Anya mindig a tanulással csesztet? Mit tegyek?
Először is szeretném elmondani, hogy egy nagyon jó budapesti gimnáziumban tanulok. (Benne van az első 20-ban, szerintem ez elég jó). Az átlagom lazán 4 fölött van. 4-es, 5-ös tanuló vagyok, nem lesz 3-asom. Azt nem is tagadom, hogy nem tanulok sokat, részben azért, mert napi fél-1 óra tanulás is elég ahhoz hogy ilyen jegyeket szerezzek, ami nekem bőven megfelel. Részben pedig azért, mert annyi más dologgal is lehet foglalkozni, ha meg így is jól megy a tanulás akkor miért ne foglalkozhatnék mással? Ez az év még úgysem mérvadó a továbbtanulást nézve. 11.-es vagyok, DE ez 5 osztályos gimi, az 1. év a nyelvi előkészítő volt, a felvételihez meg köztudott, hogy az utolsó 2 év kell.
Nos, rátérnék a problémára; az a bajom, hogy anyám maximalista és neki kb csak az 5-ös felel meg. Emellett, mások előtt degradál, miszerint én nem tudok semmit, mert semmit nem tanulok. Ez korántsem igaz, mint már említettem jól tanulok, csak nem olyan sokat. Majd ha kell, akkor többet fogok. (Pl.: jövőre). Addig nem is értem miért kell csesztetni?
Nektek mi a véleményetek erről? Mit lehetne tenni, mert már nagyon idegesít.
A válaszokat előre is köszi. (Ha ez számít, lány vagyok.)
Nem hozod ki a maxot magadból, ha megerőltetéssel lennének ilyen jegyeid, akkor az jó lenne, de többre vagy képes te is leírtad. Minek alkudnál meg? Nem a jegyek számítanak, ha most megalkuvó vagy, akkor munkával kapcsolatban is az leszel, SOHA ne érd be kevesebbel, mint amire képes vagy.
Ez nem azt jelenti, hogy annyira be kell durvulni mint a japán diákok, akiknél ha valaki 4 óra helyett 6-ot alszik az már nem lehet ötös. Lehet és kell, hogy legyen hobbid, barátaid, párkapcsolatod is esetleg, de mindez megoldható 2 óra tanulás mellett is. (Nem a mennyiség a minőség számít nyilván).
Megmondom én neked mit csinál!
Szerezz referenciákat, ha nincs semmi dolgod, járj versenyekre, legyél benne az első 3-ban mindig, hogy elismerjenek, és anyád is le fog szálni rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!