Mit lehetne tenni egy olyan anyukával aki rendszeresen veri a gyerekeit?
Kézzel üti őket, könyvvel veri a fejüket, rángatja őket, ordibál velük úgy, hogy a harmadik szomszéd is hallja csukott ajtók és ablakok mögött is..
A nagyobbik gyerek a suliban már rengetegszer sírva fakadt, nevelési tanácsadóhoz küldték, ott mondta el hogy az anyja rendszeresen veri őket. Ezután a gyámügy is képbe került, de ekkor az anya átváltozott mintaanyukává, kb fél évig tartott, most újra elkezdte őket verni.
Én közvetlen szomszédja vagyok a családnak, naponta ordibál többször is, aztán lehet hallani a csattanásokat, koppanásokat is majd a gyerek sírást, aztán megint anyuka üvöltözését..
A rendőrség nem tud eljárást indítani, mert nincs tanú, nem látja senki, csak hallani lehet, illetve a gyereke mondja, de hát az anyuka kimagyarázza és kimenti magát mindig..
Szegény gyerek...
Talán megint a nevelési tanácsadónál vagy a gyámügynél kéne próbálkozni. Csak komolyabban veszik az ügyet, ha az anyuka "visszaeső" gyerekbántalmazó.
Azért szörnyű, hogy a rendőrségnek hogy meg van kötve a keze.
gondolom sem apa, sem nagyszülő....
ha tényleg jól hallható, akkor érdemes a gyámügynél próbálni egyet, hogy jöjjenek ki "sutyiban" (hátha), hogy tettenérjék, mert a szomszédban hallani.
És akkor nálad meghallgatják.
A hangfelvétel sajnos semmit nem ér ilyen esetben.
persze lehet, hogy túl sok filmet nézek:) - de szerintem tudnál találni olyan érző gyámügyest, aki hajlandó egy ilyen akcióra...
A megveretéssel szerintem sokat nem érne el senki. Még az is lehet, hogy utána a gyereken bosszulná meg.
Gyanús, hogy őt is verték gyerekkorában, de ez nem mentség arra, amit ő csinál a gyerekével! Kezeltetnie kéne magát, de ha erre nincs hajlandósága, akkor kényszeríteni nem lehet.
A gyereknek van apja? Mi van vele? Ő milyen ember? Együtt él a két szülő? Ha igen, akkor tétlenül nézi, mit művel az anya? Ha nem, akkor nem lehetne nála elhelyezni a gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!