegesítő, amikor a mindent szó szerint értik. 17 éves gyereknek 10 milliós BMW, 3 havonta új 150 ezer forintos telefon, hetente 50 ezer forintos ruhavásárlások. Nem tanul meg bánni a pénzzel, csak szórja. Hidd el, hogy aki megdolgozott a pénzéért, az nem fogja ilyen idiótaságokra szórni, de aki beleszületik a gazdaságba és a szülők hlyesége miatt, sosem fogja fel, hogy a pénz nem fán terem, az már csak a puszta viselkedésével kiváltja az utálatot az emberek 99%-ából.
Nem véletlenül nézik ki a régóta gazdag famíliák maguk közül az ilyen-olyan félig legális úton meggazdagodott újgazdagokat.
Nem minden jómódú elkényeztetett és nem minden elkényeztetett jómódú.
A 2 között nekem a különbség ott van, hogy a jómódú tud bánni a pénzel, tudja, hogy a szülei sem a fáról szüretelik a tíz ezreseket, és ő is képes saját magát ellátni. Míg az elkényeztetett a szülei pénzével villog, miközben fogalma sincs a világról, dolgozni nem akar, és ha egyszer egyedül marad, csak néz ki a fejéből és fogalma sincs mihez kezdjen.
Az elkényeztetett a saját érdekeit mindig más elé helyezi, ő a legfontosabb, és szerinte neki alanyi jogon járnak a luxusdolgok.
Egy jómódúból a nevelés hiányával lesz elkényeztetett. Nem az a baj, ha a szülők mindent megadnak a gyereknek, hanem az, ha e mellé a nevelést elfelejtik "hozzátenni".
Ja és fontos: egy jómódú nem vág fel a pénzzel, nem menőzik, hogy neki mennyi pénze van, míg az elkényeztetett mindig dicsekszik, hogy ezt-azt-amazt vett ennyiért-annyiért, lenézi akinek nem telik drága cuccokra, stb.
Generációk óta öröklődő vagyon nem fogyhat el? de. Épp most vagyok szemtanúja egy ilyen sztorynak. Hát elb...szták és most jön a hopp.
kényesztesd a gyerekedet, vegyél meg neki mindt amit csak megkíván, tanítsd meg neki, hogy ilyen kérdéseket tegyen fel mint most te, aztán nézd meg az eredmény 20 év múlva. Gőze nem lesz az élet valós oldaláról... amit az emberek többsége megél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!