Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya mindig a tanulással...

Anya mindig a tanulással csesztet? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Először is szeretném elmondani, hogy egy nagyon jó budapesti gimnáziumban tanulok. (Benne van az első 20-ban, szerintem ez elég jó). Az átlagom lazán 4 fölött van. 4-es, 5-ös tanuló vagyok, nem lesz 3-asom. Azt nem is tagadom, hogy nem tanulok sokat, részben azért, mert napi fél-1 óra tanulás is elég ahhoz hogy ilyen jegyeket szerezzek, ami nekem bőven megfelel. Részben pedig azért, mert annyi más dologgal is lehet foglalkozni, ha meg így is jól megy a tanulás akkor miért ne foglalkozhatnék mással? Ez az év még úgysem mérvadó a továbbtanulást nézve. 11.-es vagyok, DE ez 5 osztályos gimi, az 1. év a nyelvi előkészítő volt, a felvételihez meg köztudott, hogy az utolsó 2 év kell.

Nos, rátérnék a problémára; az a bajom, hogy anyám maximalista és neki kb csak az 5-ös felel meg. Emellett, mások előtt degradál, miszerint én nem tudok semmit, mert semmit nem tanulok. Ez korántsem igaz, mint már említettem jól tanulok, csak nem olyan sokat. Majd ha kell, akkor többet fogok. (Pl.: jövőre). Addig nem is értem miért kell csesztetni?

Nektek mi a véleményetek erről? Mit lehetne tenni, mert már nagyon idegesít.

A válaszokat előre is köszi. (Ha ez számít, lány vagyok.)

2015. jan. 10. 14:24
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Mondom, majd ami kell azt megtanulom. Ennek a válasznak semmi köze ahhoz amit fentebb leírtam, mert ha azt mondom hogy xy tantárgy nem kell, akkor az nem is kell. Értsd úgy: SEMMIT nem számít bele a felvételibe, nem kell belőle érettségizni. Mint tudjuk, a duplázás nagyon fontos, azzal lehet a legtöbb pontot szerezni. Nem hinném, hogy annyira bekavar majd hogy egy tantárgyból 5-ös helyett csak 4-est kaptam. Nem mellesleg ez az év még nem is számít, akkor miről is beszélünk?
2015. jan. 11. 01:08
 22/23 anonim ***** válasza:

Mint az én lányom, olyan vagy:)

Ő 13 éves, 4-5-ös tanuló, de jó ha egy héten egyszer rá tudom venni hogy leüljön tanulni. Amennyi a suliban ráragad, abból él:)

Én is erőltetném, hogy tanuljon többet, de iszonyat nehéz rávenni.

Pedig aki alapból jó eszű, annak érdemes lenne maimalistának lenni és megcélozni a legkiválóbb lehetőségeket majd.

2015. jan. 11. 07:54
 23/23 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

Ó, az a bizonyos mondat! Általánosban azt hallgattam, hogy majd ha felső tagozatos leszel, békén hagylak a tanulással. Felsőben azt, hogy majd ha középiskolás leszel. Középsuliban azt, hogy majd ha főiskolás leszel. Szakma alatt azt, hogy majd ha a diplomáért mész. Diplomás képzés alatt is ezt hallgattam, hogy tanulj, tanulj, miért nem tanulsz, nem tanulsz eleget, csak ez a dolgod stb.

Tudom, hogy jót akart, mindig jót akart, de baromi idegesítő ám, főleg ha összeadom, hogy nagyjából 18 évig hallgattam majdnem napi szinten azt, hogy tanulj, tanulnod kell. Ja, most azt hallgatom, hogy kint élsz Németországban, nem vagy h*lye, miért nem tanulod a nyelvet? Szóval módosítok, 19 éve megy a lemez. Szerintem soha nem lesz vége. :D :D De nem baj, így szeretem persze.

2015. jan. 11. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!