Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apu kereste meg a kabátom...

Apu kereste meg a kabátom árát, amiért én dolgoztam meg? Hol itt a jó felfogás?

Figyelt kérdés

1 éve dolgozom. Mivel beköszöntött bőségesen a tél, és szükségem volt egy vastagabb kabátra, vettem egy kabátot (nem szuper plázákban vagy ilyesmi, hanem a kínaiban) 14.000 Forintért. Sajnos ettől csak magasabb árak voltak, és mivel sosem költök magamra még ekkora összeget sem, csak pár száz forintokat néha, így megvettem, mert úgy gondoltam, hogy ez hasznos dolog egyébként is.

A fizetésem 75 ezer Ft, amiből 20 ezret adok haza. (már 30-40-re akarja emelni ezt anyu)

Nah és amikor megmutattam anyunak meg apunak a kabátot "Nézzétek miért dolgoztam!" mondattal, anyu kissé szemrehányóan és mellé nevetve álcázva hozzám vágta, hogy "amit apu keresett" abból", mert hogy így könnyű spórolni otthon, és tualjdonképpen az apu pénzéből vettem.

Természetesen szerintem ez butaság, amit meg is mondtam szépen, hogy lehet hogy ő így látja, de ezt a pénzt akkor is én kerestem meg és nem kellett tőle pluszban 14 ezer forintot kérnem, tehát ez neki akkor sem került semmibe egy alkalomkor, mert én gazdálkodtam ki az összeget, és nem az ő pénztárcáját terhelte ez akkor sem.

Mit gondoltok?

2015. jan. 12. 11:05
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Jah és amúgy a többi ruhát, amit pár havonta ritkán vezsek, vagy dezodor, kozmetikumot, ilyesmit én veszem meg magamnak!
2015. jan. 12. 11:06
 2/27 anonim ***** válasza:
93%

Egyetértek veled.

A szüleid igazán örülhetnének, hogy dolgozol, haza is adsz pénzt és még spórolsz is. Nem tudom, mi a bajuk.

2015. jan. 12. 11:09
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
a szüleid nevetségesek :D
2015. jan. 12. 11:09
 4/27 anonim ***** válasza:
39%

Amig az amennyit hazaadsz kevesebb annal mint amennyibe a lakber es a rezsi radeso resze kerulne (no meg gondolom kulon konyhat se vezetsz) addig igazuk van.

Probalj meg onalloan megelni 75ezerbol. Ra fogsz jonni hogy nem sikerul. Marpedig ha ez igy van, akkor -bar ertekelendo hogy dolgozol- tulajdonkepp meg mindig eltartanak.

2015. jan. 12. 11:10
 5/27 anonim ***** válasza:
44%
Végy elő egy kockás papírt és számold ki, hogy a szüleidnél mennyi a rád jutó költség (rezsi, kaja, tisztálkodási szerek, takarítás, ágynemű csere stb.) és utána lehet gondolkodni a dolgon.
2015. jan. 12. 11:10
 6/27 anonim ***** válasza:
70%

4-5. Ez olyan hülyeség. Ad haza pénzt. A fizetéséhez képest reális összeget. A többit sem dorbézolja el. Nem kell azt forintra kiszámolni, hogy ebből mi jön ki. Nem egy idegen, aki ott lakik, hanem a gyerekük, ők egy család.

Akkor anya és apa is csináljon egy költségvetést, hogy ki keres többet-kevesebbet és ki fedez több költséget?

2015. jan. 12. 11:15
 7/27 anonim ***** válasza:
87%
Neked van igazad, nem pedig a szüleidnek.
2015. jan. 12. 11:18
 8/27 anonim ***** válasza:
76%

ilyen alapon majd ha odaköltözik az öreg szólő 30-40 év múlva a gyerekéhez, akkor mondja a gyerek, hogy adja haza a nyugdíját, de az kevés, én tartalak el?

szánalmas az ilyen hozzáállás, így felesleges gyereket vállalni

2015. jan. 12. 11:19
 9/27 A kérdező kommentje:

Természetesen azóta már elköltöztem.

De furcsának tartottam, hogy akár még az egészet fizetésem is el akarták szedni, és akkor aztán semmi spórolt összegem nem lett volna, amit később komoly lakhatási dolgokra fordíthatok.

Mivel ők 20 ezret kértek kezdettől fogva, így ez lett elfogadva. Utána pedig már 40-et akartak kérni, de akkor meg már pont elköltöztem, és anyu szóvá is tette, hogy de kár, hogy költözöm, mert mostantól akart többet kérni tőlem haza...

2015. jan. 12. 11:19
 10/27 A kérdező kommentje:

Azt a pénzt egyébként is meg kellett keresnem, nekik ugyanolyan volt az is mint a többi hónap, nem jelentett pluszt hogy én a spórolt pénzemből egy kabátot vettem.

Nem költöttem sose butaságokra.

2015. jan. 12. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!