Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy várjátok el, hogy 18 év...

Hogy várjátok el, hogy 18 év alatt, a gimnazista, szakközepes gyerek dolgozzon?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor olvasom ezt, hogy menjen el dolgozni a gyerek. De könyörgöm, egy nap fél2-ig általában iskolába van, ha normális jegyeket akar tanul egy nap másfél órát. Ha szerencséje van, közel lakik a sulihoz. 3-fél4-re megtanul, megkajál. De akkor még külön órája nem volt, otthon nem segített semmit. Hogy menjen el dolgozni? Meg főleg, mikor? És akkor még ott vannak a fakultációk, meg hasonlók.

Nyáron oké, elmehet kukoricát morzsolni a 18 év alatti, de télen mit dolgozzon? Úgy mondjátok, mintha olyan egyszerű lenne, pedig diplomás emberek keresek melót hónapokig és helyezkednek el szakmájukon kívül és még örülnek, hogy van munkájuk.

Nem tudom, ide hány évesek járnak, de 14 éves korában itt már mindenki dolgozott 8 évet, és otthon is segített sokat. Érthetetlen....

2015. jan. 19. 21:27
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
24%

29.

Aki rendszeresen dolgozik kozepiskola mellett, az altalaban estin/levelezon tanul. Vagy olyan szakra jar, pl. bolcsesz, viszont a hetvegek akkor nem a pihenesrol szolnak.

Halas lehetsz a szuleidnek, h. neked csak tanulnod kell, de hidd el rengetegen vannak, akiknek muszaly megoldani a tanulast munka mellett, ha elore akarnak jutni. Vagy a jegyek, vagy a pihenes rovasara. Persze vannak zsenik is, akik kissztahanovok a diakszovetkezetnel, es mellette szinjelsek az iskolaban.Foleg itt a GyK oldalan...

2015. jan. 20. 15:19
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
16 éves koromtól nyaranta dolgoztam. Mákszedés (hehh, de így hívták, ki kellett válogatni a mákot a gaz közül), lovastáborok, babysitterkedés. (18 éves koromtól- főiskolán- már komolyabban nyomtam.) A szüleim nem várták el, de támogattak. Nagy öröm volt az első fizetésemből venni magamnak apróságokat. :)
2015. jan. 20. 21:13
 33/36 anonim ***** válasza:

Simán. Én most nem dolgozom suli mellett, de 10. osztályban rendelkeztem ilyen időbeosztással, és semmi gond nem volt. 16-20 óráig dolgoztam, este még olvastam, a takarítás pedig kimerült a porszívózásban, mert alig volt otthon valaki. Most 12-es vagyok, azért egy munkát már nem vállalnék be, de nem is várja tőlem senki.

Mondjuk sima gimnáziumba járok, így a szaktárgyak kiestek :)

Sokan egyetem mellett is dolgoznak, pedig ott azért többet kell teljesíteni tudtommal.

2015. jan. 20. 22:46
 34/36 anonim ***** válasza:

"legtöbbször késő délután végzek, a hétvége meg elmegy a tanulással, műszaki rajzok elkészítésével. Esélyem nem lenne egyszerre dolgozni és rendesen csinálni az egyetemet."

Ööööööö?

Igen, sokan, köztük én is nem hogy legtöbbször, hanem kb. MINDIG késő délután-este végzünk az egyetemen, és utána sok-sok tanulni való van (több 100 oldal).

Mégis marad idő dolgozni mert KELL, mert MUSZÁJ!!!!

Azt mondanám, hogy bonts pezsgőt, mert rettentő sok embernek NEM adatik az meg, hogy NE dolgozzon az egyetem mellett, (tök mindegy mit mondanak a szülők, ha egyszer LEHETETLEN), tényleg! Érezd magad kivételesnek és szerencsésnek, mert nem ez a mindennapos.

Én kb. kiválasztottnak vagy annál többnek éreztem volna magam, ha CSAK 1 évig úgy tanulhattam volna, hogy nem lett volna gondom semmi másra!

Akkor nem, hogy 5-öst, de minimum csillagos 9-est értem volna el MNDEN tantárgyból!

2015. jan. 21. 23:42
 35/36 anonim válasza:

Még én is 18 alatt vagyok, de ha dolgoznom kéne (ha van rá lehetőség) akkor olyan munkám lenne amit szeretek csinálni

lehet, h hülyeség de ha segíthettem annak örülök :)

2015. jan. 29. 19:34
 36/36 anonim ***** válasza:
Van, akinek megy a munka tanulás mellett vagy sajnos kényszerhelyzet. A legtöbb ismerősnél azt látom az egyetem rovására megy. Ilyen hülyeségekre gyűjteni a pénzt, hogy legyen nyárára egy új iPhone... Jogsi a másik ilyen hóbort a környezetemben. Gyerek megcsinálja és rögtön kell valami 400-600k-s jármű. Még ha a pénzt össze is szedi rá felesbe a szülőkkel. A fenntartását megint nem fogja tudni fizetni. Megint a szülői támasz fog kelleni s saját magát szivatja, mert eszetlen dolgokra harácsolja a pénzt.
2015. febr. 11. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!