Elhagytam a szüleim 100. 000Ft-ját, nagyon mérgesek rám, hogyan tehetném jóvá?
1. apad a hibas mert gyerekre bizza a penzt, ahelyett hogy felemelne a segget es szemelyesen odaadna anyadnak, vagy pedig bankon utalna
2. ha olyan sok penze van apadnak, 100eft meg se kottyan neki
El van kapatva??? Csak egy gyerek azert nem figyelt a penzre. En felnott fejjel meg azt mondom, hogy a szulok hibaja, hogy egy gyerek kezebe adnak 100.000-et es utana meg meg is szidjak szerencsetlent, hogy elhagyta. Ha annyira okosak lettek volna atadjak egymasnak, mint irtam valoszinuleg 2 perc alatt kivitelezheto lett volna a feladat. Vagy ha anyuka nincs otthon vagy a szulok futarnak hasznaljak a gyerkeet es nem beszelnek egymassal (utaltam postas lenni) akkor egy telefon: Bencecske odaadtad anyukadnak a penzt? Es kesz.
De egy szerencsetlen gyereket emiatt nyaggatni, el kell neki mondani, hogy a penzre jobban kell figyelni, nem a kabatzsebedbe tenni, hanem melyebbre. De nem a gyereken kiolni a mergunket, foleg hogy mar rohadtul nem lehet ellene semmit se tenni.
Na meg ha 100.000 a gyerektartas hiaba nagy osszeg, nem hiszem, hogy olyan nagy ervagas lenne, mivel ahol 100.000-eg fizetnek gyerektartasra 2 gyerekre ott kb. felmillios-millios bevelt szamolnek havi szinten. Nem olyan amikor egy total csoro csaladnal tunik el 10.000 huf, nem hiszem, hogy ezen mulik majd a megelhetesuk.
Semmit, elhagytad hát elhagytad. Máskor jobban figyelsz, vagy a felelőtlen szüleid nem rád bízzák majd a pénzt.
Lesz nagyobb veszteség is az életükben meg az életedben is.
Kérd meg a szüleidet, hogy ezentúl ne bízzák rád a pénzt, inkább rendezzék egymás között, vagy utalja apukád.
Gyerekre ennyi pénzt bízni is felelőtlenség, ahogy elhagyni is.
Végül is apukád a hibás mert még gyerek (kiskorú) vagy, akkor ne bízzon rád ekkora összeget.
A másik meg, ha ennyire könnyen veszi (tehát még egy átlagos gyerektartást csekken vagy banki átutalással szoktak küldeni)
főleg egy nem pont 2 forintos összeget, akkor annyira nem lehet ez neki hű de nagy hiány.
Ha van rá keret, kérd meg apukádat, hogy adjon még 50.000,- Ft-ot, hogy a tesódra eső rész meglegyen, és ő ne szenvedjen emiatt hiányt.
A saját költségeidet, ahogy előttem már írták, minimalizáld, amennyire csak lehet. Nincs mozi, buli, csoki, chips, ruhák... csak kaja és bérlet (ha kell a suliba járáshoz). Spórolsz az árammal, vízzel, fűtéssel (persze nem extrém módon, megfagynod nem kell).
Ha van félretett zsebpénzed, akkor azt fele-fele arányban add oda a szüleidnek, a fennmaradó részt pedig megállapított részletekben fizesd ki nekik. 50-50 ezerrel fogsz tartozni a szüleidnek.
Ezen kívül annyit mondj, hogy sajnálod. Nem kell azért úgy csinálni, mintha világ vége lenne. Ez egy hiba volt, de mindenkivel előfordulhat sajnos. Tanulsz belőle. Pénzt sosem teszünk olyan zsebbe, ami nem zárható.
Hibáztál, de most a fő dolog az, hogy megoldd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!