Mit csinaltok kotekedos anyukaval felnott korban, hogy ne legyen verig sertodes?
Viselkedj úgy, mint a bátyád. Ha téma lezárva, akkor téma lezárva. Azért provokál, mert tudja, hogy van az az idő, legyen az fél vagy két óra -őt nem érdekli, gondolom ráér- amikor kibukik belőled.
Nekem anyukám mindenen vitatkozott. Nem volt kedvenc témája, de bármibe belekötött és huszonévesen is vegyélsapkátkislányommertmegfázol. Elmentem hozzájuk. Vitatkozott. Felálltam, hazamentem. Ő hívott. Ha Te hívod -ebben szintén ő van előnyben, mert neki van más gyereke is Neked meg csak egy anyád- akkor megint vesztes vagy. A nem telefonálás késleltetett reakció részedről. Ráadásul egyszer sem álltál fel és hagytad ott miközben mondtad neki, hogy még telefonálni sem fogsz és köszönje magának. Amikor ilyen témába kezd mondd, hogy sajnálod, de téged nem érdekel és ha nem hagyja abba akkor hazamész. Ha felháborodik elindulsz. Nem hívod. Ha soha többé nem jelentkezik akkor soha többé. Különben vesztes vagy a szörnyű játszmájában.
- Képzeld anyu, ma átjött a Mari (sógornő.) (Tetszőlegesen behelyettesíthető mind a név, mind a téma.)
- Hű, hogy utálom a pofáját annak a...
- ANYU, megkérlek, hogy ne beszélj így róla, én kedvelem.
- De a Mari...
- Anyu, ha nem hagyod abba, leteszem a telefont/hazamegyek.
- De csak azt akartam mondani...
- SZIA anya, holnap hívlak/szombaton jövök.
- Hogy te is mekkora...
És ezt már nem hallod, mert letetted a telefont, illetve mész kifelé az ajtón.
Csak így tudod megoldani. Ettől az ő személyisége nem fog változni, de a hüly*ségeivel békén hagy egy idő után. Hosszú folyamat, de így a kapcsolat is megmarad, és te sem szenvedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!