Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alkoholista anyukával mit...

Alkoholista anyukával mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
egy kedves ismerőm szülei isznak, főleg az anyukája. Sosem vetette meg az alkoholt de az utóbbi években egyre jobban lecsúszik azon a bizonyos lejtőn. Többször küldték elvonóra de a gond az, hogy nem is akarja abbahagyni az ivást. Sokszor a lánya húzza haza az árokból, kocsma elől stb.. Nagyon sajnálom szegény lányt. Elköltözni nem tud, nincs lehetősége most fogja abbahagyni az iskolát. Sokszor láttam őket szórakozóhelyen ahogy a lánya tartja az anyja fejét a wc fölé amikor a nő a részegségtől mindent kihányt.. A házukban borzalmas körülmények uralkodnak, kosz mocsok mindenütt.. nem akarom részletezni mitől foszlik az ágynemű stb. Hogy segítsek nekik?

2014. jún. 30. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak annyiban tudsz segíteni, hogy a kedves ismerősöddel együtt időnként rendet raktok és kitakarítotok a lakásban. Nem biztos egyébként, hogy kedves ismerősöd ennek a közeledésnek örülne, mert az emberek általában nagyon szégyellik, hogy ilyen a hozzátartozójuk és ezért az ilyen dolgokat igyekeznek a homályban tartani. A legnagyobb baj inkább az, hogy az ilyen emberek ezt a viselkedésmintát tanulják meg gyerek- és fiatalkorban és saját életükben is hajlamosan lesznek majd ebbe az irányba menni.
2014. jún. 30. 18:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Én pontosan tudom mit élhet át a barátnőd, mert én is alkoholista anya mellett nőttem fel. Ráadásul az én anyám ha részeg volt (és mindig az volt) agresszív volt. Olyankor volt, hogy úgy megvert hogy vérzett az orrom vagy ép a karomat törte el.

De mégsem éltem mocsokban. Nem azért mert anyám bármi rendet is rakott volna.. Ilyen sosem volt, de én és az 1 évvel idősebb nővérem mindig rendet raktunk. Porszívóztunk, port törölgettünk, ablakot pucoltunk, és anyám után is mindig rendet raktunk. Kellett mert volt rá példa, hogy tányérokat dobált, vagy földhöz vágta az üveges uborkát stb. Az ágyneműt is rendszeresen cseréltük, mostuk, és megvarrtuk ha kellett.

Attól, hogy az anyja részeg, a barátnődnek nem kéne koszban, mocsokban élnie. Takarítani ő is tudna ha akarna.

Amire meg tisztán emlékszem. A szomszédaink mind tudták, hogy a szüleink alkoholisták, tudták, hogy anyám milyen durva alkoholista, és sokszor ők voltak akik adtak poharakat, tányérokat, ágynemű huzatokat.

Azon kívül, hogy a barátnőd rendet rak, takarít, hogy legalább ő ne éljen mocsokban, mást nem tud tenni. Amint lehet költözzön el. Mi is így tettünk.

2014. jún. 30. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:
nem a te dolgod beavatkozni. Főleg 1 másik ember életébe, semmi közöd hozzá, és ne írogass másokról, gondolom van mit seperni a saját házad táján.
2014. nov. 5. 05:07
 4/6 anonim ***** válasza:
szerintem kamu az egész, azt hogy te láttad őket együtt szórakozó helyeken, szerintem hazudozol.
2014. nov. 5. 05:09
 5/6 anonim ***** válasza:

fentebb írták, hogy az emberik ezt szégyellik. Sajnos igen, bár ez egy természetes védekezési folyamat, vagy valami hasonló. Ha jóba vagytok, akkor kérdezd meg, hogy nincs-e szüksége valamire. Pl. új ágyneműre vagy törölközőre, függönyökre, stb. És akkor szülinapján névnapján, karácsonykor vagy csak úgy meglepheted vele.

Tételezzük fel, hogy elmész hozzá és azt mondja, hogy nézzetek meg egy filmet, te viszont azt mondod hogy inkább vágjátok le a füvet. Ez azért elég groteszk, nem? Lehet hogy célzásnak veszi. Én is annak venném.

Inkább ha ő felhozza a témát, pl " kimeszelem a konyhát" vagy "lenyírom a füvet" vagy "őszi nagytakarítok", akkor felajánlhatod a segítségedet, és így biztos fog neki örülni, persze csak ha szüksége van rá, mert ha ezt a saját gondjának és feladatának érzi, akkor nem fogja elfogadni tőled. Akkor nem szabad eröltetni, el kell fogadni. Egyébként az alkoholizmus a világon az egyik legnagyobb probléma. Olyan emberek esnek a csapdájába, akiknek egyébként családjuk van, gyerekük, egészségesek, mégis képesek lepukkanni 3 év alatt..

Legyél a támasza főként. Mást nem igen tehetsz sajnos!

2014. nov. 6. 02:40
 6/6 anonim ***** válasza:
ez az egész történet kamu, kitaláltad. Ne hazudozz, föleg ne másokról. Lehet hogy magadat írtad le?
2014. nov. 6. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!