Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apu kereste meg a kabátom...

Apu kereste meg a kabátom árát, amiért én dolgoztam meg? Hol itt a jó felfogás?

Figyelt kérdés

1 éve dolgozom. Mivel beköszöntött bőségesen a tél, és szükségem volt egy vastagabb kabátra, vettem egy kabátot (nem szuper plázákban vagy ilyesmi, hanem a kínaiban) 14.000 Forintért. Sajnos ettől csak magasabb árak voltak, és mivel sosem költök magamra még ekkora összeget sem, csak pár száz forintokat néha, így megvettem, mert úgy gondoltam, hogy ez hasznos dolog egyébként is.

A fizetésem 75 ezer Ft, amiből 20 ezret adok haza. (már 30-40-re akarja emelni ezt anyu)

Nah és amikor megmutattam anyunak meg apunak a kabátot "Nézzétek miért dolgoztam!" mondattal, anyu kissé szemrehányóan és mellé nevetve álcázva hozzám vágta, hogy "amit apu keresett" abból", mert hogy így könnyű spórolni otthon, és tualjdonképpen az apu pénzéből vettem.

Természetesen szerintem ez butaság, amit meg is mondtam szépen, hogy lehet hogy ő így látja, de ezt a pénzt akkor is én kerestem meg és nem kellett tőle pluszban 14 ezer forintot kérnem, tehát ez neki akkor sem került semmibe egy alkalomkor, mert én gazdálkodtam ki az összeget, és nem az ő pénztárcáját terhelte ez akkor sem.

Mit gondoltok?

2015. jan. 12. 11:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
78%
Egyikőtöknek sincs igaza. A család gazdasági és sorsközösség. Ahol ilyen kérdés felmerül, és osztanak-szoroznak, az nem család, hanem társbérlet. Eleve milyen szülő az, aki így letöri a gyereke lelkesedését ilyen fiatalon...
2015. jan. 12. 11:23
 12/27 anonim ***** válasza:
87%

75ezer FT a fizetésed, ebből 20-at adsz haza. Ez így tisztességes, bár ha az én gyerekem lennél, én nem kérnék semmit, mert a teljes fizetésből is nehéz kijönni, meg nem egy idegen vagy a lakásban.

De hogy még anyud ezt 40ezerre akarja emelni, így neked effektíve csak 35ezer marad, amiből félretenni képtelenség, meg még meg is jegyzi, hogy apád pénzéből vettél kabátot, az enyhén szólva pofátlanság és gusztustalan. Én vennék egy papírt, felírnám, hogy mennyi a költségem a lakásban mindenestül együtt, aztán odanyomnám az orra alá. Szerintem lenne csend egyből.

Én megkérdeztem volna h: te dolgozol a munkahelyeden a fizetésedért, annak mi köze van apádhoz?

2015. jan. 12. 11:26
 13/27 anonim ***** válasza:
89%

Én kijelentettem volna, hogy jó, akkor megyek albérletbe, de akkor semmit nem adok haza. Ennyi.

75ezer FT-ból azért a 20ezer is elég nagy érvágás, anyád ezt mire fel emelné még? Netán ő vagy apud nem dolgozik? Ha nem jársz extra költséggel (márpedig a leírtak alapján aligha) akkor miért akar anyád emelni?

2015. jan. 12. 11:29
 14/27 anonim ***** válasza:
30%
Neked is igazad van, de valahol nekik is, hiszen amíg otthon laksz és csak 20ezret adsz haza, folyamatosan terheled a pénztárcájukat (kb egy 20 év körüli ember 40-50 ezerbe kerül minimum egy hónapban, nekem kettő gyerek van ilyen idősek, ezért tudom). De tény, hogy ezt a kabátot te fizetted ki a munkabéredből és nem ők. Szóval nekik mindenképpen könnyebbség hogy dolgozol, mert sokkal többe kerülnél ha nem csinálnál semmit csak simán eltartatnád magad. Sajnos a mai szülőknek kicsit rosszul esik, hogy amíg ők már 18 évesen különköltöztek és eltartották magukat, addig a gyerekeik már 20-25 éves korukig maradnak otthon, szóval kicsit többet kell rájuk dolgozni és költeni, ezt érzik igazságtalannak, de hát nyilván a rendszer tehet róluk, az meg miattuk alakul így, ahogy.
2015. jan. 12. 11:30
 15/27 anonim ***** válasza:
82%

Kérdezd már meg a szüleidet,hogy te akartál e megszűletni vagy ők?

Ha már egyszer a világra hoztak akkor támogassanak mindenben.Én tuti,hogy a gyerekektől egy fillért sem kérnék.Ha azt akarták,hogy megszüless akkor miért nem gondoltak a jövődre?Legalább egy lakással megtámogathatnának.

jajjjaaaajj ne ám lepontozzatok...

2015. jan. 12. 12:03
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
Ennyi erővel bármennyit kereshetsz, mert azt is felszámolhatják, amit akkor költöttek rád, amikor csecsemő voltál például...
2015. jan. 12. 12:05
 17/27 A kérdező kommentje:

Lakással nem kell támogatni, nem várom el és amúgy is azért mindenkinek meg kell dolgoznia.

Sok szüő még ilyenkor is a saját háza hitelét fizeti.

Manapság már a saját lakhatását is nehezen tudja biztosítani egy ember, tehát nem várható el egy szülőtől, hogy a gyerekének is biztosítsa.

Egyébként a szüleim a saját házukban élnek, de nem fenékig tejfel az életük.

Van egyébként 2 testvérem, igazságtalan lenne, ha nekem lakás jutott volna, hiszen 3-at már lehetetlen összehozni, hogy mindenki kapjon.

Ez az én nagy feladatom lesz az élettől, hogy megéljek és mellette megteremtsem a saját lakásom feltételeit, minimálbér mellett...

Nekem csak ez a beszólás esett rosszul anyutól.

2015. jan. 12. 12:07
 18/27 anonim ***** válasza:
87%
Mindig elképedek, ha ilyen sztorikat olvasok. Csak azért nem minősítem édesanyádat, mert azzal megbántanálak. Az egy dolog, hogy többe kerültél nekik, mint amennyit valójában hazaadtál. Az egy másik, hogy miért kell paraszt beszólásokkal letörni az embernek a saját gyerekét, akit elvileg szeret. A szüleidnek nagyon hiányzott az a plusz összeg?
2015. jan. 12. 12:14
 19/27 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt: miért kell lepontozni azt, aki nem a szülőket védi? Miféle mentalitás ez??? Ezzel, hogy a szülő elkéri a gyerek fizetésének több mint a felét (mert 40ezer ugye több a 75ezer felénél), tulajdonképpen csak hátráltatja a gyereket, nem hagyja leszakadni, önállósulni.

Másrészt: Soha nem értettem az efféle szülőket, akik képesek a gyerek fizetésének több mint a felét elkérni. Miért? Attól, mert dolgozik, nem lesznek extra-extra szükségletei. Az én kezdő fizetésem 90ezer FT volt, anyum 10ezernél többet nem volt hajlandó elfogadni, ő is mondta, hogy gyűjtsek a saját életemre, mert így sem lesz sajnos könnyű dolgom. Viszont ismerek olyan debil barom szülőket, akiknek a gyereke most keres 90ezret, elkérnek 50-et, utána meg panaszkodnak, meg nem értik, hogy a gyerek nem önállósodik és nem rak félre. Kérdem én, MIBŐL?? Miből, ha a szülők elveszik a fizetésnek több mint a felét?

Kérdező, kérdezd már meg anyudat, hogy ugyan miért is akarna emelni, amikor nem terheled a családot pénzügyileg, nem jársz plusz kiadással, a ruhákat is magadnak veszed, és nem kérsz tőlük semmire pénzt? Mert 75ezer FT azért elég kevés ahhoz, hogy az ember 30-40ezret leadjon belőle otthon. Ez így nem szülő-gyerek viszony, hanem albérlő-főbérlő.

Le lehet pontozni, de én akkor sem tartom normálisnak az ilyen szülőket. Ha ők gondban vannak anyagilag (amiről nem a gyerek tehet), akkor oldják meg ők, és ne a gyereküket húzzák vissza vele, pláne ilyen kijelentésekkel.

2015. jan. 12. 12:15
 20/27 anonim ***** válasza:
90%

Furcsa hozzáállás. Vegyük két részre.

Ha elköltözöl otthonról, akkor tényleg nem jössz ki 20.000 Ft-ból.

Viszont ha elköltözöl otthonról, a szüleid sem fognak 20.000-nál többet megspórolni azzal, hogy te nem otthon laksz.

- a fűtés ugyanannyiba kerül, akár ott vagy, akár nem.

- a főzéshez, világításhoz használt energia nem olyan nagy mértékben függ a te ottlétedtől.

- internet, tv előfizetésük gondolom tőled függetlenül is van

- a lakást tőled függetlenül kitakarítja anyukád, tehát tisztítószer sem fog kevesebb fogyni... stb

Szóval ami ténylegesen teáltalad növeli a rezsit, az a víz, és az energiafogyasztás rád eső része, és a kaja. (azt írtad tisztálkodási szereket és ruhát magadnak veszed)

A rezsi rád eső része bőven kijön 10.000 forintból, az a kérdés, a fennmaradó 10.000-ből kijön-e az étkezésed (otthon reggelizel, ebédelsz, vacsizok, vagy kaját is veszel magadnak?)

Ennyit a matekról.

Nagy általánosságban ilyen hozzáállással nem lehet elégedett, céljaiért küzdő felnőttet nevelni a gyerekből. Így a szülők nem azt érik el, hogy gyerekben tudatosuljon, munkával eredményt ér el, hanem csak frusztrációt generálnak, mert hiába dolgozik valamiért a gyerek, az úgysem lesz soha az ő érdeme. Sok ilyen negatív megerősítéssel, hosszú távon ennek a hozzáállásnak az az eredménye, hogy a gyerek nem fogja strapálni magát, mert bármit ér el, nem értékelik. A szüleid érzéke a NEVELÉShez szerintem nulla.

2015. jan. 12. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!